Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ruimteschip

TmKira
6 jaar geleden

Ik zat op mijn kamer en de buurjongetjes waren buiten aan het spelen. Ze hadden een bal super hoog in de boom geschoten en probeerde de bal er uit te schieten met een andere bal. Een andere bal hadden ze van de week al in een andere boom geschoten maar dan wat lager. Ze waren ballen ook naar mijn raam aan het schieten. Schuin onder mijn raam aan de rechter kant lagen 3 ballen van de jongens op mijn dak. Ik bukte uit mijn raam en probeerde de ballen te pakken. Toen ineens zag ik een soort klein ruimteschip op me afkomen. Er hing een camera aan en het filmde mij. Ik vond het eerst geen probleem ofzo maar het werd eng. Het filmde nogsteeds toen ik weer binnenzat. Ik vond het erg lijken op een ding van starwars dus zo noemde ik het. Ik vroeg de jongens te helpen het ding uit de lucht te halen. Dat deden we.
Toen was ik met mijn moeder in een grasveld. Er was een vrouw met een geweer en ze wou ons neerschieten. Iniedergeval moesten ze mij hebben. Ik en mijn ma rende weg. In een soort doolhof waren we toen. De vrouw kende de weg in het doolhof dus toen we er nog maar net inwaren stond ze alweer voor ons. Ik trapte tegen haar hand aan waar het geweer in zat en het geweer viel op de grond. Ik hield de vrouw vast zodat ze niet weg kon. “Mam pak het geweer” zei ik en ze pakte hem op van de grond. “Nou schiet haar neer.” “Ik kan het niet” zei mijn moeder en ze gaf het geweer aan mij. Inmiddels zat de vrouw op een bankje en ik richte het geweer naar haar en schoot. 2 schotten allebei raak in haar nek. Eentje midden in haar nek en er liep bloed uit. Ze bewoog nog een beetje dus ik dacht dat ze niet dood was. Maar ik schoot niet nog een keer want ik wist dat ze wel dood zou gaan.

6 jaar geleden

Spelen met een bal symboliseert compleetheid en volledigheid, maar ook contact maken met het innerlijke kind in jezelf. Alleen dit spel loopt anders. Hij is te hoog getrapt en komt niet meer terug. Je verliest het volledig. Het woord ‘bal’ staat ook synoniem voor ‘niets’.
De boom staat voor aarding. Er wordt gemakzuchtig omgegaan met bezittingen (de ballen).

Het ruimteschip of drome filmt je van een ander perspectief. Je wordt bewust dat je in de gaten wordt gehouden en dat vind je niet prettig. Je moeder is de zorgzame factor.
Wanneer iemand op je schiet in je droom, duidt dit erop dat je een confrontatie meemaakt in het echte leven. Je zou je een slachtoffer kunnen voelen in een bepaalde situatie. Maar je bijt uiteindelijk wel van je af.

6 jaar geleden
Beheerder

Denk dat jij eerder de ongewenste indringer bent in het domein van de oude vrouw.
Het labyrint van het onbewuste, waar zij inderdaad de weg weet.

Het schieten begint al met de ballen. (Jongens noemen het schieten)
Ze willen je vanachter de geraniums halen.
Veilig ben je nergens, want de drone met het alziend oog begluurt je.
Waarom schiet jij die vrouw neer, terwijl zij niet eens geschoten heeft?

Omdat ze een schaduwkant vertegenwoordigt is het een gevecht tegen de angsten in jezelf.
Een strijd tegen de windmolens die je zelf opwerpt.

Misschien wil de vrouw jou wel van je moeder isoleren, wat niet altijd verkeerd is.