Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vreemd wezen

Ricardo
6 jaar geleden

Het begon allemaal toen we in de auto zaten, hij rolde naar beneden en de motor deed niks.. starten ging hierdoor niet.
Later toen we een scherpe bocht moesten zat de auto ineens vast aan een strop, maar door de snelheid brak die, op dat zelfde moment deed de motor het weer.
Toen we later op de snelweg zaten zei iemand: “hey, daar is een dane!” Schijnbaar was dat het vreemde wezen, toen ik later met mijn telefoonlampje in zijn ogen scheen stond hij constant achter onze auto, terwijl de auto gewoon foorreed bleef de “dane” maar staan, er werd ook gezegd: “kijk niet in zijn ogen, als je dat doet zal hij je voor altijd kunnen vinden” weet iemand wat dit betekent?

6 jaar geleden

Waarschijnlijk reed je mee in de auto. Meerijden staat symbool voor dat je anderen je koers laat bepalen. En het schiet niet op want de motor hapert. Hier heb je begeleiding nodig van anderen. Het wezen staat voor je angsten die je kunnen achtervolgen. Pas als je over je angst heen bent, kun je vrijer leven.

Het monster doet me ook denken aan Medusa. Het is een monsterlijk chtonische figuur. Medusa had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde, tot haar verdriet, in een land waar nooit de zon scheen. Ze smeekte Athene om in een zonniger oord te mogen leven. Athena stond dit niet toe omdat ze schrik had dat de mensen niet haar maar Medusa om haar schoonheid zouden prijzen. In een andere versie had Medusa de toorn van Athena gewekt door in Athena's tempel de liefde met Poseidon te bedrijven. De woedende Athena nam wraak door Medusa's mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Sindsdien kon geen mens Medusa meer in de ogen kijken en zouden in steen veranderen.

6 jaar geleden
Beheerder

Dat ben ik met je eens Esme.
Het telefoontje functioneert hier als het schild van Perseus.
Je kunt het monster/onbewuste niet rechtstreeks dus bewust in de ogen kijken.
Het schild van Perseus dat speciaal was gesmeed diende als indirecte spiegel.

De energie van het ego schiet tekort je komt niet weg van het monster.
Dat monster is wellicht ook de strik die je tegenhoudt.
Een strik kan een valstrik zijn of een binding (navelstreng?)
De helling afrollen is een passief gebeuren het gaat schijnbaar op rolletjes.
Maar wat zo gemakkelijk gaat is meestal een weg naar de afgrond.

Je zou ook kunnen zeggen dat een verwaarloosde anima een wraakzuchtig hoofd met slangen uitbroedt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Medusa werd gedood en onthoofd door de held Perseus, die hierbij onder meer door Athena werd geholpen. Als gevolg van haar liefde met Poseidon, kon uit haar bloed het gevleugelde paard Pegasus en de reus Chrysaor worden geboren. Het hoofd van Medusa werd door Perseus aan Athena geschonken, die het op haar schild plaatste om vijanden mee te kunnen verstenen.