Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bijna van de duinrand vallen

Evaa
6 jaar geleden

Ik heb gedroomd dat ik op de duinen liep en mijn zus liep beneden en die zei als je nu valt ben je de lul hè. En het zand zakte dus inderdaad deels weg waardoor ik bijna naar beneden viel. En mijn vader zat ook bovenaan bij de duinen niks te doen en ik zei pap, kan je mij even helpen en hij zei nee ik ben even bezig, wat ik heel normaal vond. En dus probeerde ik mijzelf rustig aan weg te halen bij de rand wat natuurlijk voorzichtig moest anders zou het instorten. Wat zou dit kunnen zeggen?

6 jaar geleden

Wanneer de zee dichter bij land komt, geven de duinen versterking. De zee staat voor het onbewuste en zand voor aarde (bewust). Zand is niet solide. Het kan je uit balans halen. De vader is in deze droom niet echt de beschermende factor. Hij denkt niet aan zijn kind, maar is bezig met zijn eigen belangrijke zaakjes. Zijn je ouders gescheiden?

6 jaar geleden
Beheerder

Het zand is je bestaansgrond.
Maar drijfzand draagt je niet.
Je moet de vaderhand loslaten en zelf op weg gaan.

Evaa
6 jaar geleden

Mijn ouders zijn inderdaad gescheiden ondanks dat ik een goede band heb met mijn vader zie ik hem niet vaak.
Ik heb vaak dromen waarin onzekerheid of angst centraal staan. Dat komt overeen met het echte leven. Ik twijfel onder andere over studie en denk veel na over hoe ik de toekomst voor mij zie.