Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Fee

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Ik ben een fee/elf en vlieg boven een soort conferentie/beurs in een grote hal (soort Jaarbeurs Utrecht). Ik zie een stand staan van de baas van de school van de feeën uit de televisieserie Winx-Club (dit programma keek ik als kind heel graag, al had ik niets met het geweld. Maar bij de feeën kon ik altijd wegdromen), Faragonda heet zij.
In die droom herinner ik mij ook wanneer ik wist dat ik een fee was/bijzonder was: in die herinnering zie ik mijzelf als een klein kind in de zee spelen met een vriendin en kon ik plots heel helder onder water kijken. Ik speelde niet alleen in de zee, maar met een vriendin van mij, Stella (zij is niet in real life mijn vriendin, maar komt ook uit die televisieserie).
Enfin, ik vlieg verder naar achteren en kom vervolgens in een supermarkt terecht. Ik weet dat ik op mijn hoede moet zijn voor iets/iemand. In de nieuwe wereld is het een soort Magere Hein - een skelet met een zwarte jas en capuchon - maar in de mensenwereld ziet hij er uit als ieder ander. Ik zie hem bij de zuivelafdeling staan, vlieg op hem af en raak zijn hoofd snel aan. Dan vraag ik mij af welke kant ik op moet - moet ik het gangpad links of rechts uit? - maar dan zie ik dat er nog een optie is: óver de schappen vliegen. Dat doe ik ook en dan word ik wakker.

Ik kon deze droom ook bij de afdeling 'Nachtmerries' plaatsen, maar zo voelde deze droom niet. Het was meer een "oh, oké"-gevoel.

6 jaar geleden
Beheerder

Faragonda lijkt een soort super granny.
Stella betekent ster, wellicht zoiets als Tinkerbell?
Met het toverstokje ga je dus de dood te lijf?

Supermarkt en jaarbeurs hebben een zelfde betekenis.
Jaarbeurs heeft nog iets met jaren, (vadertje-) tijd of leeftijd te maken.
Beiden een beeld van het onbewuste als kraam met (aangeprezen) waren.
Maar Magere Hein staat in contrast, want aan het eind van de rit wacht hij iedereen op.
Dus het consumptiegedrag dat met (de roes van het) leven in verband staat, is eindig.
Je kunt hem onmogelijk wegdenken of wegtoveren.
Hij staat dus ook in contrast met de psyche, die als ster (Stella) vluchtig is.

Misschien heeft de zuivelafdeling nog met (moeder-)melk te maken?
Wellicht kinderlijk thema? Je zou nog denken aan de Melkweg vanwege Stella.

feetje
6 jaar geleden

Voor mij klinkt het alsof je door meer in contact te zijn met je oorspronkelijk natuur het gevoel hebt dat je controle hebt over je leven, ook over de minder leuke dingen. Dat je de lastige dingen veel beter aan kan daardoor.
Maw: je hebt een niveau van ontspanning gevonden in het omgaan met het leven in alle facetten.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Dat zou goed kunnen, Feetje. Ik begin meer te accepteren dat de klachten die ik ervaar bij het proces horen en de gebeurtenissen eromheen ook. Ik laat het op mij afkomen en vind het wel oké, in plaats van dat ik achter alles een vraagteken zet of in paniek schiet.