Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Toetspapier

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Ik ben voornamelijk benieuwd naar de betekenis van het toetspapier in deze droom.

X en ik hebben ons afgezonderd van de anderen en zitten in een hoek van een leeg lokaal. Het lokaal doet mij denken aan het klaslokaal van groep 3, echter in het midden staat een kring van stoelen. X en ik zitten tegenover elkaar, aan twee tafels. De zon schijnt diffuus door de grote ramen heen - het leek wel alsof er een gele gloed over de lucht zat, zoals je ook wel ziet bij vergeelde foto's.
X wilt mij uitleg geven over de toets die ik zo grandioos verpest had, terwijl het een simpele toets was: hoeveel keer kan een getal in dat andere getal (dus in feite door elkaar delen). Ik had de opdracht blijkbaar niet goed begrepen en voel mij ontzettend dom.
Wat mij vooral is bijgebleven uit de droom is het toetspapier. Elk sommetje staat in een tabel van twee kolommen en twee rijen. De som die ik heb onthouden is dat het getal 6 linksbovenin stond, en het getal 1 rechtsbovenin. In de onderste rij heb ik geturfd.

Een klaslokaal symboliseert dat ik op dit moment een belangrijke les aan het leren ben. In het midden van het lokaal staat een kring van stoelen: een cirkel staat voor echte liefde en bescherming; lege stoelen staan voor onverwacht nieuws. De sfeer van het licht doet wel romantisch aan, als ik mijn gevoel mag geloven.
De toets zou je kunnen zien als een brief, die een boodschap van het onderbewuste bevat. Het "hoeveel keer kan een getal in dat andere getal" klinkt als het bij elkaar passen van puzzelstukjes, om vervolgens het grotere geheel - de puzzel - te zien. Het zijn van een onderdeel van een groter geheel. Het in elkaar passen of bij elkaar passen. Maar blijkbaar heb ik dat gemist op de toets en ben ik dus niet geslaagd. Gelukkig wil X mij daarin helpen, om de volgende keer deze fouten niet te maken.
De tabel klinkt als iets op een rijtje zetten. Je kan het zien als een vierkant (bestaat uit twee rijen en twee kolommen): "twee" staat voor de ziel, dualiteit (mannelijk versus vrouwelijk) diversiteit en partnerschap; een vierkant voor behoefte aan stabiliteit. Het getal 6 staat linksbovenin, waarbij links voor het onderbewuste staat (of was dat nou rechts?) en het getal 6 voor samenwerking, balans, rust, perfectie, warmte, huwelijk, familie en liefde. Het duidt ook op huiselijk geluk. Het getal 1 staat rechtsbovenin, wat duidt op individualiteit, het ego, leiderschap, originaliteit, een nieuw begin. Het staat tevens voor een hogere spirituele macht.
Huh?

6 jaar geleden
Beheerder

Je hebt het heel aardig geanalyseerd.

De zon geeft warmte en is tegelijk een beeld van verlichting of bewustzijn.
Ik weet niet hoe jij deelt maar 1/6 kan niet, tenzij je achter de komma gaat werken, in welk geval het een eindeloze reeks wordt.
6/1 levert slechts 6 op.

Links is voor rechtshandigen de onbewuste kant.
Er is nog een getal aanwezig namelijk het genoemde lokaal 3.
6=1+2+3 een volmaakt nummer, want op de 6e dag was de schepping klaar.
6 is een symbool van Venus, dus ook eros.
Het is dus ook het getal van de liefde.

De maand Juni, 6e mnd. is vernoemd naar Juno/Hera, de moedergodin en beschermster van het huwelijk en het rijk.

William James kwam met een leuke stelling.
Als twee mannen elkaar ontmoeten zijn er altijd 6 personen aanwezig.
De man zoals hij zichzelf ziet, de persoon zoals de ander hem ziet en beiden zoals ze werkelijk zijn.

Misschien ben je te rationeel bezig met de toets?
Je kunt relaties immers niet in dorre vakjes of tabellen indelen, wat X wel verlangt.

De kring met stoelen zou een mandala of rotundum kunnen betekenen (afweer/bescherming?)
Je denkt onwillekeurig aan de ronde tafel ridders.

Verder kan ik niet veel met het papiertje.
Je kunt nu eenmaal niet alles op papier zetten.
Waar is hier het gevoel gebleven?

Als het nu een roze papiertje was geweest...........

6 wijst nog naar een eventueel 6e zintuig. (3e oog)
De connectie tussen 6 en sex (six) is ook mogelijk.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Bedankt Sheherazade voor je toevoegingen. Ik droom de laatste tijd heel vreemd over hem, hij is de laatste drie nachten elke keer opgedoken. Ik zou nog even een andere droom plaatsen, eentje die ik de nacht ervoor had, wellicht geeft dat context.