Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

niet kunnen bewegen

droom sjaak
15 jaar geleden

ontwaken in je droom het lijkt alleen maar egd je word nie egd wakker je ontwaakt

15 jaar geleden
Beheerder

Je hersenen worden wel wakker alleen je spieren nog niet, waardoor je je niet kan bewegen... Dan heb je ook nog de incubes waardoor je dingen ziet die er niet zijn..

Fem
15 jaar geleden

Ik heb best regelmatig die slaapverlamming. Op dat moment is het beangstigend en wil ik alleen maar wakker worden, en als ik wakker ben dan vind ik het best wel gaaf, zo'n apparte belevenis. Ik denk dat dat er ook mee te meken heeft dat je weet dat je weer wakker gaat worden, en toch blijft het op dat moment eng. Ik werd gisterochtend wakker met een onwijs hoge hartslag na zo'n slaapverlamming. Ik kan me zelfs tot op de dag van vandaag zo'n geval helder herinneren van toen ik een jaar of 6 was. Toen was ik voor m'n gevoel overdag in een lege huiskamer en rook ik de geur van ammoniak van het ramen lappen. Ik wist dat ik op bed lag, maar zag mezelf steeds in de huiskamer en kon niks doen. Die wapperende dekens is ook een brute ervaring.

MIJN OPLOSSING: In de 'slaapverlamming' schud ik onwijs hard met m'n hoofd. Ondanks dat dit niet echt gebeurd word ik wel altijd wakker.


Wat echt onwijs gaaf is, is een Lucide droom. Dat wil je echt weer meemaken. Ik droomde bewust en kon dus schakelen van het echte leven (ik in m'n bed) naar de droom. En in de droom kun je dan alles doen! Lezen, ruiken, praten, iemand iets vragen, zelf vliegen!' Ik zag de krant van de aanstaande dag voor me en kon het ook echt lezen. Het apparte is dat je dat wel mee kan nemen naar de echte wereld, maar dat de woorden dan helemaal nergens op slaan. Het klinkt allemaal vet vaag, maar 't is echt gaaf om te beleven.

15 jaar geleden
Beheerder

Kijk, hier hebben we een levens genieter ipv een probleem maker... Er zijn dingen in het leven waar je niet omheen kunt, zoals slaapverlaming soms ook.

Eddy
15 jaar geleden

Hoi allemaal

Ook ik ben bij dit gevonden te hebben ......... ik heb van al wat jullie schreven hier boven al last vanaf mijn 5 de of 6 de jaar
Ik ben nu 51 jaar ....
Ja best wel eng !
Ik heb het er ook nog nooit met iemand over gehad !
Ik weet nog wel dat ik toen ik nog heel klein was mijn vingers in het stopkontakt heb gestoken en toen enorm ben rond gedaait op mijn bedtje van toen ........ik kreeg een opflikker van hier tot ?
Ik vraag mezelf af of ik nu naar een psyg moet of ermee moet leven .........
Ik ben ook heel nuchter ..........en heb geen geloof ....

Wie kan mij vertellen wat ik nu evt kan doen ?
Alvast bedankt !

peterr
15 jaar geleden

Nou....... Ik denk dat je heel erg rustig moet gaan slapen......
dus om de 4 seconden andem halen als je dat kan..... zo val je in iedergeval
rustig inslaap..... en meestal ontloop je alles dan.... maar als je er ooit weer eens
last van krijgt, dan,,,, zou ik proberen gewoon rustig te blijven, want meestal lijkt
het iets kwaads wat op je afkomt als je last van de incubes hebt, maar... meestal is het..... goed...

groetjes... peter

liso
15 jaar geleden

Eddy,

Mag ik even wat vragen. Wat gebeurt er net voor je die 'verlamming' krijgt? Wat droom je dan net voor je ontwaakt? Is dit altijd hetzelfde of steeds iets anders of kan je je dat nooit herinneren? Gewoon uit nieuwsgierigheid.
Heb ook zo eens iets meegemaakt, maar er gebeurde wel van alles ervoor.

