Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rennen zonder afgeremd te worden

30 januari 2018

Ik droomde vannacht dat ik aan het rennen/hardlopen was. Ik rende nergens van weg, maar ik rende zonder moeite een afstand af zonder dat ik werd afgeremd. Het voelde heel vrij en heel vlot. Mijn onbekende bestemming heb ik een of andere manier bereikt.

Op diverse sites zie ik uitleg over verschillende onderwerpen zoals achter volging, kei hard willen rennen maar niet verder komt. Ik hoop over mijn droom wat meer uitleg te krijgen. Alvast bedankt voor de reactie.

30 januari 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Hardlopen is wegrennen voor je angsten. Angst remt je af in je bewegingsvrijheid. Men gaat dingen vermijden om de angst niet tegen te komen. Ik weet niet wat je angstig maakt. Dat weet jij alleen. Angst kan weggestopt zijn in je onbewuste en kan zich ontpoppen door een bepaalde situatie. Wanneer je over je angsten heen komt hoe meer bewegingsvrijheid of zelfvertrouwen je krijgt.

30 januari 2018
Beheerder

Dromen hebben vaak de neiging te versnellen.
Het geeft bijvoorbeeld een drift aan, of te snel leven.
Soms ook een heldenfantasie als een Superman.
Maar omdat het onrealistisch is zo snel te gaan en geen remmen te hebben, wijst het op een hectisch bestaan of een manische neiging, doordraven enz.
Een jong ego heeft een teveel aan energie en daarom versnellen de dromen vaak.
Zoiets als Mercurius die vleugeltjes aan zijn voeten had.

Alles wat teveel afwijkt van het normale gedrag moet afgewogen worden op zijn betekenis.

De dromen steken de draak met het ego.
Zo kun je wel denken heel snel te gaan en dan loopt iemand naast je op zijn gemakje, of gaat je zelfs rustig voorbij en denkt "wat is die opgefokt".