Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

met auto onder water

water
16 jaar geleden

ik heb gedroomd dat ik met nog drie personen in een auto over de snelweg reden
ik zat achterin achter de passasiers stoel
mijn raam en van de passasier stond klein stukje open
opeen reden we onder water (helder blauw water)
ik raakte in paniek en probeerde met mijn elleboog de raam in te slaan
opeen reden we weer op de snelweg
ik vind het z`n rare droom
ik wil graag weten wat het betekend
hoop dat u me kan helpen
vr gr

16 jaar geleden

Hoi.

De drie is al eeuwenlang een heilig getal en staat meestal symbool voor de heilige drie-eenheid, de geest en onze creativiteit. In de droom symboliseert het onze creativiteit, onze idee├źn, onze geestelijke rijkdom en onze wil. Het is ook het symbool voor het krijgen van een kind. De uitleg kan zowel positief als ook negatief zijn. Zo zal het in een negatieve droom vaak drie uur zijn of ziet men duidelijk het getal drie in de droom verschijnen. De drie kan ons echter ook redden van negatieve invloeden, bijgelovigen kloppen daarom drie keer op hout om het ongeluk af te wenden. Om woorden een bijzondere betekenis te geven wordt het vaak drie keer herhaald. De drie is mannelijk gedefinieerd. In dromen staan de wijzers van de klok vaak tussen de drie en de vier. Dit duidt op onze onzekerheid tussen het mannelijke (3) en het vrouwelijke (4). Soms ook duidt het op onze onzekerheid tussen een psychisch en een materieel probleem.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. Zitten we in de droom in een auto(bus), dan wil dat zeggen dat we in het waakbestaan uitsluitend in staat zijn om samen met anderen ons doel te bereiken.

Het raam houdt verband met het open of gesloten zijn. Is het raam van onze auto in de droom geopend dan zijn we in het waakbestaan open naar de buitenwereld.

Deze ramen stonden maar een klein stukje open.

Ellebogen hebben te maken met handelen, eerlijkheid, passeren en gepasseerd worden. De uitdrukking 'hij heeft het achter zijn ellebogen' heeft ook zeker betrekking op dit droomsymbool

Het water dat we in de droom zien of gebruiken kan symbool staan voor reiniging, nieuw leven maar ook de dood. Verder kan water een geheim herbergen of slechts een manier zijn om ons in het leven voor te bewegen.

Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Dromen waar de kleur blauw in voorkomt zijn dus altijd positief uit te leggen.

Als je droomt dat je in paniek bent, duidt dit op een gebrek aan controle en kracht in je leven. Een bepaalde situatie zou een hulpeloos gevoel teweeg kunnen brengen. Je bent momenteel niet goed in staat om een duidelijk besluit te nemen.

Als ik het zo bekijk zit je in een dib, maar dat kan tijdelijk zijn, omdat je vanzelf weer op de snelweg terug komt

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

Deze discussie is gesloten.