Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreeemde droom

Lisa
6 jaar geleden

Hallo iedereen!

Ik heb onzettend vreemd gedroomd en nu vraag ik mij af of het misschien iets te betekenen heeft. Het nadeel is dat ik maar een stukje weet van de droom omdat dit heel veel impact op me had. De rest van de droom zoals het begin of het einde kan ik mij absoluut niet herinneren.
Dit is wat ik nog wel kan herinneren;

ik sta op een trap/ladder, en ben een paar tredes weg van boven komen. Ik houd mijzelf met één hand vast aan een ballustrade, en met mijn andere hand klem ik een wasmand tegen mij aan met 6/7 witte puppies erin. Ik kijk naar beneden en zie dat ik vreselijk hoog hang. Op dat moment realiseer ik me dat ik kan vallen en als ik val, ik dood ga. Ik word angstig en voel me vreselijk ongemakkelijk. Ik voel mijn benen verzwakken en voel de adrenaline door mijn lijf gieren. ik moet kostte wat het kost de mand met puppies boven krijgen. Ik kom alleen niet meer verder, ik krijg de puppies niet omhoog en ik krijg mezelf niet aangezet om die laatste stappen te zetten. Op een gegeven moment staat mijn moeder in een keer achter me om mij te helpen. (Mijn moeder leeft nog) daarna kan ik mij niets meer herinneren. Ik weet wel dat ik kostte wat het kost die puppies boven wilde hebben, geen idee waarom. ik heb op dit moment geen honden, noch pups. Dus ik vind het erg vreemd dat ik zo realistisch heb kunnen dromen.


Weet iemand misschien wat deze droom zou kunnen betekenen? En of het wel iets te betekenen heeft?

6 jaar geleden

Een droom heeft altijd wat te betekenen. Het zijn onverwerkte zaken van over de gehele dag of eerder. Het onbewuste komt in de droom naar boven.
De trap of de ladder symboliseert een hoger niveau. Je wilt verder, maar het lukt niet echt. De hand vast houden aan de balustrade staat voor je balans houden. Er wankelt iets.

Jonge dieren staan voor gevoeligheid. Het zijn er 6 of 7. Zes is een verwijzing naar samenwerking, balans, rust, perfectie, warmte, huwelijk, familie en liefde. Het duidt ook op huiselijk geluk. Zeven staat voor mentale perfectie, genezing, muziek, en het bereiken van een hoger spiritueel bewustzijn.

In je droom bespeur je angst en maakt dit vanwege het onbewuste dat je nog niet hebt ontdekt. Wat je niet weet…..maakt bang. Dat je moeder help komt, omdat je nog niet helemaal op eigen benen kan staan. Je bent nog niet volwassen genoeg om zelfstandig te zijn. De puppy’s zijn ook een symbool van onbevangenheid.

Lisa
6 jaar geleden

Deze verklaringen kan ik heel goed plaatsen. Afgelopen jaar is het een turbulent jaar geweest en dit heeft mij zwaar depressief gemaakt. Ik loop dus vast in alles wat er belangrijk is in het leven. Ik ben van mijn studie afgeschopt vanwege de depressie, ik mag ook niet werken. Ik zit alle dagen thuis en heb dus veel tijd om na te denken over hoe ellendig ik me voel en hoe ik echt niet meer verder wil. Ik heb wensen maar heb het gevoel dat die nooit zullen uitkomen. Ook op relatie gebied heb ik het gevoel vast te zitten. Soms heb ik het gevoel alsof niemand intresse toont in hoe ik mij eigenlijk nu echt voel. Ik wilde altijd een jonge moeder zijn (22/23 eerste kindje) maar als het aan mijn vriend ligt zal ik pas aantikken als ik al dertig ben. Ook wil ik heel graag trouwen, maar ook dit onderwerp word ontweken door mijn partner. Hoewel we al 6 jaar een relatie hebben, heb ik soms het gevoel alsof hij andere dingen verwacht dan ik. Mijn moeder is op dit moment nog het enigste familielid die ik heb, zij is naast mijn moeder absoluut mijn steun en toeverlaat. Het gevoel dat ik achterblijf is onzettend sterk. Het lijkt alsof de hele wereld verder gaat, maar ikzelf op pauze sta.

6 jaar geleden

Dat is naar dat je depressief bent geweest. Je staat op en het is er eens. Zonder dat je het merkt sluipt het in je. Toch te veel hooi op je vork genomen of te laat je grenzen bewaken. Niets doen is eigenlijk ook niet gezond, want dan ga je piekeren. Vrijwilligerswerk is een goed alternatief.

Als je vriend niet achter een kindje staat, zou ik het niet doordrukken. Dadelijk sta je er helemaal alleen voor en dan heb je helemaal geen kans meer op een carrière op wat voor gebied dan ook. Het is fijn dat je moeder je zo goed steunt. Soms heb je tijd voor je zelf nodig. Pauze kan ook voor ontwikkeling zorgen. Het is even pas op de plaats.

6 jaar geleden
Beheerder

De ladder kan op te hoog gegrepen ambities wijzen.
Het is ook een beeld van bewustzijnslagen.
Verder een vorm van een verticale levensweg, te steil dus.
Het mandje met puppy's wijst op je zorgbehoefte die waarschijnlijk te veel eist.
De redder die zelf gered moet worden.
Beter was je de ladder afgedaald, dan aan die dakrand te gaan hangen.
Op het randje op het kantje.

Te hoge eisen en stress kunnen in een depressie of burnout ontaarden.
Daar zijn speciale trainingen voor maar als je depressief bent lijdt je ook aan initiatiefverlies.
De puppy's zijn de kanten van jezelf die je koestert.
Het zijn jonge hondjes en dus eigenschappen in ontwikkeling.
Je moederinstinct zou je liever thuis laten zitten maar dan met kinderen en niet nutteloos achter de geraniums.
De trap kan ook een escalerende situatie aangeven in je relatie waarin een deel van je wensen geen kans krijgt.
Misschien is yoga iets voor je?