Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

niet kunnen bewegen

Bart
16 jaar geleden

Halo,

Mij overkomt het wel eens dat ik aan het ondommelen ben en daarna heel snel uit mijn slaap gerukt wordt. Erg vreemd. Ik maak dan ook hele bruuske bewegingen met mijn armen.

Ook heb ik soms dat ik droom, maar niet slaap. Ik bedoel niet dagdromen, maar echt dat ik in een soort roes ben als ik in bed lig. Terwijl ik wakker ben en alle bewegingen om me heen kan ervaren.

Jeroen
16 jaar geleden

Ik heb ook vaak precies hetzelfde als sommige van jullie , dan denk ik dat ik wakker ben dus wil ik mijn lampje aandoen maar dan doet ie het niet en als ik er dan achter kom dat ik droom kan ik me niet bewegen ,was in het begin wel eng maar als ik gewoon even wacht word ik daarna vanzelf wakker

S
16 jaar geleden

Ik heb dit ook, precies zoals al vaker hierboven verteld is. Ik weet niet of ik wakker ben of droom, het gekke is dat ik altijd exact weet waar ik ben, als ik bij iemand anders slaap en ik heb het weer dan lig ik in die kamer en niet thuis. Dat doet mij twijfelen aan het feit dat t een droom zou zijn.
Ik lig "wakker" en voel me zwaar worden, of ik door m'n lichaam heen zak, heel zwaar en kan me niet bewegen. Dan probeer ik te schreewen en m'n tenen en handen te bewegen. Geluid komt er niet uit maar vaak "ontwaak" ik dan,langzaam. Ik heb er nog nooit aan durfen overgeven, af gewacht wat er zou gebeuren als ik niet probeer echt wakker te worden. Ik wordt er steeds minder bang voor, het is nog seeds beangstigend maar ik begin er aan te wennen.
Ik heb wel eens wat gelezen over uittreden, dat je uit je lichaam treedt en jezelf op die manier zou kunnen zien liggen. Dezelfde gevoelens en ervaringen worden beschreven door mensen die dit mee maken. Ik geloof hierin maar ik weet niet of mij dit ook overkomt of dat het inderdaad slaapverlamming is.
Heeft iemand hier ervaring mee/informatie over.

Groetjes

16 jaar geleden

Hallo iedereen

Dromen over verlamd zijn komen veel voor. Dergelijke dromen reflecteren meestal de huidige staat van je lichaam terwijl je droomt. Tijdens de REM- slaap ben je namelijk daadwerkelijk onbewegelijk en verlamd. Dit is heel normaal en gaat vanzelf over.


Symbolisch gezien zou een verlammingsdroom kunnen betekenen dat je je in sommige aspecten van je leven of omstandigheden vastgepint of hulpeloos voelt. Je zou jezelf onbekwaam kunnen vinden om met een bepaalde situatie om te gaan of dat je er je niet kunt doen of iets veranderen. Een andere droomuitleg zou kunnen zijn dat je je emotioneel verlamd voelt. Je zou moeite kunnen hebben om jezelf uit te drukken.

Groetjes Jannes

Ikke
16 jaar geleden

Ook ik heb er veel last van en het is doodeng!!!
Heb ook aleens gehad dat ik 2x wakker werd en dus dacht dat ik nu toch echt wakker was maar nee nog steeds in mijn droom!
Vanmorgen heb ik het weer gehad en idd ik wilde het lampje aandoen en ik drukte eindelijk maar de lamp ging niet aan en toen ik wakker werd had ik mijn hand helemaal niet op het knopje, zo raar!!!

Maar ik denk dat het bij mij (en misschien wel meer van jullie?) door drugs komt. Ik doe dat niet vaak maar als ik het gedaan heb krijg ik die enge "wakker" dromen....

