Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Tunnel

Doortje
12 mei 2018

Hoi
Ik droomde dat ik met mijn vriend in de auto zat. We waren in het buitenland. We wilden naar een soort shoppingmall maar daarvoor moesten we met een veerboot. We kwanen bij die veerboot maar dat kostte geld en mijn vriend vond het te duur. Het was niet duur. Hij draaide de auto om en wilde een weg zoeken die om het water heen ging. Ik was boos. Waarom zo moeilijk. Toen liepen we in een tunnel soort grot. Het was heel luguber want er waren vroeger mensen gestorven door een ramp. Het was een soort toeristische plek. We liepen daar weer uit maar ik zag de uitgang niet en het was stikdonker. Ik vroeg mijn vriend het licht aan te doen maar dat kon niet. (andere mensen hadden voor ons wel het licht aan gedaan maar dat was weer uit gegaan) ik voelde dat iemand(mijn moeder?) mij duwde en ik was bang in het water te vallen bij de gestorven mensen(die stonden in de grot in het water en waren versteend). Het was angstaanjagend.... Ben benieuwd ik heb wel een gevoel maar toch. Wat betekent dit?

12 mei 2018
Beheerder

Het is de typische tocht door het duister (onbewuste) de ingewanden van de aarde.
Daar zijn zeker velen omgekomen maar het zijn ook beelden van vergeten inhouden (de lijken in de kast)
Het duister is juist het ontbreken van licht (bewustzijn).
Je wordt erin geduwd omdat je iets moet ontdekken en accepteren.
Het is waarschijnlijk een verwerkingsdroom.

Je "vriend" heeft het er niet voor over om de gemakkelijker weg te betalen. De tocht met de veerboot is de tocht naar de "overkant".
Denk aan de Griekse Veerman die de boot over de Styx voert.
Mythisch voert dat naar het dodenrijk.
Doet mij weer denken aan het dodeneiland van Rachmaninov, gebaseerd op een schilderij van Arnold Böcklin.

Doortje
12 mei 2018

Hoi bedankt. Ja ik ben veel aan het verwerken op dit moment en mijn relatie verloopt moeizaam. Mijn vriend wil er iets aan doen maar zijn angst voor wat er boven gaat komen bij hem is groot dus hij ontwijkt het liever. Ik ben met een trauma therapeut bezig en er komt veel boven... Dus dat verklaart