Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Coma en daardoor terug in tijd

Anoniemie
7 april 2018

Hoi,
Ik had gisternacht best raar gedroomd maar ik weet er niet super veel meer van.

Ik weet nog dat ik in de keuken stond en dat mijn broer mij voor de grap op mijn hoofd sloeg. Ik viel neer en het licht ging letterlijk uit, alles werd zwart. Ik weet niet voor hoelang ik niks heb meegemaakt van mijn droom maar toen ik weer wakker werd in mijn droom zat ik op de fiets met mijn moeder. Toen vertelde ze me dan het 5 maart 2015 was terwijl het in mijn droom 5 maart 2018 hoorde te zijn. Hier was ik mezelf van bewust. We gingen vervolgens naar kennissen en ik kon, omdat ik wist wat er in de komende drie jaar ging gebeuren, alles voorspellen wat zij zouden gaan meemaken. Iedereen was onder de indruk. En toen werd ik wakker.
Iedereen in mijn droom wist ook dat ik even weg was geweest (het leek me een beetje op een coma) en iedereen ging er eigenlijk heel normaal mee om.

Alles klinkt vast heel vaag maar ik vroeg me af wat het betekent als je bijv. Meer jaren vooruit leeft dan de mensen om je heen. Dit moet vast wel iets te betekenen hebben.

7 april 2018
Beheerder

Het lijkt mij eerder dat je moeder in het verleden leeft.
Ze loopt in de droom 3 jaar achter.
Misschien is er iets gebeurd dat je buiten westen was?
De klap maakte je onbewust. Periode gewist?
Coma is zoiets als je dood houden, net als Sneeuwwitje of Doornroosje.

Veel mensen (de meeste) leven heel onbewust, ik verbaas mij daar altijd over, hoe ze als in een droom rondlopen en in sprookjes levend.
Daarbij nog gebiologeerd door hun verd... mobieltjes in een virtuele wereld van schijncontacten en spelletjes, zoals de inboorlingen vroeger met hun kraaltjes en spiegeltjes. (Het mobieltje bitcoins met selfies) Tegenwoordig heeft de inboorling waarschijnlijk ook een Ipod.
De moderne kleitablet in digitaal spijkerschrift.

In de droom lijkt het wel of je in twee werelden leeft.
Misschien heeft de klap je een stukje gereset?
Of afgeremd? want als je iets vooruit lijkt te weten ben je ofwel erg wijs of je loopt te hard.