Groetjes ikke

dromer
16 jaar geleden

Ik krijg ook zulke dromen. Maar ben niet aan de drugs of aan de alcohol. Wel zie ik overdag, wanneer ik wakker ben doorzichte diagonale strepen, dat zie ik continue.
Soms besef ik dat ik droom. Soms is het verwarrend of ik wakker ben of niet..
Ik droomde dat ik wakker werd en mijn gordijn naast mijn bed schoof, toen zag ik een meisje in mijn tuintje staan. Ze had zo'n gele zomerjurkje( in december) aan en je zag dat het buiten koud was. Dus ik probeerde mijn deurraampje open te krijgen, maar dat lukte niet. Dus ik ging schreeuwen, maar er kwam geen geluid uit mijn mond, toen besefte ik dat ik droomde, gaf mezelf een klap, voelde niks.....
Ik droomde ook een keer dat ik in de bus zat en raakte opeens in paniek, omdat ik niet wist waar ik naartoe ging en opeens dacht ik bij mezelf 'ik ging slape'n, wat doe ik hier'. Daarna had ik door dat ik droomde, dus begon in de bus te roepen: ik droom, ik droom en ik moet wakker worden. Iedereen in de bus keek geschrokken naar mij. Ik raakte in paniek omdat ik niet wakker werd. Dus ik liet mezelf keihard in de bus vallen op zo'n stale houvast in de bus.. en ja ik werd toen wakker!.........
Laatst droomde ik> nou eigenlijk was ik half wakker! dat ik mijn ogen niet open kreeg, bewoog mijn lichaam moeizaam, kreeg opeens het gevoel dat ik in de lucht zweefde, wilde kijken of het zo was, maar kon mijn ogen niet open krijgen. Toen ik voelde dat ik in de lucht zweefde, had ik het gevoel dat ik geconcentreerd moest liggen, anders zou ik vallen> moest mijn evenwicht bewaren.....
ik heb nog meer te vertellen... maar het wordt te lang.... ben blij dat ik niet de enigste ben.... ben geen psyc. patient, heb nooit drugs gebruikt, gebruik alcohol zelden en ik rook niet... kortom ik leef gezond...dus ja misschien iets bovennatuurlijks?!

S.
16 jaar geleden

Hej =)


Ik heb dit constant. En het is iets waaraan je gewoon moet worden. Het is echt creepy, maar ge moet u zelf gewoon erboven zetten.

Vorige nacht, heb ik dit fenomeen maar liefst 3 keer gehad! Ik heb dit sinds 1-2 jaar, zo goed als bijna elke week, of met momenten (zoals vorige nacht)

Je voelt u loodzwaar, verstijfd, ge kunt u ogen amper open doen, en ge bent bij bewustzijn! Dit al maakt dat je angstig wordt terwijl.

Ik heb al rare dingen meegemaakt.
Bijvoorbeeld, dat je een schim ziet, of je voelt een arm op je schouder, of op je dijbeen. Een keer heb ik is gehad, dat ik met men arm tussen men benen zat, en dat dan 'iemand' aan men arm trok, echt goor :o, ik kon me echt niet verzetten.

Wat ik heb opgemerkt van al die vieze 'dromen' is dat inderdaad je houding waarschijnlijk er veel mee te maken heeft. Meestal wanneer dit voorvalt lig ik op mijn buik of dat 1 van men ledematen onder een andere ledemaat bevindt(bloed afspannen). Als je op zij ligt, heb ik er geen last van, maarja dit kan je natuurlijk moeilijk controloren na je wilde en stoutste dromen :)

ik denk dat ik dat nu al ongeveer 30 tot 50 keer heb gehad. Enja, het wordt een gewoonte. Het blijft vies omdat je bij je bewustzijn bent. Maarja

den eerstekeer , flipt ge
den 2de keer flipt ge nog is
den 3de keer probeert ge te verzetten
den 4de keer probeert ge u ogen open te doen
den 5de keer zucht je van,
alee nog een keer
..
Dit fenomeent speelt zich maar af op fractie van enkele seconden, Hoe harder ge u tegen verzet, hoe sneller het gedaan is (heb ik uit ervaring) Als ge probeert recht te staan, of ogen open te doen (wat soms lukt, heb ik de neiging toch), des te sneller het gedaan is. Het is alsof je in een web vastzit en je niet kan bewegen, maar als je toch probeert, lukt het een beetje.

Mja, its all in the mind :D

Ik ben wetenschappelijk ingesteld, dus ik geloof wel in 'slaapverlamming' maar dit verklaart niet de schimmen dat ik soms zie..

