Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zee, kerk, trompet, oma

Ce
6 jaar geleden

Hoi allemaal,

Vannacht droomde ik het volgende:

Eerst stond ik op een strand aan de cote d'azur (zuid Frankrijk),het was mooi, en het water was rustig met kleine golven.
Het was fris buiten..
Niemand ging de zee in maar ik wilde toch de zee in. Ik rende erin en zwom.. het was koud maar toch voelde het prettig aan..
Ik liet me meeslepen in de stroming.
Het was geen sterkte negatieve stroming maar een rustige stroming, ik liet me verassen en had een glimlach op mn gezicht.

Later was ik op een groot plein met een kerk er naast.. Het was een orthodoxe kerk met enkel vrouwen. Hele oude nonnen leken het wel. Ze hadden zwarte kleding aan want er vond een begrafenis plaats. Een non kwam met een mandje naar me toe. Ik zat op een stenen muurtje op het plein samen met mijn moeder en zus.. De non had een heel lief katje in de mand zitten. Ze moest alleen maar de kerkdienst en ze vroeg of ik even op het katje kon passen. Ze was heel aardig en gaf een rustige, wijze, vredige indruk (ondanks al die zwarte kleding).

Later ging ik de kerk zelf binnen en speelde ik trompet in een groot orkerst...
De trompet was raar en enorm groot.
Ik moest mijn vingers op de goede knoppen houden, de aardige non vrouw hielp me hierbij.. mijn zus moest haasten en riep mij want we gingen naar mijn oma toe. (In het echt is die oma al 1,5 jaar overleden.)

Ik nam afscheid van de nonnen en ging met mijn zus naar een enorm groot all you can eat chinees restaurant.. we werden bij binnekomst gelijk in de gaten gehouden door een chinese man.. wij moesten enkel naar boven en gingen niks eten.. boven was een heel klein kamertje waar je net met zn 3en kon staan. Mijn oma zat/lag op het bed en ha een witte trui aan, er scheen een felle lamp op het bed.. ze vroeg of er twee andere mensen weggingen zodat ze alleen met mijn zus en ik alleen was. Ze gaf ons allebei een dikke knuffel en ik rook gewoon weer de geur en voelde echt de knuffel die mijn oma altijd gaf toen ze nog leefde. Het was een soort weerzien.. Het was wel een fijn fragment..

Dit was tevens ook het einde van de droom..

6 jaar geleden
Beheerder

Heel bijzondere droom.

Er speelt hier een stuk religie mee en devotie.
De in het zwart geklede nonnen dragen een licht in zich.
Je kunt ze ook zien als aspecten van de anima.

De grote trompet is een beetje de eerste viool willen spelen (ego)
Een trompet is een doordringend geluid en deze monstertrompet een dominant ding.
Je zou voor de volle zaal willen spelen.
Was dat niet al eerder een droom? Je nog onbenutte muzikale talenten?

Later is daar dan je lieve oma die symbolisch opgebaard ligt.
In werkelijkheid zal ze weer helemaal jong en gezond zijn.

Het is ook het beeld dat jij nog in je draagt.
Ze is tegelijk een deel van de Almoeder.

Dat katje als knuffeltje zal je eenzaamheid invullen met genegenheid.
Staat natuurlijk ook voor verwaarloosde gevoelens en eigenliefde.

China is het land van de rijzende Zon en dus het morgenland/geestelijke wereld.
Maar je kunt er ook verzadigd van raken.

De Chinese voeding reikt je iets aan, maar jij neemt het niet tot je.
China heeft een zeer lange geestelijke traditie.

Of stuitte dat op je meer westerse christologische vorming? (Het oma gehalte)

6 jaar geleden

De trompet doet me denken aan de tarotkaart het Oordeel: Aartsengel Gabriƫl blaast op een trompet. Er verrijst een man en een vrouw en tussen hen een kind uit een graf. Het is een wedergeboorte. De oproep kun je zien als de engel oftewel je hoger zelf, dat in jou werkzaam wil zijn. Het een wil om gehoor te geven, te leren luisteren en deel te nemen aan. Het Oordeel wordt vaak met straf en daardoor met angst geassocieerd, maar de hier weergegeven kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking.

Ce
6 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie!

Inderdaad een bijzondere droom, deed een beetje spiritueel aan...
Mijn oma was erg christelijk en bezig met het geloof, het was mooi want het gaf haar veel steun aan het einde. Ze wist dat ze over zou gaan naar haar vader...

Ik heb al eerdere dromen over haar gehad.
Dan zag ze er inderdaad jonger uit. Weet nog een paar maanden na haar overleiden deoomde ik dat ze in de 30 was en mooie kleding en oorbellen in had.. dat was ook een mooi beeld, toen lachtte ze heel vriendelijk en liefdevol naar mij. Altijd toch een speciale band gehad met haar..

De rest van de droom met die trompetten vond ik ook apart.. ik ben eerder onzeker en bang om voor grote groepen te spreken of in dit geval te spelen.. ik zou misschien volle zalen willen als ik dat wel kon.. niet eerder gedroomd, dacht dat Magnet ooit zoiets geplaatst had hier.

De zee en de stroming had ik al goed uitgelegd? Alsof ik alles liet gebeuren. De zee van emoties die eindelijk helder en gezond waren.. kleine golven en mooi helder blauw water.

Het Chinese eten als geestelijke voeding wellicht.. inderdaad te verzadigend misschien?

Het katje om te knuffelen en eenzaamheid.
Opzich voel ik dit niet zo, ik ben jong en heb genoeg mensen die ik liefheb en zij mij.. Misschien is het wel een deel van het missen van een partner.. genegenheid.

Het was een mooie droom en ook erg apart weer.. die nonnen met toch een licht hart ondanks die zwarte kleding.. in de droom voelde ik alleen maar vrede en liefde..

Ce
6 jaar geleden

He Esmee,

Sorry, ik had je uitleg niet gelezen.
We plaatste het net bijna tergelijke tijd.

Bedankt..

Mooie kaart ookal klinkt het zo zwaar.
Dat ik opnieuw geboren ben had ik toevallig een paar dagen daarvoor gedroomd!
En nu die trompet... heel mooi om te zien..
Ik voel ookwel dat mijn denkwijze een beetje wat gaat veranderen.
Ik voel me steeds meer volwassen worden en kan beter relativeren.
Ik ben nu 17 jaar dus de veranderingen op geestelijk gebied zijn nu echt op het hoogtepunt.