Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

beestjes

lyz
5 november 2008

ik heb een steeds terugkerende droom over dieren, waarin ik verschillende hokken heb met verschillende soorten knaagdieren. ik weet dat ze niet bij elkaar kunnen want dan eten bijv. de ratten de cavias op, dus moet ik ze 'sorteren' en allemaal hun eigen hok geven. maar dit is soms moeilijk want er zijn niet altijd genoeg hokken of ze zijn stuk en de dieren ontsnappen bijna.
dit droom ik ook wel eens over een aquarium met vissen, soms zitten er hele rare en enge vissen tussen, en dan is het aquarium stuk en moet ik ze redden op de een of andere manier. ik heb het ook een keer over grotere dieren gedroomd, dat ik een tijger in een ander hok moest stoppen.

5 november 2008

Hoi Lyz,

Als je een steeds terugkerende droom hebt, betekent het dat je onderbewuste zegt dat je er echt iets mee moet. Dromen over dieren gaan over jouw relatie tot dat dier in jezelf. Je droom over de knaagdieren die niet samen gaan, vanwege de ratten, lijkt te zeggen dat er een eigenschap in jou is die het 'aaibare' in jou bedreigt. Een rat is geen positieve energie, het is ongedierte dat uitgeroeid moet worden. Maar je gaat nu met de dreiging om door alles in hokjes te stoppen. Herken je iets in je dagelijks leven dat er niet mag zijn, een kant waar je zelf minder blij mee bent? Kijk eens hoe je daar nu mee om gaat.

Vissen en water gaan over je intuïtie en je gevoelsleven. Het water, je gevoel, is de bron van leven voor de vissen, je intuïtieve kant. Er is in jouw leven vermoedelijk een lek, waardoor je intuïtie minder ruimte krijgt. De droom raadt je aan te zorgen voor een plek waar je intuïtie en emoties er kunnen zijn.

En dan de tijger. Een heel krachtig symbool. Katten en katachtigen gaan vaak over je passie. Er is volgens je droom iets mis met het hok van de tijger en daar ga je mee om door de tijger in een nieuw hok te zetten. Ik vraag me eigenlijk af of die tijger wel in een hok zou moeten. Volgens mij zegt ook deze droom dat het dier in jou de vrijheid zou moeten hebben. Hokken lijken in je dromen vooral problemen te geven. Succes!