Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom

Rachel
18 oktober 2008

Ik heb nu al een aantal keren dezelfde droom gehad. In deze droom krijgt mijn vriend een ongeluk, waarna hij opslag dood is. Ik heb deze droom nu al heel vaak gehad en ik word steeds heel beroerd wakker! Ik wil dat mijn vriend voorzichtig doet, maar hij snapt niet waarom! Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit en wat dit is?!

19 oktober 2008

Hoi Rachel.

Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche. Meestal zal het verloop van de droom ons echter wel duidelijk maken dat voor een dergelijke verandering wel het één en ander opgeofferd moet worden. Soms worden we er op gewezen dat er iets in onze gedachte of gevoelsleven in leven wordt gehouden dat het beste zou kunnen verdwijnen. Op deze manier kan een mogelijk gevaar dat op ons pad ligt tijdig worden ontweken

Ook in de droom zit het ongeluk vaak in een klein hoekje. Het dromen over een ongeluk is alleen belangrijk als het geen overeenkomsten vertoont met een herinnering uit het waakbestaan. In dat geval is de droom slechts bedoeld als verwerkingsfase. In dat geval kan de droom alleen worden verklaard aan de hand van alle andere droomsymbolen. Een ongeval wijst meestal op nalatigheid in het waakbestaan. Zelden is het ongeluk in de droom een waarschuwing voor een echt ongeluk in het waakbestaan.


Zo maar een paar trefwoorden, kijk maar wat je ermee kan.

Groeten H@ns.