Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

panter

tmkira
4 jaar geleden

Vannacht droomde ik iets wat ik best eng vond. ik zat op een bankje in een soort glazen bak. Een heel groot glazen bak met allemaal weggetjes en een soort kamers. de bak was niet heel erg hoog. maar tot mijn middel ongeveer. er zat een laagje water in. Het water was totaal niet diep. Toch zag ik dat er allemaal vissen in zwemmen. Ook zaten er meer mensen in de grote bak. Heel wat mensen zelfs. Ik zat op een bankje en mijn moeder zat naast mij. er was een panter die langs kwam lopen. Het was een mooie slanke panter die ik dacht een vrouwtje was. Ik had brokjes die ik aan haar voerde en daarna liep ze gewoon weg. Daarna kwam er een zwarte panter. Ik gaf de grote sterke panter ook gewoon brokjes maar hij wilde meer. Hij sneed met zijn poot drie sneeën in mijn been met zijn scherpe klauwen. Één snee bij mijn knie en de andere twee in mijn bovenbeen. Ik draaide snel een automaat met brokjes pen die er ineens stond. Hij ging naar de brokjes en liet mij met rust. Ik kwam bij. Het leek alsof ik wakker werd. Ik zat in een restaurant met veel mensen uit mijn klas en een jongen uit mijn klas naast me. Hij hield een natte doek tegen mijn wonden. Het leek super echt. de manier waarop ik alles uit mijn ogen zag. normaal zie ik alles uit een ander perspectief in dromen maar nu uit het mijne. Dus het leek alsof ik net een blackout had gehad zoals ik vaker heb als ik val. Dat ik gewoon niet meer herrinerde wat er was gebeurt. hij vertelde dat er glas op de grond lag en dat ik erin viel met mijn been. Ik dacht 'ohja dat is echt iets voor mij." ik heb al een stuk of 10 littekens dit kan er ook wel bij. De sneeën zaten trouwens in mijn linkerbeen. Toen werd ik eventjes wakker.

Daarna viel ik weer in slaap. ik droomde over een miniatuur vliegtuig. er zouden 2 personen in passen als ze zouden liggen erin had ik bedacht. Ik ging het vliegtuig besturen.een jongen ging op de trappen van het vliegtuig staan. De trappen waren super klein en je zou nooit in dat vliegtuig passen. de deur was namelijk ook heel klein. Maar toch zat ik erin. Ik had één passagier die in het vliegtuig lag omdat hij er anders niet in paste. Ik steeg op en het ging gewoon goed. Ik vloog langs gebouwen en dat was de droom.

4 jaar geleden
Beheerder

De bak met water is het onbewuste waar iedereen wel voor een deel in leeft. (half mens/half vis)
Mooi beeld van de panter die je voerde, daarmee neemt de agressie niet alleen af maar het kan ook een helper worden.
De tweede zwarte panter staat waarschijnlijk voor de kwade kant. Het linkerbeen is weer je onbewuste kant.
De schade met de nagels kan op automutilatie lijken. Je ontkomt ook niet aan het monster zonder schade.
Hij laat zijn merkteken op je achter. Misschien het mannetje? Dat zou dan weer een onbewuste kracht zijn die je nog moet ontwikkelen.
Weerbaarheid en woede b.v. Panters zijn grote katten met een sterke overlevingsdrift. Mooie dieren, maar zeker gevaarlijk.
De panter confronteert je met de waarschijnlijk onderdrukte pijn. Met schade aan je been kun je niet goed op eigen benen staan.
Je zou symbolisch voort hinken. (waarbij je ook kan vallen). Het vallen kan een onbewuste neiging zijn door iets wat het onbewuste bezighoudt. Je bent dan b.v. verstrooid of let niet goed op.

Dan het kleine vliegtuigje. De deur is te klein om in te stappen dus ook om uit te stappen. Het is een harnas of gevangenis.
Zou zelfs een vliegende doodskist kunnen zijn. (zo werden ze wel in de oorlog genoemd).
Een vliegtuig is inwendig een soort koker of tunnelblik. De jongen kan het onbewuste tegenbeeld zijn van jezelf.
Belangrijk is wel dat jij achter de knuppel plaatsneemt. Het is echter maar de vraag of je in staat bent zo je leven te besturen?
Het is immers niet de bedoeling te gaan "zweven".