Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wirwar

Salute
6 jaar geleden

Vannacht gedroomd... zo raar hoor. Ik zat daar in een soort van jungle en in mijn hand had ik een konijntje zo klein als een eekhoorntje. Ik droeg een gestreepte trui en een groene broek. Plotseling werd me gevraagd of ik naar de conducteur wilde komen die in een houten huisje zat in het bos ernaast. Opeens noemden ze het een instructeur en die zag eruit als Wibi Soejardi. Hij vroeg me wat mijn laatste was maar ik snapte de vraag niet.

Ik begrijp er niks van, wat is dit allemaal?

6 jaar geleden

De jungle is een wirwar van planten. Het kan ook een grote stad uitbeelden. Hier word je door de natuur (je oerzelf) geconfronteerd. Het konijntje is het gevoelige deel in jezelf. De groene broek is een schutkleur. Je wilt niet opvallen in de menigte. De streepjestrui staat voor het uniform van een gevangene. Je kunt je niet helemaal goed uiten. Het huisje is je bescherming (lichaam). Wibi heeft twee gezichten of tegenstellingen (huilen/lachen - wijs/dom – groot/klein). Achter zijn piano is hij een serieuze man. Zijn andere kant is een volwassen kind. Hij wil je instrueren dat er altijd tegenstellingen zijn.

Salute
6 jaar geleden

Eh, het is nogal veel. Wat betekent dit voor mij dan?

6 jaar geleden

Hier word je door de natuur (je oerzelf) geconfronteerd. Dit is een fase van zelfreflectie. Misschien sluit je hiermee het jaar af.

6 jaar geleden
Beheerder

De jungle is het onbewuste waarin je blootgesteld bent aan de gevaren en angsten van de natuur.
Je draagt een groene broek ongeveer als Green Jack.
Wibi is een wat onvolwassen knaap die Disney figuren als beelden in zijn paleis heeft staan en zijn kat menselijke eigenschappen toedicht.
Nu zijn de meeste genieën wel een tikje getikt (denk aan Mozart).
Hij is hier een beetje de nar of het irrationele element. De trickster en ster. Want hij is natuurlijk ook een beroemde pianist.
De dubbele aard is bijna te vergelijken met de schelmenstreken van de Griekse goden (zoals Cupido of Pan)
Wibi is innerlijk deels een kind dat speelt met grote mensenspeelgoed. Zoals hij ook speelt met muziek.
Misschien vertegenwoordigt hij in jou de nar die je op de hak wil nemen?
De nar is iemand die tijdens crisis en grote veranderingen voorkomt, zoals bijvoorbeeld het dappere kleermakertje of het kappertje die een andere houding aanmeten.
Een konijn is een knuffeltje maar net als de eekhoorn een knaagdier. De Eekhoorn is een grappige vrijbuiter en een verzamelaar.
Misschien leef je die speelse kanten te weinig en daarom is daar Wibi die altijd goedlachs is en streken levert.
Met zijn zwarte handschoenen als bescherming van zijn kostbare handen leek hij wat op Mickey Mouse. (tijdens een documentaire in NY)

Salute
6 jaar geleden

Dit is moeilijk voor mij te begrijpen.

6 jaar geleden
Beheerder

Het is ook iets waar je op moet "kauwen".