Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Spoken in mijn oude huis

Bart
2 mei 2018

Ik droomde dat ik terug ging naar het huis waar ik als kind met mijn ouders en zus heb gewoond. In het huis waren geesten/spoken. Ik was wel in gezelschap van vrienden, maar zij wilden weg gaan, mij alleen laten. Ik moest naar binnen om wat te halen. Het was eng maar niet bedreigend. Het voelde alsof de geest/spook zich vooral aan mij wilde laten zien of bij mij wilde zijn. Ik sloot ze weer op in het huis en ging zelf weg naar buiten. Ik vond het een vreemde droom waar ik nu van wakker lig.

2 mei 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis is teruggaan in de tijd. Je kindertijd, kind zijn en je vorming. Je kent het gezegde, spoken uit het verleden, vast wel. Het betekent dat oude trauma's, problemen of uitspraken die je geventileerd hebt maar waar je later spijt van krijgt en onomkeerbaar zijn, naar boven komen. Deze stop je meestal weg. De geest die zich wil laten zien zijn is het onbewuste tijdens je droom. Het is een boodschap naar verwerking.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 mei 2018 door Esme.

2 mei 2018
Beheerder

Je ging terug in de tijd en dus ook het onbewuste.
De "geesten" zijn voorstellingen van personen, gebeurtenissen en eigenschappen.
Dromen zijn zelden concreet en iedere voorstelling is dus niet meer dan een gedachte.
Het voor "geesten" nemen is een verkeerde instelling.
Eerst en vooral moet je nagaan in hoeverre iets realistisch is en elke mogelijkheid onderzoeken vooraleer je aan "geesten" gaat denken.
Het is de bekende manier waarop zweefclubjes hun problemen een spirituele uitleg gaan geven met een schouderklopje als "gave".
Waarmee ik jou niet op de korrel neem want mensen plaatsen nu eenmaal een droom om een uitleg te vinden.

Maar het is een afleidingsmanoeuvre om b.v. in boze geesten te gaan zoeken naar een oorzaak.

Met een goede verklaring krijg je namelijk het heft zelf in handen en kun je er dus ook wat mee. De angst neemt af als je weet waarom.
Terwijl het placebo effect van geestbezweringen het probleem onderdrukt en daarom symptomen zal oproepen die nog onbegrijpelijker zijn dan ze waren en daarmee de verkeerde aanpak van zweefclubjes bevestigen.

Bewustwording van verdrongen zaken is het enig dat licht zal werpen en het zal doen transformeren in iets begrijpelijks.
Alleen het bewustzijn is in staat om verandering te brengen in onbewuste soms jarenlang bestaande conflicten.