Anyway, je hoeft niet bang te zijn, ik slaap meestal daarna gewoon verder =)

freya
16 jaar geleden

Ik heb dit ook soms, wakker zijn maar toch niet kunnen bewegen. Ik heb er geen slechte ervaringen mee. De eerste keer heb ik gewoon gereageert van 'allez damn, ik ben wakker maar kan niet bewegen, dat is raar' en ik ben dan gewoon weer in slaap gevallen. Ik denk dat de mensen die schimmen zien enzo verder, dit alleen zien door een zekere angst.
Ik weet niet hoe jullie dit bij jullie is, maar ik kan snel en gemakkelijk na het wakker worden (met verlamming of zonder) weer gaan slapen. Ik kan alleen zeggen, wees niet angstig. Het lijkt me iets vaak voorkomend. Gewoon weer gaan slapen.
Ik heb ook al gehad dat dit smorgens gebeurd en da ik me klaar wakker voel en klaar ben om op te staan. Dan is het voor mij gewoon afwachten tot wanneer ik een geluid hoor die in mijn hersenen iets activeren waardoor ik weer kan bewegen. Dit kan een auto zijn die passeert of iemand is huis die iets zegt, een deur die dicht slaat ..... Dit zelfde heb ik ook een paar keer gehad in school, wanneer ik in slaap ben gevallen in de klas. Echt stom, je hoord de leerkracht praten en je weet dat je neerligt te 'slapen', dan is het afwachten tot het verlossende geluid.

freya
16 jaar geleden

Iets dat ik ben vergeten te vragen.
Ik heb ook soms, zelf vaker dat het ander, dat ik snachts wakker word niet kan bewegen met bv mijn benen,of in mijn ene arm. Deze beginnen dan ongelofelijk veel pijn te doen en na wat pijn en enkele min mss seconden, dit is moeilijk te zeggen, is de pijn weg en het gevoel terug. Dit gaat ook gepaard met schreewen maar dan zonder geluid.

Seth
16 jaar geleden

Ik heb afgelopen nacht deze verlamming ook weer gehad en vorige week ook. En beide keer schoot ik ook met angstzweet wakker. Maar ik heb het dus altijd in lighouding op m'n rug. Alleen is het suffe dat ik doorgaans nooit op m'n rug slaap. Gebeurd deze verlamming alleen of vaak in slapphouding op je rug? Ik heb dan altijd dat me bewust ben van het plafond van m'n kamer en de muren etc. maar ik kon alleen m'n ogen bewegen. En achter voelde en hoorde ik een soort ritselende aanwezigheid waarvan ik wist dat die aanwezigheid zou toeslaan; dus ik wilde de dekens van me afschuiven en de beweging maken van lig naar zithouding op de rand van het bed. Wat uiteraard dus niet lukte omdat ik verlamd was. (in m'n levensechte droom) Ik heb toen om hulp geroepen. In m'n droom of in het echt? Ik weet het niet zeker, omdat het wel weer zo levensecht leek. Daarna werd ik ineens echt wakker badend in het (angst)zweet. Nu heb ik dit in het verleden weleens vaker gehad (lijkt soms echt een eeuwigheid te duren deze verlamming), maar ik wist altijd wel dat het gewoon een kwestie van afwachten was. Alleen nu met die vreemde/vijandige aanwezigheid achter mij die ik niet kon zien maar wel voelen als een soort fluisterende wind ofzo. Bizar en creepy.
Is deze verlamming doorgaans alleen in lig houding op je rug? (nou ja, nu draaid iedereen zich nogal vaak om in diverse slaaphoudingen) en kan iemand die aanwezigheid tijdens de verlamming verklaren?

Groetjes! Seth

freya
16 jaar geleden

Seth, die aanwezigheid waarover je het hebt kan ik niet verklaren. Ik denk wel dat het iets is wat je denkt, je word bang en je verbeeld je dingen. Over die rughouding had ik nog niet nagedacht, maar nu je het vermeld, ik heb het ook vaak gehad wanneer ik op men rug lag. Behalve die keren in school toen lag ik met mijn hoofd op de bank.

nadia
16 jaar geleden

ik heb hier ook vaak last van het is ook heel eng eerst dacht ik dat er iets in me kwam het voelt ook zo.. ik kan me dan ook echt niet bewegen nix meer alleen kijken.. de eerste keer gebeurde me dat in marokko.. ik had mn ogen open en keek naar het plafond ik zag een wazig gezicht toen het voor bij was schrok ik echt heel erg... ik denk zelf dat het iets paranormaals is.

