Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Chaos

Anoniem00
4 jaar geleden

De droom:

Ik was met school op n soort reis naar zuid frankrijk.Toen liep ik zo met n groep over n dijkje en in de verte zag ik allemaal flitsen. Geloof dat t onweer was en het kwam steeds
dichterbij. Je hoorde t ook... en niemand geloofde me, we liepen door maar ik ging schuilen maar toen was ik dus wel helemaal alleen achtergelaten want de hele klas ging ergens anders heen.. en ik liep alleen rond in een franse stad... Toen kwam ik in een soort cafe waar ik geld moest betalen voor de wc, alleen ik had geen geld dus ik zei dat ik het later wel kwam brengen. Daarna sliep ik op n soort camping in een grote blauwe bouw container... Er stond aan de andere kant van t veldje een soort boerderij huisje met 2 oude mensen die ik zag zitten. Ik liet een hond uit en die hond kon ik amper in bedwang houden. Hij trok me mee naar dat huis en toen sprong die hond tegen het raam aan.... Toen brak het glas en die oude vrouw keek super boos, Ik trok die hond snel weg met heel veel moeite en kracht...
De dag erna ging ik naar een strand waar ik 2 blikjes drinken had. Er kwamen 2 vrouwen aan die allebei 1 blikje uit mijn handen steelde. Ze zeiden dat ZIJ alles konden maken..
Daarna ging ik met een vliegtuig terug die in een trein veranderde, Ik was echt in 10 mnt thuis en ineens liep ik weer vlakbij mijn huis.. het was een erg vage droom...

Wat betekend de droom?
Ik heb vandag ruzie gehad met een van mijn beste vriendinnen. En gisteren speelde dit ookal een beetje.
Ik probeerde zo erg om de vrede te bewaren maar vandaag 'brak' het glas...
Misschien dat dit er mee te maken heeft? De hond met mijn boze emoties?
Het was geloof ik een grote sterke herdershond met een ijzeren ketting om.

4 jaar geleden

School laat je wat leren. Frankrijk is een land van het genieten; Als een God in Frankrijk.

Het dijkje behoed je van het water (emotie). Onweer laat woede toe. Voor jouw gevoel is er een dreiging, maar dat zien de andere niet. Dat komt, omdat het je eigen emoties zijn die je voelt. De anderen kijken meer op een rationele manier.
In het café kun je je afval (plassen) niet kwijt, want ze moet ervoor betalen. Symbolisch een offer brengen. Voor wat hoort wat. Je weet op een gegeven moment te onderhandelen en weet je je bagage (uitwerpselen/problemen) uit te pakken.

De container is een koude bedoening. Het is meer bedoeld om spullen in op te bergen en om deze te vervoeren. De hond is de emotie, die moeilijk in bedwang is te houden. Misschien heb je zelfreflectie nodig, net als het heropvoeden van de hond.
Het strand is een plek tussen het bewuste (land) en het onbewuste (zee).
Op zijn Engels noemen ze een blikje of doosje ook wel container. Maar wat zit er in het blikje, voedsel (energie) of drank (vocht)?
Het vliegtuig staat symbool voor zweverige ideeën of fantasieën. Interesse in het paranormale.

4 jaar geleden
Beheerder

We kennen de uitdrukking "De hond is los". Dat betekent onenigheid.
Je kunt je woede of drift niet in bedwang houden.
Hier ook ruitbreuk (eigen glazen ingooien?).

De ontspannen sfeer die en vakantie zou moeten zijn wordt direct verstoord door de spanning die in de lucht hangt (woede).

Je wilt iets onaangenaams lozen (z*iken/ WC), maar kunt je "contributie" niet betalen.
Geld is ook energie.

De blauwe container lijkt mij een soort kluis of vesting.

De vrouwen stelen dus beide blikjes en voor jou blijft niet over.
Dat is een vorm van energie afnemen.
Drank kan een verslaving betekenen maar ook een innemen van het onbewuste.

Trein en vliegtuig zijn in zekere zin analoog collectieve tunnelvormige voertuigen.
Alleen zweeft de een en de ander is aards (luchtdraak v.s. chtonische draak)