Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mij leuker voordoen voor een man

estherh
2 mei 2018

Ik vind een man leuk. Hij ziet er goed uit. Ik doe mij leuker voor om zijn aandacht te trekken. Het is niet nodig want hij heeft mij al opgemerkt. Wij hebben het leuk. Wij zijn in zijn huis (mooi, licht, luxe wit met veel ramen. Alsof het in griekenland is). Dan ga ik naar buiten om melk te halen. Als ik bij het huis aankom zie ik dat de man (geen idee wie of wat hij is) op de 1e etage ontbijt en koffie voor mij maakt. Wat lief en fijn denk ik dan. Alsof ik dat niet had verwacht. Bij de voordeur op de benedenverdieping zie ik 3 kruiken met witte wijn staan (2 kleinere en 1 grotere, de middelste). Raar dat die daar staan.

Het is zonnig buiten en de lucht is tralend lichtblauw. De man ziet er goed uit en ik ben verbaasd dat hij meer inhoud blijkt te hebben en eigenlijk houdt van eenvoud.

2 mei 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Onbewust verlang je van aandacht en geborgenheid. Het huis, boompje, beestje gevoel komt hier naar boven. Griekenland staat voor de oudheid, klassieke taal, wijsheid en macht. Het land van de mythologie en cultuur. De taal is gedeeltelijk (Grieks/Latijn) het fundament van onze medische taal. Melk staat voor overvloed (melk en honing), moederlijke instincten en liefde. Witte wijn staat voor genot van het leven. De drie kruiken beelden de drie eenheid uit; de maagd, de moeder en de oude wijze vrouw.

De droom kan ook vertaalt worden als het ontdekken van mannelijke eigenschappen in jezelf. Iedereen bezit namelijk mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. De vrouw ontdekt dan de mannelijke eigenschappen: rationeel, assertief, doorzettingsvermogen, competitief, enzovoort. De man ontdekt in de loop der jaren zijn vrouwelijke eigenschappen: instinctief, verzorgend, kwetsbaarheid tonen, overgave, enzovoort.
Wanneer het mannelijke en vrouwelijke herenigd worden, door bewustwording, is er een doorbraak in de ontwikkeling en kan de samensmelting als een gelukkig gevoel ervaren kunnen worden.