Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

3 dromen vannacht

Henk44
4 jaar geleden

Druk nachtje met dromen gehad. De volgende 3 dromen heb ik onthouden.

1

Ik droomde dat ik bij de buren van mijn ouderlijk huis was. Ik hoorde lawaai buiten en ging bij het raam kijken. Daar zag ik vlak boven het water een politie heli waaruit duikers zich in de vijver lieten vallen . Was een soort stille / geheime operatie.
Ik keek naar links , de richting waar de duikers heen gingen. Daar zag ik een houten zeilbootje(achter mijn ouderlijke huis) achterover in het water liggen, een stand waarin een boot aan het zinken is.

In die boot zag ik een man met een mes steken. Hij werd vervolgens over meestert door de duikpolitie. Wat er verder gebeurde werd verdoezeld door de politie. Er werden dekens en matrassen rond het tafereel gehouden.

In het huis van mijn buren waar ik nog steeds was, was het heel druk met mensen achter het raam waar ik inmiddels op mijn buik op de grond lag. Onder mijn kleren had ik een luier om. Mijn stiefmoeder was boven op mij komen te zitten. Ze zat half om mijn rug en op mijn billen. Ik was bang dat ze door had dat ik een luier onder mijn kleren droeg. Dit was een angstige situatie en niet veel later kon ik een deel van mijn plas niet meer ophouden.

2

Een droom later of eerder, de volgorde weet ik niet meer, stond ik een huiskamer waar ik een oude vriend zag. Hij was ongelukkig en alleen. Hij had geen vrouw meer en had nu kamer genoten die hem financieel uitbaten. Hij vertelde me met een zeer gedeprimeerde en ongelukkige uitdrukking het volgende : “Tot aan de luier tijd zal ik de hele wereld rond moet reizen”

3
Ik rij op een rotonde af en zie links in de berm een man (waarschijnlijk een bewoner van een woonboot) op zijn knieën tussen het gemeente groen rommelen bij stopcontacten en bedrading.

Vlak voor de rotonde stopt mijn auto en krijg de motor niet meer gestart. De contactsleutels liggen ergens op de grond en ik krijg ze niet meer in het contact. Ik sta daar een tijdje en kijk in de spiegel en er staat een auto met een man er in. Ik schaam me dat ik niet verder kom en word bang voor reacties van hem. Hij blijft geduldig wachten terwijl ik in paniek in die auto bezig ben om verder te komen.

4 jaar geleden
Beheerder

Een droom per post!
Staat er toch duidelijk genoeg niet?


De relatie met je stiefmoeder is nogal onderdrukkend.
Doet wat denken aan de boze stiefmoeder uit de sprookjes.
Je doet het in je broek van angst. Of je neemt een te onderdanige positie in en laat anderen over je heen walsen of je tot kind reduceren.
Plassen kan op angst wijzen, maar ook op p*ssig zijn.

In de vijver wordt een moord gepleegd. Een die je misschien zelf wel zou willen maar niet durft.
Het bootje kan een huwelijk of relatie zijn.

De droom wijst op een conflict in jezelf.
De vijver is ook het onbewuste waar iemand een ander wil onderdrukken.
Je plas proberen op te houden is soms heel moeilijk (ergernis), dus er zit een stuk emotie vast.
Ze moeten het er zeg maar uitpersen.

De actieve moord en de passieve plas zijn natuurlijk tegenstellingen. (mannelijk/vrouwelijk)