Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Alarm en vluchtroute via trap

Danielle
6 jaar geleden

Ik heb afgelopen nacht de volgende droom gehad, maar kan de betekenis niet helemaal duiden. Wie kan mij helpen?

De droom was als volgt:
Ik was in een gebouw, op de bovenste verdieping (leek beetje alsof ik op werk was), waren volgens mij ook collega's. Ik ging me douchen op diezelfde verdieping, maar terwijl ik dat deed ging het alarm af. Het gebouw moest ontruimd worden. Dus zaak was eerst om kleding aan te trekken en vervolgens spullen te verzamelen. Duurde natuurlijk allemaal wel even. Waren nog wel een aantal collega's(?) aan het wachten op mij. Uiteindelijk was ik aangekleed en had ik mijn spulletjes gepakt (dat mag natuurlijk normaal helemaal niet ????) en zouden we met de trap naar beneden. Ondertussen ging de deur open en kwamen daar de inbrekers - de reden van het alarm. Dit waren donkere mannen (Turks?). De ruimte was echter een grote chaos en er was niet echt veel te halen. Ondertussen bedacht ik me dat mijn kat ook nog rondliep op de afdeling en dat die ook mee moest. Op zoek naar de kattenmand. Die gevonden maar daar zat een cavia in. Cavia eruit, kat erin en toen kon ik eindelijk met de trap naar beneden. Ondertussen waren de inbrekers spullen aan het doorzoeken en hoorde ik eentje iets zeggen over een trainingsschema. Voordat ik de trap ging nemen stelde ik nog voor dat hij mijn trainingsschema wel mocht lenen ????. Ondertussen waren er gelukkig nog steeds een paar mensen die de deur naar de vluchtroute voor me open hielden. En toen werd ik wakker.

6 jaar geleden

Het gebouw is jezelf. Je lichaam en ziel. De bovenste verdieping is je bovenkamer. Je ideeën, intuïtie, denkbeelden en eigenschappen. Je bent je aan het schoonspoelen. Alle viezigheid of ballast van je af. Maar het hele gebouw hoort ontruimt te worden. Alles moet binnenste buiten gekeerd worden. Alle normen & waarden horen opnieuw gescand te worden en geordend worden om weer een goed overzicht te krijgen.

De trap naar beneden is een stapje lager aarden. Je ontdoet je van zware lasten en bent tevreden met wat je hebt. De inbrekers zijn van het onbekende. Een ander land met andere gebruiken. Je voelt je niet veilig en er wordt inbraak gepleegd op je privacy.

Het knaagdier staat symbool voor iets dat in je knaagt. Een irritatie. De kat staat symbool voor een onafhankelijke geest, vrouwelijke seksualiteit, creativiteit en kracht. Die stel je veilig. Het trainingsschema is het tempo waarin je door het leven gaat. Omdat je de vluchtroute kent, weet je hoe je met tegenslagen om kan gaan. Je bent redelijk in balans.

6 jaar geleden
Beheerder

Ik vraag mij af waarom je alles moet meeslepen als er een alarm bestaat?
Dan maak je toch zo snel mogelijk dat je weg komt.
Maar neen, typisch vrouwen, die gaan hun katten en honden, hun breiwerkje en de laatste foto's zoeken, samen met het handtasje en bidkransje en komen nooit op tijd weg voor de "terroristen". LOL

Het wijst op een bedreigd voelen door de brute mannelijke invloed die als inbrekers je psyche binnenkomen en alles op zijn kop zetten.
Het hele ivoren torentje valt om.

De chaos staat voor de wanorde in jezelf.
Er moet opgeruimd worden.
Een kat staat vaak voor de intuïtie en het vrouwelijk sensitieve, maar ook voor valsheid en nageltjes uitslaan.
De Cavia is dan weer een knagend probleem.

Danielle
6 jaar geleden

Bedankt! Ik zal e.e.a. nog in de context proberen te plaatsen, maar herken wel dingen zoals het mij ontdoen van lasten die niet meer bij me passen.