16 jaar geleden

Beste allemaal, ik denk dat iedereen weleens iets ergs of angstig heeft meegemaakt waardoor je als het ''verlamd'' bent in je waakleven. Zo geeft je onbewuste in je dromen aan dat jij deze situatie bewust niet volledig verwerkt hebt..
Verlamd zijn wijst op verlies van zelfvertrouwen en kracht, je ondergaat als het ware een verlammende angst of onderdrukking. Gevoelens zoals emoties ten grondslag om nadruk te leggen die jou als het ware verlammen, je hebt in je waakleven waarschijnlijk een psychische of geestelijke remming die zich uit op het fysieke vlak, je kan niet zo vooruit in je leven zoals jij zou willen. Het geeft ook aan om een stapje terug te doen en eens stil te staan wat jou ''verlamd''
Deze ''verlamming'' kan doorwerken als je wakker wordt om eens stil te staan waardoor jij verlamd bent, geeft jouw onbewuste aan...de ''beelden'' die je erbij ervaart zegt ook iets over waar jij mee zit..

Liefs Lightangel

Denise
16 jaar geleden

Dag lieve mensen

Ik werd ook erg bang. Ik heb eerder meegemaakt dat ik mij niet kon bewegen in mijn droom. En ben daar erg van geschrokken. Nu vannacht, had ik het weer. Voor dat ik ging slapen heb ik tegen mijn overleden vader gezegd papa ik wil met je praten. Want zo heb ik geleerd van iemand die dromen uitlegt, dat ik kan communiceren met mijn vader in mijn dromen. Dan moet ik hem vragen of hij met mij wilt praten, en dan die paarse bank waar ik eerder over heb gedroomd voor zijn overlijden mij voorstellen. Dus dat deed ik vannacht. Ineens dacht ik ik ben wakker, ik kan mij niet bewegen. Ik probeerde mijn man te roepen, maar er kwam geen geluid uit mijn keel. En op dat moment zag een een wit licht en uit dat licht kwam een persoon naar mij toe. Ik kon niet goed zien wie dat was. Alleen weet ik, dat ik heel erg schrok. Ik probeerde wakker te worden. En dat lukte. Ik kon gelijk niet meer slapen, haalde van alles in mijn hoofd. Maar nu, ik zie dat ik niet de enige ben. Ik voel mij wel wat gerust gesteld.

Lieve groet,

Denise

Quincy
16 jaar geleden

Hallo,
3 jaar terug had ik altijd wanneer ik net op het punt stond om wakker te worden ,dat ik dan niet mijn mond kon openen.
DIt gebeurde gemiddeld zo 1 a 2 keer per maand.Tot op een gegeven moment was het in de zomer dat ik sliep en ik zag gewoon echt een kleine schaduw naar me toe komen zweven op mijn gaan liggen en mij deed verlammen voor zo een 1 a 2 minuten.Vervolgens begon die schaduw op mij allemaal sexuele gebaren te maken.Ik wist van dit is niet pluis !! en het maakte mij bang.

Het is nu 3 jaar later ik dien God,want ik kwam er achter dat waar ik mee te maken had was een of andere boze onreine geest.of een plaaggeest hoe je het wilt noemen.God houdt van ons en wilt ons mensen bevrijden van demonische machten geesten die ons mensen kwellen.Het grote probleem is:owij mensen zitten vol zonde en vandaard dat wij niets van God ervaren.De enige manier om verlost te worden van verlamming sn'achts , niet kunnen praten ,slapeloze nacten is Jezus Christus vergeving vragen van al je zonden en in je hart vragen.Hij maakt je een nieuw mens geeft je heerschappij over demonische machten, maar het allerbelangrijkste cadeau wat Hij je geeft is wanneer je sterft zul je voor eeuwig leven in de hemel. Bijbel:Johannes 3:16Want alzo heeft God de wereld liefgehad , dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat , maar eeuwig leven heeft.

Het is nu 3 jaar later april 2008 ik heb sinds tijden weer zo'n verlamming aanval gehad, maar op het moment dat ik De naam Jezus roep dan vlucht t weg.Probeer t ook zou ik zegen , wanneer je een aanval hebt roep uit TOT JEZUS !!!

Groetjes,
Quincy

C
16 jaar geleden

Vanochtend had ik dus ook zo een gevoel, waardoor ik nu op google ging zoeken wat dat kon zijn..

Ik had echt het gevoel dat ik wakker was, ik wist alles.
Maar ik kon niets, ik had een dreun in me hoofd en alles was zwaar.
Ik bedacht me telefoon te pakken(ligt naast me), op de grond te stampen of iets van me nachtkastje af te gooien zodat iemand me wel thuis zou horen.. maar dat lukte dus niet omdat mijn lichaam stijf was.

