Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

riolering

kim
15 jaar geleden

Hallo,


Wie kan er mij helpen, ik heb overlaatst een droom gehad dat mijn vriendin in een soort van put viel - riolering en dat ik haar hoorde schreeuwen en vallen tot ik hoorde dat ze echt viel in de put en dood was.
Ik kon haar niet helpen in mijn droom.
Ik heb nog nooit een droom gehad dat iemand zich pijn doet in mijn droom

Gr
kim

15 jaar geleden

Hoi Kim,

Je had deze droom eerder gepost, als reactie bij een droom van iemand anders. Toen heb ik je het volgende geantwoord. Misschien heb je het niet gezien, misschien had je er niets aan, maar ik post m'n eerdere reactie toch nog maar een keertje. Groetjes.

Waarom is je vriendin je beste vriendin? Welke eigenschappen in haar vind je leuk, bewonder je? Dat zijn ook eigenschappen in jezelf. Je droom waarschuwt, naar mijn idee, dat je die eigenschappen kwijt dreigt te raken. Je riolering moet eerst gerepareerd worden: de manier waarop je nare emoties, oude gevoelens waar je niets meer aan hebt, afvoert. Daar zit nu een probleem. De manier waarop je nu je gevoelens uit, is schadelijk voor je talenten, voor je kwaliteiten. Je dreigt iets te verliezen wat echt bij je hoort.

kim
15 jaar geleden

Hoi,

Zou het niet kunnen dat mijn droom ivm vriendin die ik al lang ken, dat ze problemen
kan krijgen. Want nu de laatste tijd heeft ze al veel problemen gehad ivm financien, liefde etc en dreigt ze alles te verliezen.
Misschien dat ik dit aanvoel van haar en dat ze haar eigenlijk slecht voelt?

Groetjes,
kim

15 jaar geleden

Hoi Kim,

Het is verleidelijk om te denken dat dromen die duidelijke raakvlakken met je dagelijkse realiteit hebben niet over jou gaan. Maar dromen zeggen altijd iets over de dromer zelf, jij bent de schepper van je verhaal. Zelfs voorspellende dromen willen je nog bewust maken van bepaalde situaties in je leven die beter kunnen. En om nog een stap verder te gaan: het leven brengt je onbewust steeds weer daar waar je je karma kunt oplossen. Daarom creƫer je zelf vaak situaties in het dagelijks leven, zodat je er iets van kan leren, zodat je oude pijn kunt verwerken. Dat de problemen van je vriendin je bezighouden, zegt dus iets over jou, over de vraag hoe het jou afgaat om problemen van anderen los te laten.

Kortom: ik denk dus je droom zeker over je invoelend vermogen gaat, maar anders dan je denkt. De vriendin in de droom valt in de put, in het riool en komt er niet uit. Je droomt alleen van andermans problemen, als je die problemen op de een of andere manier tot de jouwe maakt. Een riool staat symbool voor je mogelijkheden om gevoelens, informatie die je niet meer nodig hebt af te voeren. Een deel van jou komt niet meer uit dat riool. Je droom wijst je er dus op dat een deel van jou zich vast voelt zitten, omdat je andermans problemen (zoals die van die vriendin) binnen laat komen. Jouw invoelend vermogen doet je op die manier pijn, omdat je de informatie die je oppikt bij je houdt.

Tegelijkertijd denk ik dat die vriendin voor jou niet alleen maar een vriendin is, omdat ze zoveel problemen heeft. Kijk dus toch eens naar haar positieve kwaliteiten, om na te gaan of daar voor jou wellicht een oplossing zit die je beter beschermt tegen alles wat er bij je binnenkomt. Je kiest je vrienden vaak uit, omdat ze een eigenschap hebben die je bewondert, graag zou willen hebben. Negen van de tien keer heb je die eigenschap zelf ook, maar ken je hem nog niet zo goed. Als vrienden in dromen verschijnen, wil dat ook duidelijk maken dat je een deel van jezelf beter moet leren kennen.