Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Op de vlucht voor terroristen en vuur

6 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat ik op een groot evenement was. Opeens begonnen er mannen met wapens te schieten en ik zag veel mensen neervallen. Toch voelde ik weinig angst. Ik wist wat ik deed en vond zo snel mogelijk een plek om te schuilen. De droom ging daarna fast-forward naar de avond. Het hele dorp was inmiddels onder invasie van de terroristen. Ik vond een plek in een soort achtertuin waar een groep van zo'n 50 man aan het 'schuilen' was. Even voelde ik me er veilig. Na een dag voelde ik toch dat ik er niet moest blijven. Ik pakte wat eten in, een rugtas, en voor ik helemaal klaar was met inpakken gebeurde waar ik al bang voor was. De terroristen vielen de schuilplaats binnen. Ze begonnen meteen weer te schieten. Omdat ik al in de startblokken stond om weg te gaan (ik had immers mn tas en alles al gepakt) kon ik snel het mais/riet induiken. Ik kwam helaas niet ver, want stuitte al snel op een afgrond. Onderaan was wel ondiep water, maar ik dacht dat ik de sprong niet zou overleven. Ik moest dus blijven zitten waar ik zat en maar hopen dat ze me niet zouden vinden.

Fast-forward naar een andere situatie. Ik was met een groep mensen in een loods die ook op de vlucht waren. We waren volgens mij nog een van de weinige overlevenden. We moesten leren motorrijden van de politie. Dat begon met dat we allemaal moesten oefenen met achterop een rijdende motor springen bij iemand. Er waren flink wat motorrijders (waarschijnlijk soldaten of mensen van de politie?). Ik werd gekoppeld aan een blonde jongen, waar ik blij mee was, want ik vond hem best aantrekkelijk. Achterop de motor springen ging spectaculair, in een soort mega-sprong in slow-motion terwijl de motor steeds sneller ging. Ik hield me stevig vast aan de jongen en voelde me veilig. Totdat we op een soort vlammenzee inreden. Ik voelde wederom gevaar. We wilden terug maar alles bleek al in de brand te staan. We gingen te voet verder, over daken van huizen (was de enige uitweg). We zakten op een gegeven moment door een dak heen, en dat huis bleek net het huis te zijn van een oude bekende. Waar we vervolgens op de koffie gingen. Het gevaar was blijkbaar geweken. Ik voelde me ook niet meer gestresst en dus weer veilig.

En toen werd ik wakker :) Ik ben benieuwd of jullie hier enige betekenis uit kunnen halen.

6 jaar geleden
Beheerder

Je bent op de vlucht voor het leven en zijn gevaren.
Het gaat meestal om mannen die de boel komen opschudden want anders blijf je achter de geraniums schuilen in je slakkenhuisje.

Het water is vaak een beproeving, een overgang, het onbewuste, een waagstuk, maar het water is niet eens diep.
Watervrees is eigenlijk doodsangst. De rivier of wat het ook was is de levensstroom.
Is het een smal watertje dan is er ook niet veel dynamiek in je leven.
Is het een woeste rivier dan breekt het onbewuste door en sleurt alles mee.

Schieten is vaak kritiek maar is ook een fallisch beeld van indringende invloeden.
Je ziet het vervolg waar de terroristen veranderd zijn in politie en militairen.
Je springt op het ijzeren paard dat je vleugels geeft en het leven tegemoet raast in jeugdige overmoed.
Te snel wellicht maar beter dan schuilen in je eerste deel.
De politie zal de snelheidsduivels wel achterhalen zodat het bijna manische gedrag een rem krijgt.
Vooral jeugdigen met een surplus aan energie krijgen zulke dromen waar de fantasie geen grenzen kent.

Het lijkt Wodan wel maar dan op een motor over de daken rijdend waarbij de vroegere hoeven van het paard die vonken sloegen nu door de uitlaat van de knalpijp worden veroorzaakt. Vuur is drift en woede. Ook seksueel libido, waarvan vooral een motor een schoolvoorbeeld is. Haha, de vliegende fallus, zoals die in de middeleeuwen daadwerkelijk werd uitgebeeld. Een heks rijdt symbolisch op een vliegende fallus/bezemsteel. Geeft de beheersing aan van de potentie en de vruchtbaarheid of de scheppende energie. Het voert hier wat te ver, maar de verering van de fallus is universeel te noemen.

The wild bunch is de wilde jacht die Wodan in de wintermaanden houdt. Je kunt het vergelijken met de wolvenhorde in de sneeuwstorm.
Ook Krampus en Frau Hölle, Berchta, Odin enz. enz. kenden de wilde jacht. Gesneuvelde helden en krijgers reden mee. De strijd was natuurlijk gericht tegen de geesten van het oude jaar en die van het dodenrijk die immers alles in dorheid en koude mee wilden slepen.
[nl.wikipedia.org]

Door het dak zakken is de draagkracht die bezwijkt. (draagkracht versus draaglast)
Heeft een analogie met het hoofd maar ook de ruggengraat. (Dak, ribben en wervels)
Vooral Hundertwasser heeft dat prachtig uitgebeeld met zijn drakenrug als dak constructies.

De vlammenzee vernietigt al het oude om te voorkomen dat je weer terugvalt in je oude bestaan en angstige beperkingen. (regressie)1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.