Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lichaamsbeharing

Mootje
6 jaar geleden

Ik droomde dat ik opeens overal veel te veel lichaamsbeharing had. Ik probeerde de haren er zelf af te knippen. Mijn moeder stond erbij, maar zei er niets over en hielp mij ook niet. Ik vond het afschuwelijk; ik ben een vrouw, maar zelfs voor een man was de beharing in de droom veel te lang!
;

6 jaar geleden
Beheerder

Doet wat denken aan een Neanderthaler.
Haren zijn waarschijnlijk bedoelt als bescherming tegen de koude.
Dat kan ook gebrek aan warmte of liefde zijn.
Haren zijn mannelijk, alhoewel de vrouwen in de verre oudheid evengoed lichaamsbeharing kenden.

Er bestaat nog een ander uitleg.
Zo is er een mythe die ook in de kunst te vinden is van een vrouw die in een grot leefde en zich slecht hulde in haar lange haren.

Ook Lady Godiva ging naakt te paard, slechts bedekt door haar lange haar.

[www.dailyartdaily.com]

Haar heeft altijd deel uitgemaakt van bekoring en seksualiteit.

Misschien kwam je in contact met de animale vrouw in jezelf?
Dat is de wilde ongetemde vrouw en oerkracht.

Er bestaat een hormonale aandoening hirsutism, waarbij dus voor vrouwen een excessieve lichaamsbeharing ontstaat.
[endocrinologie.mumc.nl]2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Dat is niet sexy dat een vrouw zo behaard is. Vol behaard staat voor veel testosteron, het mannen hormoon. Het betekent dat je mannelijke eigenschappen ontdekt hebt, maar je er wilt van ontdoen. Je kan de mannelijke elementen in je zelf niet accepteren. Het knippen ervan duidt op onzekerheid. Haren staan ook voor kracht zoals in het verhaal van Simson. Toen zijn haren afgeknipt werden werd daarmee zijn kracht weggehaald.

Lichaamsbeharing staat ook voor de oermens. Met beide benen op de grond. Het zou misschien een idee zijn om toch deze eigenschappen te gaan onderzoeken, omdat mannelijke aspecten je sterker kunnen maken. Denk aan competitief, doorzettingsvermogen, verbaal sterker, rationeel en probleemoplossend.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

Mootje
6 jaar geleden

Hoi, Esme

Jouw interpretatie van die beharing had ik ook bedacht: ik denk dat ik die mannelijke eigenlijke eigenschappen de laatste jaren heel goed ontwikkeld heb, maar het feit dat mijn moeder naast mij stond in de droom wilt en ik die enorme beharing kwijt wil wil denk ik zeggen dat ik vroeger geleerd heb dat het niet ok ( vrouwelijk ) was om mannelijk gedrag te vertonen. En die eigenschappen in mezelf dus ook lang heb afgewezen; omdat dat stuk door mijn omgeving structureel werd afgewezen en ik bang geworden was voor mijn eigen (oer) kracht.

6 jaar geleden
Beheerder

Lees De ontembare Vrouw.
Clarissa Pinkola Estes