Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

boodschap van God

Jeroen adrianus
6 jaar geleden

hallo daar mijn naam is jeroen

zojuist heb ik een van mijn meest schokkende en indrukwekkende dromen ooit gehad
ik ben zelf een christen en daarin geloof ik dat er leven na de dood is ook zijn er
in de bijbel (dat is het boek van ons geloof net zoiets als de thora van de joden )
meerdere voorbeelden van tekenen gegeven door dromen zoals het verhaal over jozef
jozef had een droom over de maan en de sterren en de zon die allemaal voor hem bogen dit stelde zijn famillie voor
de zon zijn vader de maan zijn moeder en de sterren zijn broers hij werd hier door zo gehaat dat hij door zijn broers werd
verkocht aan een slavenhandelaar die hem verkocht in Egypte daar belandt hij uiteindelijk ook nog eens in de gevangenis
waar hij als gevangene zelf de cipier mag helpen met de gevangen te eten geven dan komt hij uiteindelijk twee mannen tegen die nieuw waren dit waren de schenker en de bakker van de koning en zij hadden ook een droom dit waren hun dromen: 1 van de bakker
de bakker droomde dat hij 3 manden met lekker eten op zijn hoofd had maar dat de kraaien het langzaam opaten 2 van de schenker
de schenker droomde dat hij na 3 dagen wijnranken zat fijn te knijpen en dat hij het opving in een beker jozef legde deze dromen uit dit deed hij met de hulp van God. het betekende voor de bakker dat hij over 3 dagen werd gexecuteerd en dat de schenker weer voor de koning zou schenken toen maanden misschien wel jaren dat staat niet in de bijbel kreeg de koning van egypte een droom de farao dus dit was zijn droom hij droomde dat er 7 dikke koeien waren en dat er 7 mageren koeien waren de magere koeien hadden zoveel honger dat ze de dikke koeien opaten de farao schrok zo erg van deze droom hij wilde meteen de betekenis van zijn droom weten hij riep al zijn dienaren bij hem en geleerden maar niemand wist het tot de schenker zich ineens jozef herrinerde dus jozef werdt snel uit de gevangenis gehaald en hij leegde weer met de hulp van god uit wat de droom betekende het betekende dat er 7 jaren van overvloed waren en 7 jaren van hongersnood de farao vroeg aan jozef wat moet ik doen? jozef die van god een plan gekregen had zij dat ze grootte schuren moesten maken en dan het overige voedsel van de overvloedige jaren daarin moesten opslaan de farao maakte hierdoor jozef tot onderkoning van egypte zodat hij dat project kon voortzetten na die 7 overvloedige jaren kreeg zon beetje iedereen in die omgeving ook last van een hongersnood wat qua weer wel logish is dus de de broers in kanaän het voormalige israel gingen naar egypte voor voedsel voor hun gezinnen en famillie zo kwamen ze bij jozef en u snapt wel voor een onderkoning moet je natuurlijk buigen en wat zij die eerste droom ook al weer? de zon de maan en de sterren zullen voor je buigen dit is dus waarom ik denk dat dromen boodschappen van god zijn ik moet trouwens niet zeggen ik denk maar ik geloof als je nou wilt weten hoe dat afloopt moet je zelf maar genenesis gaan lezen maar door naar mijn droom de reden waarom ik klaarwakker werdt in mijn droom was de wereld in een nucleare oorlog en was mijn huis net niet geraakt door de atoombom of raket weetikveel ik deed er zoveel mogelijk aan om het voor ons weer leefbaar te krijgen in ons huis die nacht werdt iedereen in zijn slaap gedood door een 2de bom of de de radioactiviteit ik weet het niet ik zag mijn vader naar god gaan naar de hemel ik zag naast zijn hoofd een bijbel met een tekst toen was hij weg daarna kwam ik. ik zag mezelf naar de hel gaan wat eeuwige pijn en verdriet betekent ik zag een andere tekst uit een bijbel en het werd voorgelezen help me ik ben heel erg geschrokken ik denk dat het een boodschap is dat ik wakker gemaakt moest worden mijn ogen werden geopent wat denk jij dat het betekent? en geloof jij dat god bestaat of dat dromen een boodschap is?1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden
Beheerder

