Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Trein

Peachh
6 jaar geleden

Ik droomde vandaag dat ik op een drukke station was waarbij de treinen kris kras door het perron stopten. Mijn ouders waren erbij om mij uit te zwaaien en even later kwam de trein die half om ons heen omringde, het bleek een andere trein te zijn die op dezelfde tijdstip van mijn trein arriveerde. In mijn droom dacht ik mijn trein gemist te hebben en hiervoor werden mijn ouders een beetje boos. Even later liep ik samen met mijn moeder naar een ander perron. Daar zag ik op het bord mijn trein staan op die andere perron terwijl hij daar niet hoorde te stoppen, ik stapte in (binnenkant van de trein was het erg donker) en vroeg aan een voorbijganger of dit de juiste trein was waarbij hij zei dat hij ook in 's-Hertogenbosch moest zijn. Ik nam plaats en even later zag ik dat mijn moeder ook instapte en ik gaf haar tijdelijk mijn plaats. Voor mij zat een aardige kleine jongen waarmee ik kort een gesprek had. Even later zou de trein vertrekken en ik wilde mijn moeder daarvoor waarschuwen maar het bleek dat ze in slaap was gevallen.

6 jaar geleden
Beheerder

De trein is de levenstrein maar jij lijkt overal je moeder bij nodig te hebben.
Waarom kies je niet zelf?
Je weet de juiste aansluiting niet te vinden of je bent de weg kwijt.
De trein is tegelijk een draak en een moedersymbool.
Maar een trein bestuur je niet zelf.

6 jaar geleden

Een station kan een opstapplaats of tussenstop of eindbestemming zijn. Het heeft met beweging in het leven te maken hebben; een doel, een pauze of afronding. In je droom word je uitgezwaaid door je ouders. Je doel is om zelfstandig te worden. Maar de manier hoe je het doet word niet goed bevonden door je ouders. Ze proberen je nog te sturen en willen niet dat je van je fouten leert. Ze beschermen je en daardoor kun je je in de droom niet ontplooien.

Het donker is het onbewuste of onbekende. Het kleine jongetje is een spiegel van jezelf. Het is nog het kleine kind in jezelf die samen met je moeder reist. Ze slaapt waarbij ze even niet op je vingers kan kijken. Toen ze sliep, wat was je gemoedstoestand op dat moment?