Groetjes
liso

Shalini
15 jaar geleden

Hallo,

ik heb dat ook een keer gehad. Ik lag in bed en werd wakker en kon me niet bewegen. Toen viiel ik weer in 'slaap'. Daarna werd ik nog twee keer wakker en kon ik me weer niet bewegen. De derde keer werden tijdens deze verlamming de dekens op mij gedrukt wat heel angstig was. De vierde en laatste keer werd ik weer 'wakker' en zag ik een brancard met een witte doek met een lichaam eronder.

Ik werd dus een paar keer zogenaamd wakker, komt dat ook voor of wordt je doorgaans maar één keer wakker? Het was trouwens heel eng maar ik heb het gelukkig nooit meer gehad.

Shalini

peterr
15 jaar geleden

okee...

Isabella
15 jaar geleden

Ik had een keer Ik was wakker wel een beetje moe maar wakker ik kon niet bewegen en kreeg een lichte klap tegen mijn slaap. En verder was er niets maar toch

15 jaar geleden
Beheerder

je hebt het in iedergeval van je af geschreve

Wens
15 jaar geleden

Dit kom me wel erg bekend voor..

Vooral toen ik klein was.. s'nachts als ik dorst had wilde ik altijd beneden wat drinken pakken of ging ik iets te vroeg uit bed omdat ik al dacht het is 7 uur tekenfilm tijd.. dus liep ik uit bed naar beneden.. maar op de overloop werd ik ineens vast gepakt (althans zo voelde het intens) ik kon niet bewegen niet schreeuwen helemaal niets.

en het duurde voor mij echt minuten voordat het gevoel los liet.. en toen lag ik ook alweer op bed.

er waren ook 3 maskers uit sri lanka (daar waar ik oorspronkelijk vandaan kom) waar ik ontzettend bang van werd s'nachts ik weet nu niet meer waarom..

me moeder zei dat ik altijd slaap wandelde en zij me terug bracht

wat moet ik nu eigenlijk denken?
want zelfs nu ik 24 ben heb ik het nog welleens dat ik als ik uitgeslapen heb nog probeer door te slapen dat ik ineens in een soort van wakkere droom terrecht kom .. kan niet bewegen of schreeuwen en alles voelt heel zwaar (wakker worden kan ik wel maar met heel veel moeite) en daarna ben ik ook helemaal bezweet en buiten adem.

ik las laatst iets over lucide dromen en dat mensen letterlijk uit hun lichaam kunne stappen.. is dat ook mogelijk voor mij? is het zo zwaar omdat ik het tegen probeer te werken?

ik vind het moeilijk hierover te hebben niemand weet ervan tenzij ze nu mijn naam googelen :)

groetjes wensis

christian
15 jaar geleden

hallo

ik heb ongeveer hetzelfde 2 keer meegemaakt
lag op mijn bed langs mijn vriendin en dacht dat ik beneden iets hoorde
en wilde gaan kijken.
op dat moment merke ik dat ik me helemaal niet meer kon bewegen
maar was naar mijn mening wel wakker en bij bewustzijn zoals ik normaal
in bed lig. heel realistisch dus.
op een gegeven moment kon ik mijn voet een beetje bewegen en merkte
als ik een bepaalde beweging maakte met mijn voet mijn benen een beetje kon
bewegen en zo ook de rest van mijn lichaam.
zodra ik een beetje wegviel in slaap begon het overnieuw en kreeg ik met moeite
op dezelfde manier mijn lichaam weer in begeging
ik zag eigenlijk op het moment hetzelfde als dat ik normaal in bed zou zien als ik
op mijn rug lag maar dan met die verlamming.
is echt een hele enge ervaring en heb het ook alleen gehad bij mijn vriendin in huis
weet iemand hou dat heet want wil hier wel meer informatie van zodat ik weer wat ik
er aan kan doen en of er missschien positive dingen uit kan halen

groetjes christian

christian
15 jaar geleden

even nog als aanvulling van mijn boverste verhaal
ik heb geen andere dingen of personen gezien die er
normaal ook niet zijn dus alles was precies hetzelfde maar
alleen die verlamming dus.

