Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Droom van een uil en een hond

Victoria Stami
6 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde dat er een bruine uil met gele spikkels in mijn huis zat vanboven op de kast, ik had al eens de deuren opengezet zodat hij naar buiten kon vliegen maar hij deed dit niet. De uil zat eerst rechtop op de kast en zat gewoon rond te kijken, daarna stak hij hem weg. Achteraf had ik het nog eens geprobeerd om een weg in huis te maken zodat hij wel naar buiten moest gaan. Maar toen de uil naar buiten vloog had hij een zwart keeshondje in zijn poten vast. Ik ben toen naar buiten gelopen en heb de hond uit zijn poten kunnen trekken en de hond in mijn armen beschermt. Wat zou dit willen betekenen?

Alvast bedankt,

Groeten Victoria

6 jaar geleden
Beheerder

Een uil is een rover maar is ook een symbool van wijsheid.
Het is ook een vogel die in de nacht ziet, dus het onbewuste.
Kan gezien worden, zoals in de kunst of het paganisme, als een soort inspirerende geest.
Een hond kan een symbool van trouw zijn, maar ook van g**lheid en lust, of als (onrein) vuilnismannetje in de natuur.
Het gaat hier om een zwarte hond. Nu kan iemand best een leuke associatie hebben met zwarte honden, maar anderen zouden het doodeng vinden.
(Zwarte honden werden met het kwaad geassocieerd.)
Het redden van de (chtonische) hond (schaduwkant?)kan dus gunstig zijn, maar wie weet was de uil wel wijzer toen hij hem mee wilde nemen.
Denk niet dat uil en hond vreedzaam samenleven, want een uil houdt van stilte ook vanwege de jacht en honden zijn vaak onrustig of luidruchtig.
Het zijn dus twee grote tegenstellingen.
De uil kan als de geest worden gezien.
Uilen zijn huiselijk en hebben vaak een vast plekje. (vergelijkbaar met een "huismus")

Lilith was een oude Sumerische godin die als stormgod werd gezien in de gedaante van een uil.
Lilith werd als demon gezien omdat ze in de nacht kon vliegen en er sponnen zich allerlei bijgelovige verhalen.
Zo zou ze kinderen ziek maken met allerlei bijgelovige onzin en bezweringen. (Desolatie, de zwarte vrouw, lustdemon vampier, enz. net zoiets als de vleermuis) Lilith was er volgens de mythe voor Eva en wilde niet onder liggen. Ze staat dus ook voor de eerste feministe.
De uil werd dus wel als kwaad gezien. Maar Athene had net als een aantal andere vrouwelijke goden de uil als hulpje en attribuut.
Soms werd de uil dus als demon weggezet, vooral omdat hij aas at en doodde.
Maar de zwijgende meditatieve aard van de vogel is een reden van de associatie met wijsheid en stoïcijns gedrag.
Veel wijsgeren hadden dan ook een uil op hun tafel staan.
Lilith, de Koningin van de nacht. (Lilith of een reeks andere vrouwelijke goden Venus/Aphrodite/Astarte/Ashera/Semiramis/Nike enz. enz.)

[www.ancient.eu]

Het meevoeren van de zwarte hond kan als macht over het kwade worden gezien, of als macht over het dierlijke/bestiale zoals de Leeuw of de slang. De uil is een bestrijder van het kwaad, want hij doodt veel schadelijke dieren als b.v. de muis.
De anima in haar archetypische gedaante gaat vaak gepaard met een tweetal dieren, vooral honden. (maar ook leeuwen of luipaarden)

Ze werd ook Inanna genoemd, waarvan het woord Nanny afstamt.

Als Ereshkigal was zij de heerseres van de onderwereld/onbewuste of het dodenrijk.5 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.