Op den duur was het weg en lag ik in bed met een raar gevoel, wat was dat?
Vervolgens gebeurde het weer, exact hetzelfde!
Daarna gelijk uit bed gegaan..

Maar dat is dus een verlamming in je slaap ? Bizar zeg..

Rene
16 jaar geleden

Leer eerst eens normaal Nederlands schrijven, zonder fouten, voordat je je uiterst deskundig antwoord geeft. SUKKELTJE.

Jordi
16 jaar geleden

Hey.
ik ben jordi 18 jaar en heb dat slaapparalyse heel veel.
na een tijdje kon ik tegen me zelf zeggen dat ik droom en nu kan ik en die 5 minuten doen wat ik wil zoals vliegen of heerlijk slapen.
het is soms moeilijk het leuke uit enge situaties te halen maar als het eenmaal lukt is het best leuk.

Veel succes allemaal en in dromen is alles mogelijk.

JOR

Danny
16 jaar geleden

Hallo,

Fijn om te lezen dat ik dit niet alleen heb.
Ik had vroeger altijd als ik als klein jongetje smorgen in bed lag dat ik vanuit de zoldertrap 4 zwarte gedaantes omlaag zag komen, ze liepen langs mijn bed door de muur naar buiten.Nu word ik vaak wakker(denk ik) en ben helemaal verstijfd. Probeer dan keihard om hulp te roepen en krijg er alleen een piep geluid uit. Mijn vriendin maakt me dan meestal wakker als ze dit hoort. Ik heb ook al een keer een witte schim gezien boven haar. En laatst rode dingen die vlogen, kwam er achter dat je ogen draaien in je slaap en dit de wekker geweest kan zijn. Maar het is een verdomd angstig gevoel en wil er wel meer van weten.

ML
16 jaar geleden

Ik sta versteld dat ik meteen wat over het onderwerp vond en ben ook blij er wat over te lezen en een verklaring te vinden; mijn vriend heeft hier namelijk ook last van en wordt soms schreeuwend wakker (ook niet prettig voor mij hehe) omdat hij ook niet weet wat het is en in paniek raakt, maar ik hoop dat nu hij dit weet wat minder snel in paniek zal raken en dat hij ook niet de enige is die er last van heeft.

iemand
16 jaar geleden

hee ik had dit vannacht en ik schrok want ik kon me niet bewegen
ik keek naar mijn handen en ik concentreerde me erop maar ik kon niks
maar ik wist gewoon dat dit echt was want ik herkende alles enzo maar toen kon ik me bwegen
en daarna durfde ik niet meer te slapen want ik was bang dat ik dood zou gaan

hoe kan ik hiervan afkomen want ik vind dit eng
ik ben 15 jaar
en ik dacht dat ik dood ging

Marieke
16 jaar geleden

Hallo,

Ik ken dit ook. Ik heb er sinds afgelopen week weer last van. Heel raar. Normaal had ik dit nooit in mijn eigen bed, maar nu wel. Vroeger altijd bij vriendjes waar ik sliep waar ik een relatie mee had.
De laaste keer zei ik dat ik wakker wilde worden en dit hielp. Alleen was ik heel erg moe hierna. Ik ervaar deze slaapverlamming ook als erg angstig.

ead
16 jaar geleden

hey
ikhb dat ook gehad en toen had i dtverteld aan mijn mama n die zag toen die avond e zwarte schimbij ons deur
en de avond daavoor had ik dus die verlamming en geluidn agter minhoofd..
\ik ben bang

Ik ;)
16 jaar geleden

hallo :D
ik heb heeel vaak dat als ik droom dat ik bijvoorbeeld ergens aan het zemmen ben, en ineens veranderd het zwembad dan in een schaatsbaan ofzo.. dat het ineens anders word. hebben andere mensen dat ook?

Yilmaz
16 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb alles zo`n beetje door gelezen , en lees veel herkenbare dingen!
alleen ik droom ervoor dus nix.
Ik kan me niet bewegen,niet schreeuwen,soms moeilijk ademen,en gevoel dat mn dekens
van me af werd getrokken(moest dus kracht geven).Weet van mezelf dat ik soms erg gevoelig kan zijn voor
sommige dingen,maar dit heb ik nu al erg lang.
Toch best raar dat ieder1 hier eerst wakker wordt of droomde,en ik niet :s
iemand een idee?

gr yilmaz





Deze discussie is gesloten.