Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vreemde droom over ex

6 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik droomde vannacht van een ex vriend van 35 jaar geleden die ik nadien nog 1 x gezien heb toen ik zwanger was van mijn oudste.
Mijn droom, ik was in een winkel en zag hem tegen een muur staan als beveiliger in ongeveer de leeftijd die hij toen had maar, veel langer dan dat hij in feite was en dat bleek na onze omhelzing, leek wel haast te moeten klimmen. Hij was niet klein 1.90 mtr. maar hij was in deze droom veel langer. Wij herkende elkaar meteen en omhelsde elkaar meerdere malen en hij gaf mij ook kussen. Enfin, op een gegeven moment wilde hij bij mij op bezoek komen zei hij en wilde mijn nummer, hij gaf mij een blok met papier waar van alles op stond en ik probeerde 4 x mijn naam en telefoonnummer op te schrijven maar bleek steeds onduidelijk. Pas bij de 4e keer was het duidelijk. Ik zei lekker eten te maken, puree wat hij toen zo lekker vond en zijn ogen glinsterde toen ik het zei, daarna zei ik en zal ik dan ook mijn speciale salade maken? Waarop hij weer blij ja knikte. Wij omhelsde elkaar weer en ik ging weg, zag hem weggaan en bellen. Dat is wat ik mij ervan kan herinneren. Ik hoor het wel. Fijne dag alvast.

Angelica

6 jaar geleden

In een winkel is een keur aan keuzes. Je kunt kiezen uit verschillende artikelen. De beveiliger symboliseert de behoefte aan veiligheid en geborgenheid. Het is een verlangen dat vooral in deze decembermaand vaak voorkomt. Een grote man voelt veilig. De muur staat voor een obstakel of grens.
Maar helaas.. je staat bij deze man niet in de picture, want je probeert contact behouden met hem door je naam en telefoonnummer op te schrijven die niet duidelijk zijn.

Het eten is een vorm van geestelijke voeding waarmee ik bedoel dat je behoefte hebt om informatie die je geestelijk kunnen laten groeien. Het kan ook over werk of een cursus/studie gaan. De puree, zijn hapklare brokken, wat niet altijd haalbaar is. De salade wordt als een gezonde voedingstof gezien. Om het rustig weg te krijgen moet je goed kauwen om het op die manier (situaties) te verwerken.2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden

:) De uitleg is zo anders als dat de droom doet denken :) Maar, ik kan mij daar zeker in vinden. Ik vond het gewoon vreemd dat ik hem ineens in een droom had na zo'n pakweg 32 jaar. Ik voelde mij bij hem altijd geborgen in ieder geval. Heb altijd behoefte aan veiligheid en geborgenheid daarom ben ik ook een huismus, lekker knus. Ja dat was vreemd dat schrijven, elke keer gaf hij weer een nieuw stuk blad waar ik het op moest schrijven of wees mij waar te schrijven, zo vreemd. Hij is ook niet in de picture, weet niet eens waar hij is. Ja. ik ga voor het gemak, liever hapklare brokken, lekker duidelijk ipv ingewikkeld gedoe via omwegen. En ja, ik moet heel wat situaties verwerken en dat gaat niet zomaar 1.2.3. Ik kan hier iets mee Esme, dankjewel. Fijne avond voor straks en fijne feestdagen toegewenst.

Angelica

6 jaar geleden

Angelica, Je schrijft: De uitleg is zo anders als dat de droom doet denken.
Mijn uitleg is aan de hand van symbolieken. Maar dan vraag ik me af hoe jij de droom kan verklaren.
Je eigen interpretatie is ook erg belangrijk, hoor. Omdat jij er gevoel bij hebt ervaren, kun je wat gedetailleerder het vertalen.
Ik ben benieuwd. Groeten, Esme

6 jaar geleden
Beheerder

Zijn lengte geeft aan dat jij hem tot bovenmenselijke proporties opblaast.
Je moet er ongeveer in klimmen of met een hoogwerker werken om hem te kunnen knuffelen. LOL.
Puree is een soort voorgekauwd voedsel. Het wijst op moeilijkheden vermijden, je hoeft niet te (her-)kauwen.
Het is letterlijk een oude hap.
Hij functioneert als veiligheidsman in je innerlijk (mannelijke kanten)
Hij staat met de rug tegen de muur.
Dat kan een patstelling zijn, maar bewakers hebben niet graag dat er iemand achter hen komt.
Het samengaan met de muur kan ook op weerstand of ontoegankelijkheid wijzen.
Tegelijk kan het ook een klaag- of steunmuur zijn. Misschien was hij die muur?

Een muur staat voor iets vast. Het is een rots, een verdediging, een mannelijk attribuut.
Maar ook star en onbuigzaam. Het vrouwelijke is meegaand en niet vierkant.

Een oude starre boom kan omwaaien in de storm, de jonge boom echter buigt mee en blijft staan.

6 jaar geleden

Voor mijn gevoel leek het alsof hij toenadering zocht en ik, door mijn naam en tel. nr. maar niet op papier te krijgen, het eigenlijk op een afstand hield. Het eten is genoemd omdat ik wist dat hij dat zo ontzettend lekker vond en ik graag kook en mensen blij maak daarmee. De lengte was toen al voor mij enorm, ik ben 1.65 en had toen al het idee alsof ik een ladder moest nemen om met hem te dansen met zijn 1.90 :) Maar, dat is hoe ik het zag en ik heb geen flauw benul van droomverklaringen :) Zoals jij het uitlegde kwam voor mij logisch over!

Bedankt meis,

Angelica

6 jaar geleden

Zijn lengte was toen al voor mij een obstakel met zijn 1.90 en ik met mijn 1.65 :) Hij was in zoverre onbereikbaar dat hij jonger was en niet toe aan een gezin, zorgde toen zelf voor mijn nichtje van 2 en jij had daar niet veel trek in. Ja, ik maak het mijzelf soms moeilijker dan dat het is en blijf hangen in dingen, herkauwen dus en de puree metafoor, klopt :) Hij is ontoegankelijk nu om de dood eenvoudige reden dat ik niet eens weet of hij nog ├╝berhaupt leeft en zo ja waar hij is? Maar, moet toegeven dat ik nog wel eens aan hem denk als een lieve en warme man, die luisterde en je beschermde. Heel goed Sheherazade :) dankjewel.

Liefs,

Angelica