Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik droom vaak over het zelfde gebouw! (Achmeatoren Leeuwarden)

6 jaar geleden

In het echte leven winkel ik elke week in de stad Leeuwarden en daar loop ik altijd langs de Achmeatoren (de hoogste toren van Friesland!) en ik ben daar een half jaar terug zelfs 3 keer naar binnen geweest om het hoge uitzicht bij te wonen.

Maar sinds eind 2016/begin 2017 droom ik erg vaak over deze toren! Zeer zelden zijn het nachtmerries maar elke week zie ik dit zelfde gebouw in een van mijn dromen verschijnen met de omgeving van Leeuwarden en alles. Het zijn meestal dromen waarbij ik weer met de lift helemaal naar boven ga, maar het interieur van het gebouw is in mijn droom echt NOOIT het zelfde als het interieur dat ik in het echte leven binnenin het gebouw zag. In het echt heeft dit gebouw een doodnormaal geel/rood kantoorachtig behang en tapijt als je via de trap omhoog gaat.

Maar in mijn dromen heeft dit gebouw echt een ruimteschip achtig zwart/grijs interieur met grote blauwe vierkante zwevende neon lampen en lopen er beroemde en zeer belangrijke mensen rond. Zelfs de mensen achter de balie zitten op zwevende platformen met blauwe neonlampen en dragen een soort van VR bril/Google glasses. Je moet zelfs een speciale rang vereisen om bij geheimzinnige kantoorkamers en verdiepingen naar binnen te mogen. Dit droomde ik vaker en het heeft altijd deze science fiction sfeer. Een van mijn meest interessante dromen dus.

Vandaag had ik weer over deze toren gedroomd en in deze droom stond ik buiten het gebouw en zag ik een enorm groot lichtblauwe UFO-achtige vliegtuig op het gebouw af vliegen (zelfde tafereel als 9/11 dus), het gebouw werd niet geraakt maar daarna zag ik 3 van deze vliegtuigen op het gebouw af vliegen en werd ik opeens wakker.

Het enige wat ik mij afvraag is waarom ik dit elke week minstens 2 keer droom en waarom dit gebouw in mijn droomwereld altijd een sience fiction sfeer heeft met geheimzinnige zaken?2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door stellaantoine.

6 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij een kille, ivoren toren, waaruit de macht de wereld observeert en bestuurt. (Adelaarsnest)
Het is, zoals duidelijk omschreven, een zweverig geheel.
Kan een zweefclubje zijn.
Die stimuleren zulke dromen ten onrechte als "spirituele" ontwikkeling, (de droom geeft echter een waarschuwing aan)
Niets warms en menselijks meer, maar een virtuele werkelijkheid waar mensen achter hun maskers/persona (VR brillen) schuilen, ze laten hun ware gezicht niet zien.
Het is dan ook te hopen dat zo'n arrogant monument van "pilaarheiligen" onderuit gehaald wordt, net als 9/11.

(Helaas is er na 9/11 niet veel veranderd en zetten ze opnieuw een Babylonische zuil van macht neer).
Skyscrapers zijn pogingen de goden te evenaren (hybris/hoogmoed)

Maar het moet ergens linken met jezelf dat je het op die hoogte zoekt.
Dat kunnen torenhoge ambities zijn, of het gevoel te hebben speciale voorrechten te bezitten om daar binnen te mogen komen.
Een soort VIP, celebrity, of behorend tot de geselecteerde elite. Kan narcisme zijn.

Zo'n droom komt ten val, want het onbewuste compenseert.

Achmea komt van het Griekse speer (of lucifer).

Achmea heeft lijdt duidelijk aan hybris/hoogmoed.
Hybris werd in Griekenland gevreesd omdat het je in de val kan meeslepen.

Een toren is ook een fallisch symbool.
Aanbidding van de fallus is tientallen eeuwen oud en in de moderne tijd nog altijd het geval, al snappen de meesten dat niet.
De fallus als godssymbool, of idolatrie en zelfverheerlijking. (Persoonsverlengstuk of peniskoker.)2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Een toren in je dromen staat voor hoge verwachtingen en nastreven van. Als je van een toren naar beneden kijkt, dan betekent dit je positie op een hoger niveau tegenover anderen. Het zou te maken kunnen hebben met een opgeblazen ego. Maar bij jou is het net andersom en je aanschouwd the rich and famous.

Het ruimteschip is als een spirituele reis waarbij je op een bepaalde manier jezelf leert te onderzoeken. De omgeving ziet er wat klinisch uit. Strak en rechtlijnig. Dat je erover telkens erover droomt kan zijn, omdat je niet bewust bent van de betekenis ervan. Het heeft te maken met verwerking, waar een droom voor dient.