Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik heb antwo0rd nodig

anais
16 jaar geleden

ik had vanacht een hele rare droom maar ik kan de beteknis niet vinden.
nou in iedergeval ik had het gevoel dat ik met te andere kant van het leven de dood te maken had met zwevende ziellen maar dat weet ik niet meer zo goed maar toen ging ik naar binnen bij mijn vader op de boor en toen ik binnen was stijgde een mes op en het zat te zweven en toen kwam he op me af met een hele snele vaart ik ben wkkr geschrokken ik was supper bang in m`n droom maar daarna ook nog ik wil graag weten wat eht betekent wie kan me helpen
vriendelijke groeten anais

16 jaar geleden

Hoi Anais.

Spoken en geesten hebben in de droom nagenoeg dezelfde betekenis. Wie in de droom spoken of geesten ziet is meestal innerlijk nogal verward. Zijn we in de droom bang van een spook of geest dan hebben we een nogal labiel karakter dat snel uit evenwicht gebracht kan worden.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline. Voor de juiste betekenis is de relatie die we in het waakbestaan met onze vader hebben of hadden van groot belang.

Het schip brengt ons waar we wezen moeten, maar het brengt ons ook naar onbekende oorden. De reis die we in de droom per schip maken is het symbool voor de levensreis.

Het mes is dan ook in de droom het attribuut om te delen, maar pas op, ook in de droom snijd het mes soms aan twee kanten. Wie in de droom iemand neersteekt wil in het waakbestaan niet meer met iemand praten en alle contact met de ander verbreken. en als het lijkt dat je drijgt neer gestoken te worden omdat het mes op je af kwam, geeft dat reden tot nadenken.

Hoe is de verhouding tot andere mensen met jou, omdat het mes met een snellevaart naar je toe kwam.
Het is een droom die iets over je zelf verteld denk ik.

Kijk maar of je er iets aan hebt.

Groeten H@ns.