Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verlies Opa en Oma

17 jaar geleden

Ik zit al 2 jaar met deze vraag,

Wat betekend die ene droom?

2jaar geleden toen wij op vakantie waren, heb ik gedroomt over mijn opa en oma, ze zijn allebij 4 jaar geleden overleden.
Ik droomde dat ik bij mijn opa en oma thuis was, het huis was precies zo als het was toen ze er nog woonde, me opa en oma zaggen er ook precies het zelfde uit. Ik huilde alleen maa rin die droom, me opa en oma wouden allemaal leuke dingen met me doen enzo, en ik bleef maar huilen en zeggen hoe kan dit nou jullie zijn dood, en ze bleven me maa romhelsen en lief doen. Ik snapte er in die droom helemaal niks van. Het was heel erg raar maar ook heel erg mooi, ik mis mijn opa en oma namelijk heel erg. Heeft dit iets te maken met dat ik ze een beetje los heb gelaten en me er een beetje over heen heb gezet?
Weet iemand wat dit betekend?

groetjes Robin

molly
17 jaar geleden

hoi,

ja dat denk ik wel , wellicht kun je het nu een plaats geven en met een glimlach aan de mooie herinneringen terugdenken.
vaak als er een dierbare is overleden heb je zelf na een bepaalde tijd iets in je wat je tegenhoudt om er met andere over te praten,niet om dat je dat niet wilt maar vaak uit angst dat degene tegen wie je erover begint iets zal hebben van ja,ja nou weet ik het wel,terwijl diegene dat helemaal niet hoeft te denken. huilen in een droom is dan een soort uitlaatklep voor je gevoelens.
zelf vind ik dit mooie dromen omdat ze je wel wijzen op je gemis,maar er blijft meestal een heel warm gevoel over ,alsof je ze toch nog even echt dicht bij je hebt gehad.

groetjes molly

Lisa de Haan
17 jaar geleden

Waarom denkt iedereen dat dromen wat betekenen?
Dat is helemaal niet zo!
Dromen hebben geen enkele betekenis. Dromen is noodzakelijk, en iedereen doet het elke nacht ook al weet je dat soms niet.
Dromen heeft met het onderbewustzijn te maken. We dromen over de dingen waar we ons mee bezig houden, bewust, of onbewust.
Het lijkt soms alsof dromen voorspellend zijn, maar waarschijnlijk heb je bij hetgene waar je over droomt die dag heel even stilgestaan of onbewust stilgestaan.
Er zit dus echt geen enkele betekenis achter een droom!

david
16 jaar geleden

Sorry dak t zeg maar dromen hebben cker wel betekenissen lisa de loser.
en trouwens als je je zo irriteert aan mensen die weten dat het wat betekent waarom kom je dan uberhaupt op deze site laat staan dit forum-.-