Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Café

6 augustus 2018

Ik droomde dat ik met mijn moeder in een woonboot zat. Deze boot werd gebruikt als café. Het toilet was krap maar wel bruikbaar. Een barmeisje sprak ons aan. Ze was ons aan het afzeiken.

We gingen even naar buiten. Onze tassen lieten wel liggen. Toen we terug kwamen lagen alle spullen uit onze tas verspreid over de hele kroeg. Ook sieraden lagen gespreid. Zelfs één van mijn oorringen, die ik altijd in heb, lag verstopt in een open dekenkist. Schijnbaar waren we niet welkom.

Er zou een besloten feest zijn van nieuwe acteurs van Goede Tijden Slechte tijden. Ze werden bejubeld en op handen gedragen. De oude acteurs werden aan de kant gezet. Er kwamen ook studenten op het feest af, die stiekem wilden mee feesten, maar ik had ze betrapt en weggestuurd.

7 augustus 2018
Beheerder

Een woonboot zou een combinatie kunnen zijn van bewustzijn (het huis) en het onbewuste onder de waterlijn.
Een toilet is een plaats waar je iets dumpt maar ook een "intiem" klein kamertje. Je kunt er hier niet gemakkelijk gebruik van maken in het bekrompen geheel. Misschien een beperkte kijk op die zaken? Vaak verbonden met seksuele associaties.

Je tas bevat zeer persoonlijke zaken en indentiteit, het is zeg maar je levensbagage of je ballast (rugzak)
Het wordt hier verstrooid alsof iedereen kan zien wie je bent (in tegenstelling tot het bekrompen toilet).
Waar je niet steeds op let gaat in dromen verloren en dan meent het ego bestolen te zijn, alsof het enig bezit zou hebben.
Je oorring kan een emotionele waarde hebben maar ik denk ook aan een band of een ringeloren dat wil zeggen afgedwongen gedrag (meevoeren/ oormerk). Wat doet een oorring in een deken kist? Is het wellicht een "nest". (ouerlijk?). De kist zou een schatkist kunnen zijn waarin iets waardevols is verborgen. (schatten die je delft in het onbewuste of levenservaring)
(*Piraten droegen wel een kostbare ring in hun oor als appeltje voor de dorst.)

Goede tijden slechte tijden, doen denken aan de levensrevue die passeert. Jongeren of jeugd horen er kennelijk niet meer bij. (onervaren? Vette jaren/magere jaren?)

Maar er worden wel nieuwe acteurs geworven wat een verandering inhoudt van rollen, houding, of toekomst.

7 augustus 2018

Sheherazade, bedankt voor je uitleg. Het is denk ik die tas die onbewust naar boven komt. Ik ben zeer gesteld op mijn privacy. Ik heb een buurvrouw iets verder op die heel nieuwsgierig is en die ik liever uit de weg wil gaan. Zo'n 12 jaar geleden heb ik nog eens mijn wilde haren verloren. In een dorp is dat niet verborgen gebleven. Mijn naam lag op straat. Dat was geen fijne tijd. De creool staat voor iets dierbaars in mijn leven. Ik draag het sinds mijn vormsel.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 7 augustus 2018 door Esme.

7 augustus 2018
Beheerder

Heeft het toilet misschien te maken met uit de benauwende kast willen komen?

Een woonboot is geen vaste verblijfplaats. Avontuur? Op drift? haha.

7 augustus 2018

Dat waren zeker wilde avontuurtjes. Ha, ha. Nu lach ik er om. Toen het Paay effect ontstond was ik niet gelukkig.