Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Auto verdwenen

Senna
6 jaar geleden

Vanacht gedroomd dat ik mijn vaders auto mocht lenen. Ik ging naar een feestje van vrienden bij hun thuis. Voordat ik naar binnen ging had ik aan een andere vriendin (die niet op dat feestje was) de auto laten zien. Ineens belde zij mij op dat de auto de sloot in was gereden. De parkeerplekken lagen namelijk aan water.

Ik in paniek mijn vader opgebeld en uitgelegd dat de auto in de sloot was gereden. Hij bleef wonder boven wonder heel erg rustig en was niet eens boos. Ik vertelde hem dat ik dacht dat ik de handrem vergeten omhoog was te zetten.

Nadat ik mijn vader had gebeld ging ik naar buiten met mijn vriendin en gingen we de auto zoeken. Toen zag ik dat er een andere auto voor een gedeelte in de sloot lag maar niet die van mijn vader. Toen na heeel hard denken (voelde het gewoon in mijn slaap dat denken). Schoot het mij te binnen dat ik de auto helemaal niet langs het water had gezet maar ergens anders. Ik
Snel erheen en ja hoor, de auto stond er gelukkig nog.

Toen ging ik boven de autosleutels zoeken maar die waren nergens te vinden maar na zoeken uiteindelijk ook weer gevonden.

Alles was heel duidelijk en zo echt dat het net leek alsof ik het echt zelf was

6 jaar geleden

De auto van je vader lenen is pronken met andermans veren. Plots krijg je het voor elkaar om de kostbare vierwieler kopje onder te krijgen. Dat zal een hele ongemakkelijke situatie worden. Het water staat voor het onbewuste en voor emotie. Een sloot symboliseert hindernissen en problemen.

De omwenteling in het verhaal doet me denken aan de tarotkaart; Het Rad van Fortuin.
Deze kaart duidt vaak op gebeurtenissen waarop we nauwelijks invloed hebben. Het weer, het verkeer of een andere overmacht doorkruist ons plan waardoor het wel/niet door zal gaan. In het werk of school wijst het vaak op routinematige eentonigheid. Een verzetje zou prettig zijn.

Een sleutel symboliseert toegang, kansen, controle, geheimen of verantwoordelijkheden. Of je zou je gevoel en emoties weggestopt kunnen hebben. Met de sleutel kun je het loslaten.

6 jaar geleden
Beheerder

Je vaders auto in de prak rijden, nou nou.
Ga je eens uit en loopt in 7 sloten tegelijk.
Vrouw aan het stuur. LOL.

Het heeft wellicht te maken met op eigen benen leren staan.
Dus pappie loslaten.
De auto ben je ook zelf.

Parkeren is een passieve toestand.
Het feest het leven, al loopt dat niet altijd zo als je denkt.
Dat blijkt wel uit je zachte landing.
Water is vooral angst. Een rivier is het leven.

Je vergat de rem. (Ontremd?)
Sommigen laten juist de rem erop staan.
Het beeld van auto's in het water is een vorm van faalangst.
Ook wel een beeld van verdronken illusies of dromen.

Straat en water gaan vaak in elkaar over. (Grens bewuste en onbewuste.)