Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Foto's

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Dag allemaal,

In deze droom sta ik in een lichte kamer en ik kijk naar de muur. Aan de muur hangt een grijze magneetbord met foto's... Foto's waar ik op sta als kind, onder andere met familieleden. Ik kan mij één foto uit de droom goed herinneren, namelijk een foto met mijn nichtje van mijn vaders kant. Ik kijk even achterom, naar de andere zijde/hoek van de kamer, en daar zie ik mijn zusje staan in het middelpunt van de familie van mijn vader. Het lijkt op een soort theekransje/borrel. Dan kijk ik weer naar het bord met foto's, en besluit dat er één foto af moet. Na lang wikken en wegen pak ik er eentje en leg ik die in wit papier dat ook wel gebruikt wordt om vazen, servies e.d. in te pakken in de winkel ter bescherming. Ik vouw het papier er voorzichtig omheen en stop de foto in een doorzichtige bak.

Nu is het wellicht handig om te weten dat ik als kind ben afgesneden van de familie van mijn vader, omdat mijn ouders ruzie hadden met de vader en moeder van mijn vader over de opvoeding van mijn zusje en mij. Na de scheiding echter heeft mijn vader weer contact opgezocht met zijn familie. Mijn zusje woont bij mijn vader, dus heeft ook weer nauw contact met die kant van de familie.

Kan ik deze droom zien als het geven van een plekje van het verleden?

6 jaar geleden
Beheerder

Magneetbord en je account passen wel bij elkaar.
Je trekt iets aan.
Het is een symbolische droom.
Het zusje wordt los gezien en gekoesterd.
Je legt haar letterlijk in een glazen kistje.
Lijkt Sneeuwwitje wel.
Het theekransje is een onderonsje, maar je zusje is je denk ik toch het dierbaarst.
Net als serviesgoed is ze kostbaar en broos. Je bent bang dat ze beschadigd raakt.
Het glazen kistje is een soort geestelijke staat. Een rekwisietenhouder.
Je stopt haar immers niet in een blinde, dichte lade of kast.
Je pikt haar er precies uit, los van de rest.
Ze hoort niet bij de kliek zou je zeggen.

Het omkijken kan naar het verleden gericht zijn.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Dankje voor je reactie. Onze verjaardagen liggen zes dagen van elkaar af, beide geboren in oktober. Bij haar komt sinds enkele jaren de familie van mijn vader op bezoek, bij mij zijn het alleen vrienden/vriendinnen en enkele familieleden van mijn moeders kant.