Theun
15 jaar geleden

hallo mensen ik heb dit al heel vaak mee gemaakt maar ik kan me niet voor stellen dat het een soort slaap stoornis is.
ik heb vaker dat ik wakker wordt tijdens het slapen en kan alles waar nemen om mij heen maar kan niet bewegen niks terwijl ik me hevig verzet vind dit niet vet. en heel vaak merk ik gewoon dat ik sávonds snachts het gevoel heb dat ik door iets in de gaten wordt gehouden en zie vaker wel iets zwarts weg flitsen in het oog hoek . gisteren had ik het alweer werdt opeens wakker zag alles om me heen opeens kijk ik in mijn oog hoeken want kon namelijk ja niet bewegen een zwarte vlek schim ? over me hoofd komen en ging het weer weg en ik was er weer hevig op tegen het werken en kijk naast me opeens naar het raam en die ging opeens open en dicht . vond ik wel vreemd omdat het raam dicht was . heb het hier vaker met me moeder over gehad die heeft het zelfde mee gemaakt dat ze door de tv spiegeling iets zwarts zag zwaaien op de bank. ik weet niet wat het is maar ik ken me echt niet voor stellen dat het een soort slaap stoornis is .ik weet wel zeker dat ik die dingen inbeeld wat ik zie en mee maak.

hoop dat iemand me hier antwoord op ken geven en miss helpen.

groetjes theun

Sofie H.
15 jaar geleden

Hey!

Ik had vorige nacht net hetzelfde als jou voor. eveneens, twijfelde ik of dit een droom was of echt was.
Heel eng he...

Ze zeggen toch dat, als je slaapt je uit je lichaam kan treden?

Sofie

15 jaar geleden
Beheerder

Ja dat is zeer zeker mogelijk.

Ik zal je wat vertellen. Je hebt vast wel eens mee gemaakt dat toen je zo ontspannen in bed lag dat je ineens een soort schok van hier tot tokio kreeg. MIj lijtk die kans best groot, maar ik zelf had het altijd erg vaak. Op een of andere manier is je geest zich dan van het lichaam aan het loskoppelen, maar als dat proces doorgaat kan je er meerdere krijgen. Je kan dit ook beheersen en doorgaan tot een uit treding. Het zou allemaal ook zonder schokken kunnen gebeuren maar dit is gelijk informatie voor als je je dat al eens af vroeg. Misschien heb je het ook wel eens mee gemaakt van een opa van je die in het zieken huis op het randje van overlijden licht en dat hij dus ook aan het schokken is, dan weet je gelijk dat het bijna met hem gedaan is, maar dan is het wel zijn tijd. Houd er rekening mee dat ze ook nog terug kunnen krabbelen en nog een paar jaar voort kunnen leven.

MvG Feneaux.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, want ik kan je er veel meer over vertellen, moet je me maar mailen. Volgens mij heb je nog geen acount aan gemaakt, geen probleem, als je morgen of ooit nog hierop antwoord geef ik hem en heb je 1 dag de tijd om hem eraf te halen.

nina1978
15 jaar geleden

hallo,

Ik zou graag kullie mening willen weten over onderstaan verhaal.

