Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

fietsen pimpen

6 jaar geleden

Hier kom ik dus echt niet uit. Zat aan het laatste avondmaal te denken ivm de tafel maar kon dat ook niet plaatsen. Of het overlijden van m'n vriend?
Weer graag jullie hulp!

Ik zat in ’n vrij grote kamer op 'n rechte stoel en aan de overkant (zeker drie meter verderop) zaten een goede vriend van me en mijn moeder aan een lange tafel. (stond in de breedte en zij zaten dus in het midden naast elkaar)(verder ook geen stoelen etc.)
In het midden van de kamer stond een tafeltje met een soort boek erop. Het had iets met het pimpen van fietsen te maken en dat hadden mijn moeder en hij nog niet gedaan?? Ik gaf ze dus dat boek want ze zouden nog gaan fietsen?? Er zaten 'n soort stickers in het boek wat je dan op je fiets kon plakken.
Op de tafel stond niets. Grote houten tafel.
Mijn moeder is al langere tijd geleden overleden en die vriend zag er ouder uit dan hij nu is.

6 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij een levensboek.
Ze verhalen met het pimpen de avonturen van hun leven.
Je fietst letterlijk door het leven.
Maar de verder kale kamer betekent ook een grote leegte.
De leegte die zij achterliet?

6 jaar geleden

Ik heb nagedacht over die leegte maar dat is het denk ik niet. Zij was 'n hele afstandelijke vrouw, denk dat dat het is.
Waarom zit de nog levende vriend naast haar? Ze kenden elkaar niet. Vreemd toch?!

6 jaar geleden

Het is in je verhaal lastig om hier te lezen of je vriend overleden (leegte) is of niet. Je moeder is er helaas niet meer. De leegte de Sheherazade beschrijft kan ik wel plaatsen. Je moeder is niet meer (leegte) en dat is terug te vinden in het symbool van de kale kamer.

Een stoel staat voor comfort en gemakkelijke tijden. Alleen dit is een rechte stoel, wat opletten geblazen is. Het tafeltje is iets wat in het middelpunt staat. Het boek kan je dagboek zijn. Dus ook hier herken ik het levensboek van Sherazade. De stickers zijn de aandachtspuntjes. Waarschijnlijk de leuke belevenissen. Wanneer je fietst, dan hou je de balans.

De grote houten tafel staat symbool voor sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een vergadering of samenzijn. Deze droom verwijst naar je sociale- en familieverbindingen. Hier het gemis, want zoals ik het begrijp zijn beiden er niet meer. Ouder uitzien is levenservaring.

6 jaar geleden

Hallo Esme,

Ik had het onderstaande geschreven maar misschien heb je dat net niet gezien.

"Ik heb nagedacht over die leegte maar dat is het denk ik niet. Zij was 'n hele afstandelijke vrouw, denk dat dat het is.
Waarom zit de nog levende vriend naast haar? Ze kenden elkaar niet. Vreemd toch?!"

Ik vroeg me dus af of mijn moeder me iets laat zien op haar afstandelijke vreemde manier wat met een eventueel overlijden van deze persoon te maken kan hebben.

6 jaar geleden

Als symboliek kan het heel goed.

6 jaar geleden

Dankjewel.