Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Soort inrichting

Ce
28 september 2017

Tijdje geleden maar is rustig qua dromen laatste tijd.

Vanacht had ik wel weer een levendige droom..

Ik zat in een soort geestelijke instelling ,ik gaf een vrouw een hand. De vrouw had kort haar en een bril. Wat opviel was haar grote zilveren ring.
Toen ze mij een stevige handdruk gaf deed het pijn door de harde ring van haar. Ze was aardig maar wel pittig. Ze had een gesprekje met me over hoe je nu het beste conflicten op kon lossen. Ze leek wel een soort gids. Ze was ook al rond de 60 denk ik.. ik zat achter een kassa en het was heel rustig. Plotseling stroomde de winkel vol met klanten die kwamen zeuren en boos werden om alles. Daarop kreeg ik een discussie met een andere jongen van de kassa. Toen gaf die vrouw mij een blaadje waarop stond dat we vrede moesten bewaren... hele vreemde droom..
Vervolgens hoorde ik meerdere sirenes. Ik ging kijken. Het stormde en ik liep door een straat boven op een heuvel met aan beide kanten hoge platanen. Ik zag een brandweerauto de hoek on scheuren. Er bleek brand te zijn in een huis. Ook was er op dat huis een tak/boom gevallen. Ik wilde kijken maar ik werd terug gehaald door die vrouw van de instelling... het was in een rijke buurt. Uiteindelijk droomde ik dat ik op het dak zat van een aanbouw. Ik keek uit over een kleiner wijkje met veel kleine rijtjeshuizen. Ik zag allemaal zwaluwen/spreeuwen met elkaar samenkomen en ik zag ze in 1 grote groep weg vliegen. Tijdens de zonsondergang... het was als het einde van de zomer.. toch voelde het rustgevend. Alsof de drukte voorbij was. Ik keek tevreden uit over de wijk. Ik was weer weg uit die instelling die welliswaar wel in een rijkere wijk lag. De droom leek me wel te laten zien dat vrijheid het belangrijkste is... wat heb je aan die grote huizen als er bomen op vallen en brand is..

Dit was de droom.
Misschien komt het wat vaag over.
Ben erg moe namelijk

Groet Ce

29 september 2017
Beheerder

Zilver heeft altijd een magische betekenis gehad.
Komt ook omdat het een effectief middel is tegen het kwaad (zoals de antivirale en antibacteriƫle werking).
Zilver is ook verbonden met de Maan en dus ook de anima.
Een ring wijst op een verbond en is als cirkel ook een heelheidssymbool. (omloop of cyclus, rotundum)
De oude wijze vrouw zet wel door en drukt zeg maar haar stempel in je hand.

De winkel met de klagenden staat voor de chaos in jezelf. De oude vrouw is de rust in persoon en laat zich niet zoals jij op het dak jagen.
Zo is ook de ramp met de boom en de brand een beeld van escalerende zaken.
Daarom zit je nu juist in een inrichting of ziekenhuis. Er is iets mis.
Je ziet ze ook vliegen dat wil zeggen een wolk met allerlei fladderende gedachten die je echter verlaten op weg naar hun winterverblijf.
De Zwaluw kondigt de zomer aan en de Spreeuwen verdwijnen met de herfst.

Het gaat niet zozeer om vrijheid, maar om orde. Wie vrij is maar chaotisch, is niet vrij, hij is namelijk bezeten door ongecontroleerde gedachten, die zijn vrijheid en rust verstoren.
Je voelt je uitgeblust en afgebrand.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 29 september 2017 door Sheherazade.