Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Pijnstiller en ambulance

Marlies135
6 jaar geleden

Hallo!
Ik heb een zeer vreemde droom gehad, normaal gezien onthou ik niet veel over mijn dromen maar deze wel...

Er stonden twee jongens in mijn woonkamer , de ene is een goede vriend , de andere ken ik niet zo goed, alleen van zien. Ze waren allebei ziek omdat ze veel hadden gedronken. Ik bood in mijn droom een pijnstiller aan, degene die ik niet zo goed ken had hem genomen maar die vriend wou de pijnstiller niet. Nu, plots keek ik naarbuiten en zie ik dat de vriend in de ambulance werd gedragen en de ambulance vertrok . Maar 5 minuten later stond hij weer gezond in mijn woonkamer daarna toen ik terug naar buiten keek, zag ik dat deze keer de jongen die ik niet zo goed ken de ambulance binnen werd gedragen. Toen werd ik wakker.

Wat kan deze droom precies betekenen?
Gaat deze droom over mij of over deze jongens?

Alvast bedankt!

6 jaar geleden

Als je droomt dat je in de woonkamer bent, staat de woonkamer voor de manier hoe je jezelf tegenover ander presenteert en de manier hoe je je leven inricht. Het staat voor hoe je jezelf ziet, en wie je bent.

De jongen die je kent is het bekende deel van jezelf (zelfreflectie) en de jongen die je niet goed kent is het onbekende deel (eigenschappen in je zelf die je nog niet ontdekt hebt bijv. hoe je met angsten of woede omgaat) in jezelf.

De drank is een escape. Leuk voor even, maar al snel merkt men dat er bijwerkingen zijn. Men kan er goed ziek van worden. De pijnstillers zijn ook een soort escape. Men wil niet de waarheid onder ogen zien. De ambulance staat symbool voor verwonding. Je zou je eigen emotionele wonden en pijnlijke ervaringen op anderen kunnen richten.