Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

mijn droom

rldvdr
24 oktober 2008

ik kwam samen met vrienden van mij uit school en ik wilde in de auto stappen. toen bleek dat het de verkeerde auto was, ik kwam bij 3 mannelijke antilianen in de auto die mij kidnapten. ik probeerde 112 te bellen en dat lukte maar ik kon niet praten anders hadden die antilianen het in de gaten. ik kwam uit in Friesland in een soort van hotel. ik sloeg 1 van de kidnappers met een losse kraan en zijn hoofd bloedde. ik liet telkens vanaf de auto witte stukjes pen achter en de mensen die er rond liepen ( ik liep voorop dus kidnappers hadden het niet door ) ik fluisterde tegen de mensen '' help '' ze deden niks maar later kwam er een oude man en een kind aan en die vroegen wat er aan de hand was, mijn kidnappers zeiden van niks maar ik gaf signalen af met mijn ogen. en toen ineens zeiden ze REN! dus ik rennen door een bepaalde deur. ik kwam bij een kamer uit waar een vrouw zat en ik mocht me verstoppen in een klein hol. de kidnappers kwamen eraan en gingen aan mn been voelen ( er lag een lap stof over en dus wisten ze niet dat het mijn been was ) ik schopte ze en rende weg. ze kwamen me achterna.

Verder weet ik het niet meer.

25 oktober 2008

Hoi.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. De auto staat symbool voor ons eigen ik dat we onder controle moeten houden willen we geen brokken maken.

Een droom over ontvoering geeft aan dat je geen baas bent over een situatie, maar dat de omstandigheden of iemand jou controleren. Als je in je droom iemand ontvoerd ziet worden, voorpelt dit onverwacht nieuws.

Oude mannen duiden er op dat de ziel van de dromer gezuiverd zal worden.

Ogen vertellen verder heel veel over iemand persoonlijkheid en worden daarom in de volksmond ook wel "spiegels van de ziel" genoemd. Het oog heeft in de droom de betekenis van bewustwording.
kinderen die in de droom verschijnen zijn niet altijd even positief uit te leggen.

Het is voor de uitleg van belang waarom we in de droom rennen. Rennen we omdat we haast hebben, omdat we ergens voor vluchten, omdat we iemand achterna zitten of gewoon omdat we dat leuk vinden. Wegrennen in de droom voor iets of iemand is eigenlijk wegrennen voor zichzelf en conflictsituaties.

31 oktober 2008

Wanneer mensen in dromen donker zijn, duiden ze vaak op een schaduwkant in jezelf, iets wat er niet mag zijn van je. In het geval van deze droom een agressieve, mannelijke (naar buiten gerichte) kant. Inderdaad een kant die op dit moment jou onbewust onder controle houdt, met je aan de haal gaat en die jij zelf met veel kracht probeert te onderdrukken. Je slaat erop met een kraan - een verwijzing naar je gevoel. Maar de kraan zit los, dus is niet aangesloten op je werkelijke gevoelsleven. Je verstopt je nu voor die kant, in een vrouwelijke rol, waar je in opgesloten zit en tegelijkertijd niet echt veilig bent voor je aanvallers. De boodschap is: je kunt die mannelijke kant niet ontkennen, ontvluchten, hij is er. Het is ook je levenskracht - bloed in een droom gaat daar vaak over. Hoe je hier verder mee om kunt gaan, lijkt iets met schrijven te maken te hebben. Dat maak ik op uit de stukjes pen, die wit van kleur zijn. Misschien zegt je droom dat je je energie van je af moet schrijven.