Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zwemmen

Bettina
3 november 2008

Ik heb sinds een paar jaar een tweetalsteeds terug kerende dromen.De eerste; Ik bevind me in een soort groot klooster waar de kelder en buiten tevens ook een soort groot water is.Daar is ook een torenhoge achtbaan en al lopende kun je het hele klooster van binnen verkennen(heel veel deuren,rode lopers) en er zijn een aantal dingen die ik mij altijd goed kan herinneren van die dromen. Er is altijd een hele mooie lucht met de mooiste kleuren(roodgoud) kleuren en ik bevindt me er altijd met bekenden of geliefden,die ik soms kwijtraak en soms ook niet.Laatste week had ik die droom weer en deze keer was hij iets anders als normaal. We zwommen deze keer buiten het klooster en midden op een eiland in het water zaten twee hele mooie pauwen.Ik was helemaal gefascineerd door die pauwen,zo mooi van kleur waren ze(groenblauw)Dan zit ik ineens aan de kant en zie ik dat ik allemaal brandblaren op mijn linkerbeen heb.Ik wil deze weg wrijven maar dat gaat niet...Dan raak ik in paniek en schrik ik wakker.
De tweede droom bevindt ik me altijd op een open vlakte(soms in een huis,soms gewoon buiten) De lucht heeft weer de mooiste kleuren,ik geniet ervan,maar weet dat er dadelijk iets heel ergs gaat gebeuren.En dan zie ik in de verte een atoombom ontploffen.Ik ben helemaal gebiologeerd door dit verschijnsel,kan me niet meer bewegen. Ik kan alleen heel hard huilen en denken aan de mensen die ik nooit meer zal zien...
Wie kan me zeggen wat deze dromen betekenen?

4 november 2008

Beste Bettina,

Het element lucht heeft in jouw dromen een heel positieve kleur. Roodgoud. Ook een kleur die ik associeer met vuur. Vuur is een mannelijke energie die te maken heeft met handelen, in actie komen; lucht gaat over denkkracht. De lucht geeft jou in je dromen een fijn gevoel. Waar de meeste mensen juist een probleem hebben met teveel lucht (teveel nadenken, in hun hoofd zitten), is er bij jou juist er een overmaat aan water. Water staat symbool voor je gevoelsleven en ook de kleuren van de pauwen hebben waterkleuren. Een klooster is een heiligdom en dat wordt vaak gekoppeld aan het vrouwelijke, de ontvangende kwaliteit. Net als water trouwens.
Bij jou ontstaan de problemen in je droom als je je niet voldoende bezighoudt met het vuur. Je blijft in het water, in je gevoel zitten en dan ontdek je plotseling dat er blaren zijn ontstaan. Maar die probeer je weg te wrijven. Je hebt het over geliefden in je droom die je soms kwijt raakt. Het lijkt me te gaan over angst om dierbaren te verliezen. De tweede droom is daar heel expliciet over. Je schrijft dat je gebiologeerd bent door het gevaar. Doordat in beide dromen de lucht heel mooi is, denk ik dat je dromen zeggen dat je je rationele kant zou moeten inzetten om je angst om mensen kwijt te raken te overwinnen. Zolang je je maar op die gevoelskant blijft blind staren, op die angst, loop je het risico dat al die rampen waar je bang voor bent zich ook werkelijk gaan voltrekken. Want dan ga je letten op bewijzen voor jouw doemscenario en creƫer je zo waar je bang voor bent.

kim
4 november 2008

Beste,

Ik heb vorige week een droom gehad dat mijn beste vriendin en ik op stap gingen.
We liepen op straat en kwamen een soort van riolering tegen met buizen waar ze aan het werken waren.
Dit was gevaarlijk om dichtbij te komen.
Mijn vriendin ging toch dichtbij de put ( riolering )aanlopen en viel daarin.
Met als gevolg ik hoorde haar roepen en vallen na een meter's lange val.
Kan jij mij soms zeggen wat dit zou kunnen betekenen?

Thankx
Kim

5 november 2008

Hoi Kim,

Waarom is je vriendin je beste vriendin? Welke eigenschappen in haar vind je leuk, bewonder je? Dat zijn ook eigenschappen in jezelf. Je droom waarschuwt, naar mijn idee, dat je die eigenschappen kwijt dreigt te raken. Je riolering moet eerst gerepareerd worden: de manier waarop je nare emoties, oude gevoelens waar je niets meer aan hebt, afvoert. Daar zit nu een probleem. De manier waarop je nu je gevoelens uit, is schadelijk voor je talenten, voor je kwaliteiten. Je dreigt iets te verliezen wat echt bij je hoort.