Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Koningin

Tmkira
6 jaar geleden

Ik droomde dat ik met de koning was. De koningin en hij waren net uit elkaar en hij zocht een nieuwe vrouw. Hij wou trouwen met mij. Ik wilde dat ook zodat ik rijk zou worden. Maar ik was niet verliefd op hem. Ik wilde nog voordat ik met hem zou trouwen ontmaagd worden zodat ik dat niet door hem werd. Ik merkte dat alle mensen die bij de koning hoorde mooie jurken aan hadden behalve ik. Ik had gewoon mijn normale kleding aan. Dat vond ik jammer ik wou ook wel zo’n mooie jurk. We zaten in een publiek. Ik zou met de koning gaan trouwen. Maar ineens was daar een engel. Een jonge knappe man. Ik was ook een engel en ik bedacht me dat ik niet met de koning moest trouwen maar met een andere engel. Ik vloog omhoog en ging naast de engel vliegen.
Daarna was ik een bij. Ik zocht samen met iemand anders een plek om te wonen. We gingen door een deur heen en het was super mooi daarbinnen. Een hele grote ruimte met allemaal gras en bloemen en bomen. we vlogen daar en er waren bloemen die in de lucht zweefden. Wd zochten naar andere bijen en vonden die. Ze waren bezig met iets bij het meertje en gaven ons niet veel aandacht. Er kwamen ineens allemaal eikels in het meertje gevallen. Dat was het einde van mijn droom

6 jaar geleden

De koning is een leider van zijn rijk. Een wijze man. Een houvast voor zijn volk. Een heldhaftig en een man met gezag. Iemand waar tegenop wordt gekeken. Dromen over het trouwen met een koning wijst erop dat je geïnteresseerd bent in dit soort type mannen.

Alleen het aparte is, dat je hem niet als eerst in het huwelijksbed wilt hebben. Dat zou perfect zijn. Wat is de rede hiervan? Gaat het je alleen om het geld? Eigenlijk hoor pas je niet in zijn straatje, want je bent heel anders gekleed. Kleren maken de man.

Zo zie je maar…..geld maakt niet altijd gelukkig. Je kiest op een gegeven moment voor de jongen met het hartje van goud, een andere engel. Met een gezicht waar je blij van wordt. In een omgeving met de bloemetjes en de bijtjes. De eikel is een zaad van de boom. De punt van het mannelijk geslacht is vernoemt naar deze zaad en staat voor vruchtbaarheid. De eikenboom is een koninklijke boom. Eiken symboliseren waardigheid, wijsheid en de verbinding tussen hemel en aarde. Het meertje staat symbool voor emoties. Het is belangrijk om goed naar je lichaam en gevoel te luisteren. Dan vind je uiteindelijk je engeltje.

6 jaar geleden
Beheerder

De bloemetjes en de bijtjes als klassieke Libelle droom.
De koning is het heersende principe.
Maar jij wilt nog een stapje hoger tot in de etherische sferen.
Dat is niet realistisch want dan sta je niet met twee benen op de grond.
Je lijkt op Assepoester met haar sprookjesfee. (Mannelijke engel?)

Je snapt wel dat een koning naar iets anders uitkijkt.
Dat decorum lijkt dan wel mooi, maar zou je je werkelijk zo willen voordoen?
Alles is dan immers gebonden aan strikte protocollen en je zou nooit meer vrij kunnen rondlopen.

De eikels zijn overigens ook vruchtbaarheidssymbolen.

Dit zijn dromen die je vaak voor de volwassenheid kunt krijgen. (initiatiedromen)

Misschien moet je je ambities wat lager stellen?

Deze discussie is gesloten.