Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Brandweer, toets, visite

Ce
6 jaar geleden

Goedenavond :)

Vannacht droomde ik het volgende:

Ik droomde dat ik op school in een lokaal was. Ik kreeg te horen dat we het volgende uur een toets hadden. Ik had niet geleerd en wist van niks. Ik had alleen de pauze nog om te leren. Tijdens die korte pauze werd ik afgeleid door een harde sirene. Het klonk uit de gang van mn school te komen. Ik zag plotszwaailichten voorbij rijden ver weg in de gang. Er reed een brandweer wagen dwars door de gangen heen! LoL...
Toen kon ik niet meer leren en faalde ik op de toets... Ik zag iedereen alles heel goed doen en ik deed het dus heel slecht, ik kon ook niet meer normaal lezen... (allemaal faalangst denk ik).

Vervolgens was ik weer thuis en zat ik op de bank. De bel ging, ineens stond mijn decaan (vrouw) voor de deur. Ze kwam binnen en begroette mijn familie. Ik snapte niet wat ze nou aan het doen was. Waarom was ze bij mij thuis? Ze is een echte kakker en ze dronk een wijntje in de achtertuin en stond te kletsen met mijn vader. Op de tafel buiten was een soort bouwwerkje van mozaiek steentjes met cement ertussen... het had alle kleuren.. het was avond en donker buiten. Ik raakte het aan en het was helemaal zacht en slap geworden. Het cement was zacht geworden door al het vocht van het miezerige weer. Je kon het zo uit elkaar trekken maar dit mocht niet van mijn decaan.... (ik twijfel erg over welke studie ik wil doen na de havo volgend jaar, wie weet daarom de decaan in mijn droom?).

Later zag ik een soort fragment van een psychopaat. Er was een man agressief geworden en een toren in geklommen. Hij stond boven op een toren over de stad heen te schreeuwen. Er was een groep mannen die hem probeerde tegen de grond te werken. Het was net alsof de man iets wilde duidelijk maken... (onderdrukt iets van mij?)

Ook werd de politie gebeld en de politie zag ik beneden aan de toren staan.

Het was erg vaag...
Wat wil deze droom zeggen tegen mij, dat is de vraag..

Fijne avond en dank!

Ce

Ce
6 jaar geleden

Vannacht had ik ook een soort chaos in mij droom... sirenes... is dit een slecht tekenen? Of gewoon mijn zenuwem voor verschillende dingen

6 jaar geleden

Het is ook een kunst om je beheersing te bewaren en te kunnen wachten op een antwoord. We hebben wel eens wat anders te doen. Soms moeten we energie bewaren om een droom te kunnen analyseren. Het is niet alleen tekst waar me naar kijken. Ook de sfeer en inlevingsvermogen kost energie. Het kost bij elke droom veel energie van ons om niet alleen intuïtief maar ook rationeel tot een uitleg te komen. Het laatste is het belangrijkste.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

Ce
6 jaar geleden

Jammer dat je/u denkt dat ik het ongeduldig bedoel. Jammer...
Tuurlijk snap ik dat het tijd kost en energie en ik verwacht toch ook niet gelijk antwoord. Ik wilde alleen maar wat toelichten ;) ook niet leuk als er gelijk word gedacht dat je geen geduld hebt... :/

Ik hou het hierbij,

Fijn weekend!

6 jaar geleden

Nee, dat bedoel ik ook niet. Ga er zo naar kijken.

Ce
6 jaar geleden

Ik wil ook vaak jullie uitleg beantwoorden en dit lukt ook niet altijd, ik heb het ook heel druk met school en snap dat jullie graag feedback willen soms..
Ik ben absoluut niet iemand die zo vervelend en ongeduldig is. Ben al snel onzeker en ik twijfel gewoon snel aan mezelf, sorry als het zo ongeduldig overkwam...

Ik wil jullie juist heel erg bedanken dat jullie er zo vlot bij zijn meestal!!! Jullie hebben me erg geholpen om inzicht te krijgen in dingen. Ik zit hier nu al 1,5 jaar ongeveer, ben echt wijzer geworden door jullie kennis..

6 jaar geleden

Je mag niet afhankelijk van ons worden hoor. Dat is niet de bedoeling van deze site. We willen alleen tips geven over hulpvragen.

Ce
6 jaar geleden

Tuurlijk niet haha ik ben 17 en heb heus wel genoeg contacten... het klinkt allemaal zo negatief.... was een compliment hoor...

6 jaar geleden
Beheerder

Begin even met de profetenwaan van de man op het dak, als roepende in de woestijn.

De brandweer in de gangen komt op de koorts af die rook veroorzaakt.
Emoties en het is niet zo heet als je vreest, want er is geen werkelijke brand.
Water is ook het onbewuste. Water en vuur.
Jij bent de paniektrapper.

Het bouwwerkje doet aan Jung denken die tijdens zijn moeilijke periodes aan het meer van Zurich steentjes stapelde om zichzelf eraan te herinneren wie hij was. De steentjes als bouwelementjes zijn ook Zelf en Zielesymbolen.
De kleuren zijn meestal gevoelens.
Slap worden is impotent zijn, of je plannen niet uitvoeren.
De decaan neemt het niet zo nauw en drinkt dan ook een wijntje.
Past niet bij een "strenge meesteres" (fetisj).

Quote

Vanaf dat moment begon Jung steentjes te verzamelen die hij langs de oever van
het meer zocht. Hij bouwde huisjes, een kasteel, een kerk, een heel dorp. Elke dag
ging hij na het middageten bouwen
en als hij ’s avonds klaar was met zijn werk ging
hij verder met bouwen. Hij dacht na over zijn spel maar begreep niet wat hij deed.
Toch voelde hij een innerlijke zekerheid dat dit de weg was naar zijn mythe. Het
bouwen maakte een stroom fantasieën in he
m vrij die hij later nog heeft
opgeschreven.
Latere soortgelijke situaties hadden eenzelfde verloop. Als hij ergens in zijn leven
bleef steken ging hij schilderen of bewerkte stenen. Dat was voor hem een
inwijdingsritueel voor werk en gedachten die daarop
volgden.2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Je staat voor een quest of vraagstuk. De pauze vraagt je om te leren. Maar daar is de pauze niet voor. Je vraagt teveel van jezelf in een korte tijd. Als je eerder deze tijd had besteedt om te leren, was je content geweest en kon je alle antwoorden zo uit je mouw schudden. Maar jij kiest om op het laatste nippertje wat te doen. Tijdens het leren in de pauze sta je ook nog eens voor obstakels. Het is die irritante sirene. Daar schiet je ook niets mee op. En het resultaat was te voorspellen. Faalangst hoeft niet altijd het probleem zijn. Het moeilijk opnemen kan ook met concentratie te maken hebben of lichte vorm van dyslectie.

De decaan is vraagt om structuur, regels en controle. Dat is wat je nodig hebt, waarschijnlijk hier in je droom. Het bouwwerkje is niet stabiel. Net als de vraag over je vervolgstudie.

Een psychopaat kent geen empathie en leeft in zijn eigen wereld. De toren doet me denken aan de tarotkaart de toren. Er is sprake van onvoorziene zaken. De man vraagt om aandacht. Er is iets wat plotseling gebeurt, maar het niet onder controle heeft. Het is diep ademhalen om tot bezinnen te komen. Je mag fouten maken. Maar raap je boeltje bij elkaar en ga gewoon weer verder. Van fouten kun je leren.