Ik lag op m'n linker zij en kon me niet bewegen. Alleen m'n rechterhand die op m'n been lag tegen m'n been tikken. Ik voelde m'n hart kloppen en ook mijn ademhaling voelde ik sterk. Hier werd ik angstig van, bang dat m'n hart zou stoppen. Vervolgens begonnen m'n oren te ploppen en hoorde ik een zware mannenstem, die me iets zei. Doordat m'n oren plopten kon ik hem niet verstaan, ik kon niet praten alleen een klein beetje nee schudden, duidelijk makend dat ik hem niet verstond. Hij herhaalde een paar keer wat ie zei en ik kreeg een beeld voor me van m'n hondje en partner. Hetgeen hij duidelijk maakte was dat ik iets niet moest doen, hij (de mannenstem) zou me vermoorden. Ook kreeg ik heel duidelijk de mededeling hier niet over te praten. Ik mocht het wel opschrijven. Ik werd wakker, maar had heel sterk het gevoel niet gedroomd te hebben, maar tijdelijk verlamd te zijn geweest. Degene met de boodschap/ waarschuwing had me volledig in de macht. Hierna heb ik 2 uur wakker gelegen.

In het jaar +- 2000 had ik ook zo'n ervaring, kon me niet bewegen, lag op m'n rug en zag in m'n ooghoek naar boven kijkend een vinger boven m'n hoofd. Toen had ik ook ploppende oren maar verstond de boodschap "doe het niet" herhaaldelijk. Ook door een man. Ook toen had ik nadien een raar gevoel, verlamd te zijn geweest, ook in de macht van een ander.

Bedankt voor reacties.

groeten Nina

Jaap
15 jaar geleden

@ iedereen

Dit heb ik ook wel eens. Je lichaam maakt zo'n stofje aan als je slaapt, waardoor je niet meer kunt bewegen tijdelijk. De 1e keer werd ik hier erg bang van. Ik dacht dat ik dood ging enzo.

** Schrik niet, dit is vrij normaal en het zuigende is; je kan er niks tegen doen:(


greetz

Justin
15 jaar geleden

Hallo,
Ik krijg hier ook steeds vaker mee te maken,
Alleen dan is het telkens met iets niet fijns.
Vanochtend nog.
Ik werd wakker, en voelde iemand me beet pakken bij me armen en benen. maar kon me totaal niet bewegen, of iets roepen terwijl je dat wel probeert,
Dit keer voelde het heel raar, had het gevoel dat ik wakker was maar droomde noch omdat ik ergens op straat lag :S :P

Heb ook wel is meegemaakt, dat ik wakker werd en me weer niet kon bewegen uiteraard :P en dat het plafond begon te draaien.

En ook eens "dat was zo realistisch" dat ik het niet van dromen kon onderscheiden, dacht dat ik wakker werd midden in de nacht.
En zag een man me kamer inlopen en door naar achterlopen naar me bureau en ging in me bureau stoel zitten en ging iemand bellen.
van het moment tot ie ging bellen, kon ik me niet bewegen en opeens klaar wakker (dat wakker worden merkte ik niet, want ik dacht dat ik heel de tijd al wakker was).
ik spring me bed uit en rende richting me bureau stoel, waar uiteraard niemand zat.

Heb dit sinds ik verhuisd ben ( woon er nou ongeveer 10 maanden) en heb het sinds een maand of 3.
Heb het verder erg naar me zin in dit huis, dus vind het maar raar.

Vind het echt klote dat er ook altijd wat raars gebeurd.

Let niet op eventuele spelfouten :P

Puur toeval?
15 jaar geleden

Vandaag een documentaire op NGC gezien waarin dit fenomeen aan bod kwam: het schijnt een 'slaapverlamming' te heten. Je bent wakker maar je hersenen geven nog steeds -zoals in je slaap- door dat je spieren niet 'mogen' bewegen. Het schijnt dat veel verhalen over 'ontvoeringen door aliens' hieruit voortvloeien. Een of andere Japanse dokter schijnt hier veel onder zoek naar te doen.

15 jaar geleden
Beheerder

De gedaantes die u kunt zien tijdens de slaapverlaming word ook wel de incubus genoemt, verder zal ik mededelen dat dit verder geen nieuwe informatie is omdat het al meerdere malen vermelt is op deze topic, dan ben je daar alvast van op de hoogte.

