Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Buren verhuizen

Lynn1985
1 augustus 2018

Hallo allemaal.

Ik had vannacht een droom die ik niet kan plaatsen.
Een oude man uit de buurt en ik gingen fietsen. We waren buiten op mijn oprit toen de buurman mijn terrein opkwam. Ik zei dat hij weg moest gaan en hij ging. Toen ik naar binnen ging om wat te pakken kwam deze buurman terug en ik zei hem weer weg te gaan. Hij deed dat niet. Ik zei het nog twee x en hij deed het niet. Toen ik dreigde de politie te bellen ging hij weg. Dan maakt de droom een sprong en zie ik vanuit mijn oprit de verhuiswagen staan op de oprit van de buurman en zijn gezin.

In het echte leven ben ik bang voor de buurman omdat hij agressief is en intimiderend. Hij heeft een terreinverbod en ik mag de politie bellen als hij het terrein opkomt. Heeft hij sinds het verbod niet meer gedaan. De oude man is iemand die deze buurman absoluut niet mag.

Kan iemand hier iets mee ?

Groetjes Isolde

1 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Met het fietsen staat symbool voor in balans houden en kies je door het fietsen je eigen route. De oude man kan je helpen met deze keuzes. Er is iemand in je nabije omgeving die over je grens gaat. Je privacy wordt hier geschonden. Hier wordt misbruik van gemaakt, maar uiteindelijk weet men wel uit welk hout je bent gesneden. Schijnbaar is men van je verbale kracht geschrokken.

In het tweede stukje laat je teveel kwijt. Ik vind het leuk om achteraf te weten of ik in de buurt kom van de analyse. In je droom maak je je druk over je buurman. Dat komt denk ik door de stress.

Lynn1985
1 augustus 2018

Hallo Esme.

Dank voor je bericht.
Ik heb veel zorgen om mijn buurkinderen omdat ik niet vind dat ze in een fijn huis wonen. Er word o a veel tegen ze geschreeuwd en vaker negatief tegen ze gedaan dan positief. Ik weet dat de ouders problemen zelf en ik heb veel stress omdat ik niet los kan laten deze situatie. Zou dat de stress zijn ? Of laat ik stress los van mijn oude werkgever waar ik ontslag heb genomen?

De persoon die mijn grenzen en privacy overgaat kan ik plaatsen als mijn teamcoach van de baan die ik heb opgezegt. Hij zegt tenminste niks meer als er dingen misgaan. Terwijl hij eerder dreigde als er wat mis ging tot ik op mijn grenzen ging staan. Ik heb nog een eindgesprek met hem, zou dat het zijn?

Groetjes Isolde

1 augustus 2018

O, wat vervelend. Op meerdere gebieden heb je last van stress. Ik hoop dat het met je nieuwe baan wat rustiger gaat. Het huidige werk gaat ook niet soepel. Heb je daar ook stress van? Je zit gevoelsmatig in een lastig parket. Misschien is een tijdje rust wel goed voor je zodat je de juiste keuzes kan maken in je nieuwe werk. Het is belangrijk dat het werk dat je doet echt bij je past. Het moet leuk blijven, anders val je later weer terug in dezelfde situatie. Ik hoop voor je dat je niet overspannen raakt. Zorg daarom goed voor jezelf, de komende tijd.

Lynn1985
1 augustus 2018

Ik heb gelukkig volg week vakantie:). Mijn huidige baan is de baan waar ik ontslag heb genomen maar waar ik nog werk omdat ze personeelstekort hebben. 29 augustus mijn laatste werkdag. Mijn excuses voor de onduidelijkheid. Mijn nieuwe baan past goed bij mij, alsof het zo moest zijn. En misschien ruim ik nu ook veel op van de bijna oude werkgever ? Er zijn veel slechte dingen aan de gang en gebeurt.

1 augustus 2018
Beheerder

De verhuiswagen kan een werkelijke verhuizing betekenen zodat je van hem verlost raakt.
Maar het is waarschijnlijk een berg problemen die in de verhuiswagen steekt.
De oude man kan vadertje tijd zijn of de wijze oude man.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 augustus 2018 door Sheherazade.

1 augustus 2018

Waar is mijn uitleg gebleven?

2 augustus 2018
Beheerder

Esme
Er doet zich iets vreemds voor, meerdere berichten stonden als verborgen aangegeven.
Ondanks dat ik ze weer zichtbaar maakte verdwenen er weer als "niet goedgekeurd".
Nu heb ik je bericht weer de zichtbare status gegeven en hoop dat het blijft staan.
Ik moet het met Marco opnemen want zoiets klopt natuurlijk niet.
Het zou kunnen dat er een ongewenste koppeling bestaat als moderatie of voorzorg aangaande een account of gebruikersnaam of IP enz.?
Heb het zojuist nagekeken maar kan er niet direct een verband in vinden. Vooral niet wat jou betreft uiteraard.

Het is mogelijk dat ik op een verkeerd knopje heb gedrukt maar dat zou zichtbaar moeten worden onder mijn beheerdersopties.

Graag melden als het zich ergens opnieuw voordoet.



3 keer bewerkt. De laatste keer was 2 augustus 2018 door Sheherazade.

Lynn1985
2 augustus 2018

Oei, ik hoop geen problemen met deze buren? Dat zou een behoorlijke uitdaging voor ons gaan worden.

3 augustus 2018
Beheerder

Quote

misschien ruim ik nu ook veel op van de bijna oude werkgever ? Er zijn veel slechte dingen aan de gang en gebeurt.

Daar hoort die verhuiswagen bij denk ik. Maar de boze wolf die naast je woont zal er ook wel zijn aandeel in hebben veroorzaakt.

De teamcoach heeft geen machtspositie meer nu je besloten hebt weg te gaan.

Lynn1985
3 augustus 2018

Natuurlijk, als mensen gaan verhuizen ruimen ze meestal ook ongelooflijk veel op. En ik droomde vannacht weer over verhuizen dus dan betekent het dat ik aan het opruimen ben en loslaten ?

3 augustus 2018
Beheerder

Daar lijkt het wel op ja.
Dromen hebben weinig interesse in concrete zaken want die weet je immers zelf wel.
Ook al lijkt een droom zoals Freud meende een verzameling dagresten te zijn, is vaak genoeg aangetoond dat ze deze resten geselecteerd gebruiken als het beantwoordt aan iets wat het onbewuste tot uitdrukking wil brengen.
Er kan dus een heel specifieke reden bestaan als een droom schijnbaar spoort met de actualiteit.
Dromen zijn niet egosynthoon want anders zouden ze niet kunnen compenseren.
Een vuistregel is dat als de droomuitleg te sterk egosynthoon is er meestal niets van klopt.