Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Bioscoop/popcorn

Dreamcather
6 jaar geleden

Ik had een droom over dat ik me op de etagevloeren met verdiepingen van een bioscoop bevond en ik ging koffie hallen maar de medewerkers die achter de balie aan werken waren waren heel chaotische aan het werk en lieten me wachten wat heel vervelend over kwam in me droom. Kreeg 2 koffie waarvan 1 lauw was maar mocht meenemen en gaven me nog een koffie die heet was en popcorn waar ik op moest wachten met gesmolten caramel . En ervaarde dat ik van de ene verdieping na de andere moest heel vaag.. wat het betekend is voor mij een raadsel. Maar de mensen waren heel chaotisch en het de droom bevond zich in een ouwe bioscoop met houten trappen en medewerkers waren gekleed in een soort van oude kleding van vroeger

6 jaar geleden
Beheerder

De bioscoop is een beeld van het theater van het onbewuste.
Je kijkt niet naar de film maar maakt je druk om allerlei bijkomende zaken en eten.
De chaos heeft te maken met ongecontroleerde gedachten van jezelf.
Je klaagt over de bediening en doet er zelf niets aan.
Betaalt er waarschijnlijk ook niet voor. (Het ego meent altijd het vanzelfsprekende recht te hebben alles te bezitten of te nemen).
Omdat het een oude bioscoop is kan het wijzen op een situatie uit het verleden.
Maar de staat van het theater staat ook voor de verwaarlozing zoals dat in het onbewuste vaak voorkomt.
Het is dus een beeldengalerij. Films zijn statische opnames uit het verleden die aaneen gehecht een illusoir stukje historie weergeven.
Dus het is een soort geheugen.

Het klauteren van de ene naar de andere etage is een beeld van moeite moeten doen, geestelijke inspanning leveren en bewustzijnstrappen bereiken. Wat niets te maken heeft met eventuele "zweefkunsten".
In een bioscoop ben je een passieve toeschouwer, geen deelnemer. Heel iets anders dus dan wanneer je op het toneel zou staan.