Confused
15 jaar geleden

Ik heb het ook meegemaakt. en maak het regelmatig nog mee...zoals somigen al eerder hebben gezegd voel ik het aankomen..ik kan me dan niet bewegen niet schreeuwen..ik voel me dan als een levende lijk..meestal zie ik een zwarte schim. als ik goed kijk is het een meisje..ok het klinkt misschien wel dom maar dat meisje die ik zie lijkt sprekend op het van meisje van de film The Ring..ik had aan mij moeder verteld..maar zij geloofde mij niet..zij vertelde mij dat ik te veel naar enge films kijk vandaar dat ik deze schimmen zie..maar dat is helemaal niet waar want die film heb ik jaren geleden gezien..en ben er ook niet bang voor..ik denk niet eens meer aan de film...die meisje die ik zie is echt heel eng..soms staat ze in een hoekje..soms langs me bed..maar soms ligt ze gewoon langs me in mij bed..dat is pas echt freaky..of ze zweeft in de luch boven mij als ik op mij bed lig...een keer was echt heel erg eng...ik lag te slapen ik droomde dat zij op de trap liep naar boven naar mij kamer..ik schrok en werd met een shok wakker..op dat moment ik keek ik meteen naar de deur..tot mij grote schrik speelde deze zich verder in in het echt of wat dn ook ook was in in edergeval leek het echt dat ik op dat moment wakker was...ze deed mij deur open en liep naar mij toe..opeens stond ze langs mij bed..en ik kon me niet bewegen..ze greep mij arm vasgt..het was heel erg eng. ze begon ook wat te giegelen..leek alsof een klein meisje mij aan het plagen en uitlagen was....ik zag haar heel vaag ik kon haar gezich niet goed zien...ik snap niet hoe ik dat heb overleefd maar als ik nu aan dt moment denk krijg ik rillingen op mij rug en bijna geen adem van schrik..dus ze greep van aan mij arm..ik wist niet wat ik moest doen..ik een moslima en geloof dat kwade dromen of geesten altijd weggaan als gaat bidden of je god roept..dus heb ik daar gedaan..niet dat ik kon praten..want ik lag daar als een lijk..maar dat deed ik mij hoofd..ik begon te bidden voor mij god...het leek alsof zij mij gedachten kon lezen..ze greep nog harder van mij arm..ik wist dat zij dat niet leuk vond..dus ging ik door met bidden...en plotseling verdween ze...ik werd geschrokken wakker..als het allemaal een onschuldige droom was geweest..terwijl ik me kapot zweete en nog eens een handafdruk op mij arm had...:S die had ik aan mij moeder laten zien..maar weer geloofde zij mij niet..deze keer zei ze tegen mij van dat die afdruk van mij eigen handen waren..dat ik zelf tijdens het slapen mij arm had vast gemaakt..deze dromen komen vaker voor bij mij..ik weet niet meer wat ik moet denken..zijn dat mij onschuldige dromen..of zijn dat echt geesten..want soms heb ik het gevoel dat ze mij probeert te laten stikken..en als ik wakker word moet ik naar adem happen...zo erg en freaky is het...pleas kan mij vertellen wat dit allemaal is en wat ik allemaal moet doen..want ik wil echt niet naar een dokter...ze denke misschien dat ik gek ben geworden.

Oplossing
14 jaar geleden

rook beejte wiet voor je gaat slapen dan heb je daar geen last van

Daantje
14 jaar geleden

Dit heb ik dus ook een paar dagen geleden meegmaakt!Waar Google toch niet goed voor is!
Ik werd 'wakker'e heel mijn lichaam trilde (weet niet of het echt zo was,maar zo voelde het) en ik voelde een hand op mijn arm.(ga van hallucinatie uit) en ik wilde wat roepen en bewegen maar dat ging niet.
Ik weet niet hoelang het duurde , maar ik voelde op een gegeven moment mijn ogen wegdraaien en ben weer in slaap gevallen.
Op dat moment was het best angstig, maar we hebben het overleefd ;)

Ik ga dan nu maar eens googlen op slaapverlamming!





Deze discussie is gesloten.