Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Chaotisch begin, rustig einde

Ce
6 jaar geleden

Hoi allemaal,

Afgelopen nacht heb ik weer druk gedrood,
Helaas al veel vergeten..

Ik droomde dat ik op een trein station was en ik stapte een trein in.. ik moest voor een school examen ergens zijn..
Ik zat naar buiten te kijken, alles leek voorspoedig te gaan. De trein ging erg snel, een beetje te snel... hij sloeg op hol!
We gingen over een spoorbrug die boven water was. Het leek wel een soort schans. De trein ging heel langzaam omhoog om vervolgens met enorme vaart "de schans" af te gaan. Zo voelde het.. alsof de trein los kwam van het spoor zo de lucht in. Toen daarna stonden we stil in de middle of nowhere. Er stonden een paar andere treinen, er was een soort rangeer terrein.
Er werd diesel bijgetankt en toen kon de trein weer verder. Echter was ik al naar mijn bestemming gelopen op eigen benen. Misschien maar beter dan de opholgeslagen draak...
Ik zat in een tuin en zat met twee andere scholieren die een examen moesten maken..
Ik snapte niks van alle vragen en was gezakt terwijl de andere het heel makkelijk deden... later was ik ineens in een soort caravan die aan een spoorlijn stond.. ik was op bezoek bij een jongen. Hij vertelde dat hij altijd last had van die langsrazende treinen.. hij bad de gordijntjes aan de kant van het spoor bewust dicht gedaan.. (ben ik een deel van die jongen?).

Later was ik in een enorme garage loods waar ik de regen op het dak hoorde tikken..
mijn inmiddels 1 jaar overleden oma was daar en ik had een normaal gesprek met haar omdat ik in de droom niet lucide was... ik besefte het niet.. later liep ik naar buiten en vluchtte ik naar een warm land.. (hoe ik er gekomen ben weet ik niet) plotseling scheen de zon en zag ik overal palmbomen.. hele hoge net als los angeles een beetje.. ik liep langs winkeltjes naar een rode grote dure auto waar ik met mijn zus in wegreed! We reden een soort resort in via een hek die open was . Er was overal gras en relaxende mensen die tussen de palmbomen keken naar de zonsondergang.. echt een mooi rustgevend einde van de chaotische droom.. dit verband zie ik zaker.. de dromen eindigen steeds rustig echter beginnen ze chaotisch.. (van de koe die mij aan viel naar de sierlijke zwaan eerder deze week)..
Valt dat jullie ook op?

6 jaar geleden

Momenteel is er weinig controle (schans) over situaties. Boven het water liggen de emoties op de oppervlakte. Het kan zijn dat je door een drukke periode niet echt de tijd neemt voor jezelf. Een rangeer loopt vaak dood. Dit symboliseert dat er geen positieve verandering in is. Je gaat meer op de automatische piloot. De diesel is brandstof, dus energie. Je kan niet op een ander aan, want je moet je eigen pad volgen om daar te komen waar je wilt.

Het examen zijn vraagstukken uit het leven. Liever wil je vooruit kijken, maar dat gaat niet. Plannen kun je maken. Maar het moment is het moment. En dat kun je zo goed mogelijk benutten om verder te komen. Personages in een droom zijn een spiegel van je zelf. De gordijntjes zijn een sluier naar het onbewuste. Het onthult iets.

Het liefst wil je even van de sleur af en wil je vluchten naar een meer ontspannen sfeer.
De stad is ontstaan aan de Los Angeles River en werd door de Spanjaarden aangeduid als “El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles del Río de Porciúncula”; Het Dorp van Onze Vrouwe de Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula. De stad is samen met nog andere plaatsen gelegen op de vlakte waar de vloed de vrije ruimte had, deze wordt nu geduid als Los Angeles Plains.

6 jaar geleden
Beheerder

Het station is een keuzemoment in je leven.
Je weet nog niet waarheen dat zal voeren en het leven sleurt je mee in een roes van hormonen, driften, impulsen en gedachten.
Je raakt gelanceerd. Verliest de grond onder de voeten en wilt de hemel bestormen in de op hol geslagen draak.
De draak moet wel bestuurd worden en niet door een dolle.
Doet denken aan de rit met de zonnewagen van Phaeton.
De jeugdige blaag kon het monster natuurlijk geen baas.
De trein is als een koets met een op hol geslagen span paarden (gedachten), of er is geen koetsier?
Tja en dan sta je zomaar in the middle of nowhere. Verlaten, maar wel op eigen benen.

De jongen in de camper staat ook aan de kant (van het leven)
Het is een deel van jezelf dat verwaarloosd is geraakt. Een introvert deel dat de gordijntjes liever sluit.
Maar er is wel meer rust in zijn ziel.

Los Angeles betekent de engelen. Maar de stad is natuurlijk een illusie want de dure patsersauto is niet voor iedereen weggelegd.
Het is de Amerikaanse droom, die zo bitter staat tegenover de schrijnende armoede die daar ook heerst. De illusie van het succes waar de krantenjongen een mediamagnaat kan worden. Het is de strijd tussen tycoons/draken die het beleid bepalen, kei en keihard.

De welgestelden kunnen er genieten van een resort ja. Maar velen kunnen die droom niet waarmaken.

Los Angeles wijst een beetje naar het paradijs. Maar de rustige levensavond is iets waar jij nog lang niet aan toe bent.

Natuurlijk valt het verloop van de dromen op van chaos naar rust. Een weerspiegeling van innerlijke processen.
Op zich heel hoopvol.

Het warme land is een meer gevoelsmatige sfeer met kleur en leven, ontspanning.
Staat in contrast met je beproevingen. Je verlangt naar rust.
Het leven is wel een soort skipiste. Je kunt niet op het bordes blijven staan, het is een duik in het diepe.
Vergelijkbaar met het geboortekanaal als symbool. (Na de lammetjes voor de leeuwen geworpen worden).