Quote

in mijn droom was de wereld in een nucleare oorlog en was mijn huis net niet geraakt door de atoombom of raket weetikveel ik deed er zoveel mogelijk aan om het voor ons weer leefbaar te krijgen in ons huis die nacht werdt iedereen in zijn slaap gedood door een 2de bom of de de radioactiviteit ik weet het niet ik zag mijn vader naar god gaan naar de hemel ik zag naast zijn hoofd een bijbel met een tekst toen was hij weg daarna kwam ik. ik zag mezelf naar de hel gaan wat eeuwige pijn en verdriet betekent ik zag een andere tekst uit een bijbel en het werd voorgelezen help me ik ben heel erg geschrokken ik denk dat het een boodschap is dat ik wakker gemaakt moest worden mijn ogen werden geopent wat denk jij dat het betekent?

Het is in jouzelf een oorlog, een innerlijke vorm van Jihad.
Je moet jezelf op orde krijgen en dat niet van Jezus of Josef verwachten, want die wijzen je ook terug naar jezelf.
Wie "de boze" vreest, projecteert hem op anderen of het wereldbeeld, maar hij is al binnen.
Je moet leren verantwoording te nemen, ook voor je dromen, want de houding van het ego bepaalt in hoge mate de reactie van het onbewuste.

De stelling dat de mens niet voor zijn dromen verantwoordelijk zou zijn, is dus onjuist.

De ogen openen is bewust worden van jezelf.

Misschien stuurt "god" weleens een droom, maar die zal je dan toch tot inzicht brengen en niet zaken toedekken of oplossen.
Het onbewuste levert nooit eenduidige oplossingen, maar een aantal mogelijkheden, die altijd intrinsiek tegenstrijdig zijn, omdat het nu eenmaal een totaal antwoord moet zijn en dus een paradoxale eenheid vormt.

Datzelfde is het manco in elke religie, waar het goede tegenover het kwade wordt geplaatst, terwijl dit twee zijden van dezelfde munt uitbeelden. De splitsing tussen het privatio boni en het kwaad is fictief. Het bestrijden van het kwaad heeft meer kwaad voortgebracht.
Dat is namelijk een typische inflatie van het kwaad of de schaduw, die in de religie gemakshalve aan satan is toebedeeld.
Het is echter de duisternis in jezelf.

Ik weet niet of je het archetypische beeld kent van de parabel met Jezus die een span ossen aan de ploeg leidt.
De ene os is zwart en de ander wit. Moraal; het goede en kwade houden elkaar hopelijk in evenwicht en ploegen de grond die het onbewuste vormt en de basis is van ons bestaan of de oermaterie. Deze tegenpolen zijn noodzakelijk, want zonder schaduw is er geen onderscheid mogelijk, zoals er zonder licht geen schaduw bestaan kan. Genesis* als (gekopieerde) scheppingsmythe gaat juist om het splitsen van licht en duisternis. (* mythe afkomstig uit Mesopotamië/ Assyrië, de Enuma Elisj enz.)

Hoe eenzijdiger iemand zich opstelt, des te grilliger en dwingender zal de oppositie zich roeren.

Dat is psychologisch precies wat er met Paulus gebeurde op weg naar Damascus.
Hij zat zo vol haat dat hij door zijn lichtende geweten tot de orde werd geroepen.
Daarna was hij dagenlang met blindheid geslagen en raakte "bekeerd".
Vervolgens begon hij met hetzelfde koortsachtige fanatisme een nieuwe versie van het christendom te prediken dat zo ver afweek van de oorspronkelijke leer, dat de leerlingen hun meester niet meer herkenden en verontwaardigd reageerden. Overigens zijn de meeste van zijn brieven vervalsingen.
Verder heeft hij Jezus nooit ontmoet, zelfs niet toen hij in het dorp Jeruzalem was, en dat als zeg maar geheime dienst agent.8 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

Deze discussie is gesloten.