Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

olifant

nikkie
16 jaar geleden

Nare droom,

Ik droomde dat we tot de ontdekking kwamen dat er diep onder ons huis een soort van grote kelder was die helemaal afgesloten was ( het leek meer op een bunker). Om een of andere hebben we die toch kunnen opendoen. Ik weet niet meer hoe we er ingeraakt zijn.
Het bijzondere is: de kelder was niet leeg, er zat een levende olifant in. Daarna ben ik wakker geworden.
We wonen al 2 1/2 jaar in ons huis en het huis is ongeveer 30 jaar oud.
Kan iemand voor deze bijzondere droom een verklaring geven? Ik zou je heel dankbaar zijn.

16 jaar geleden

Hoi Nikkie.

Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam, waarbij de openingen de openingen van ons lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, ons eigen ik. De verdiepingen zijn de verschillende gedeelten van het lichaam.

Het openen van iets in de droom zou kunnen betekenen dat we in het waakbestaan krijgen wat we willen. Echter kunnen we in de droom ook dingen openen dat ons niet toebehoort. In dat geval zouden we in het waakbestaan wel eens voor een hele nare verrassing kunnen komen te staan. Het openen in de droom van dingen die ons niet toebehoren zou ook te maken kunnen hebben met de nieuwsgierigheid van de dromer. Soms is het iemands hart wat we trachten open te maken.

De kelder is het domein van het onbewuste. Wie in de droom in de kelder rondloopt wil in het waakbestaan iets aan het licht brengen.

De olifant die in de droom aan ons verschijnt staat symbool voor bescherming. Dat betekent voor ons waakbestaan dit dat we ons niet uit het veld laten slaan door tegenspoed.

Het lijkt wel of je niet alle megelijkheden hebt ge probeerd om gelukkig en wat je verder nodig hebt te zijn.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

nikkie
16 jaar geleden

Hans,

Ik heb ook al veel over dromen ontleden gelezen, en de betekenins van huis en olifant heb weet ik ook. Maar wat betekent de combinatie van de twee? En dan nog onder mijn huis.

Hoe kom je er bij dat ik niet alles gedaan heb om gelukkig te zijn. Lijdt je daar uit af dat ik niet gelukkig ben?
Hoe ver moet je gaan voor je eigen geluk? Je kan ook niet op voorhand weten als je iets veranderd in je leven dat dit je gelukkiger zal maken.
Het is inderdaad zo dat ik mij niet uit mijn veld laat slaan door tegenspoed. Ik ben meestal positief ingesteld. ( dat lukt mij ook niet altijd hoor!)

groetjes,

nikkie

16 jaar geleden

Hoi Nikkie.

Waarom onder jou huis, dat is jou onderbewuste waar je toegang hebt gekregen en daar zag je een oliefant en een oliefant staat voor bescherming. En hoe ik er bij kom dat je niet gelukkig bent,dat had ik niet mogen schrijven.

De combinatie huis en olifant heeft met je eigen bescherming te maken wat misschien nog beter kan?

En hoever je moet gaan om je gelukkig te voelen is heel persoonlijk, daaar kan je zelf het beste antwoord op geven.

En ik schreef kijk maar wat je er mee kan, dus wat niet van toepassing is mag je vergeten.

Groeten H@ns