Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

'vlucht' droom

6 jaar geleden

Hallo!

Ik heb vannacht een hele vreemde, toch wel nare droom gehad.
Ik bevond mij in mijn eigen huis in de kamer van mijn kind. Ik zou gaan vluchten voor mijn partner, die lag te slapen in mijn slaapkamer ( partner in mijn droom is de vader van ons kind en is alleen in beeld dmv de omgangsregeling en is nog nooit in mijn huis verder geweest)
Ik loop door de kamer van mijn kind en pak Haar op ( het is mijn dochter van ongeveer 3 jaar, dat kan niet want ik heb in het echt geen dochter, maar een zoon van 6 ) Ik til haar op en loop naar haar bed om haar lievelingsknuffel te pakken ( een blauwe kat met lange poten, ook onbekend, mijn zoon heeft zo'n knuffel niet) Ze houdt hem stevig vast als ik met haar op mijn armen de overloop op loop naar de trap. Ik ben mij er van bewust dat mijn voetstappen mijn partner wakker zullen maken, dus ik loop gehaast door. Beneden loop ik naar de voordeur en op het moment dat ik hem open, hoor ik mijn partner roepen: " waar ga jij heen? " ik stap naar buiten en loop snel de galerij af naar mijn witte auto ( dat kan ook niet, vanaf volgende week ga ik rijlessen nemen, dus heb nog geen auto) Ik doe mijn dochtertje in het zitje en stap daarna in de auto om zsm weg te komen. Ik start de auto en rij weg....

Heel graag zou ik willen weten wat dit betekend..... het vluchten voor mijn ex-partner is wel een bekend iets uit het verleden en die auto is een droom waar ik eerdaags aan ga beginnen :-)
De rest kan ik niet plaatsen....vooral mijn dochter en die knuffel niet.

alvast bedankt!

6 jaar geleden
Beheerder

De dochter kan een zielebeeld zijn of het innerlijke kind.
De blauwe kat kan een geestelijk spiritueel beeld zijn.
Je redt dus de belangrijkste zaken.
Het zijn delen van jezelf.
Het huis ben je meestal zelf.
Maar hij "woont" blijkbaar nog in.
De kat is een magisch attribuut, heeft vooral met het intuïtieve te maken en sensibiliteit.
En..... de kat heeft negen levens.

De droom doet wat denken aan het sprookje Vaselisa. (betekent "koningin")
Vasilisa neemt overal haar popje mee, dat haar door de moeilijkheden heen helpt en wijze raad geeft.

6 jaar geleden

De kamer stelt een bepaalde eigenschap voor. Het is het kind in jezelf, omdat je je bevind in de kamer van je kind.

De vader van je kind loopt je in de weg en probeer je hem te ontkomen. Het is niet perse de ex waarvoor je wegloopt, maar het ritme in de week. Het brengt waarschijnlijk te veel onrust in je leven. Het kan zijn dat je het vervelend vind om als maar om te schakelen.

Het kind in jezelf zoekt een houvast en dat is de knuffel. De kat staat symbool voor een onafhankelijke geest, vrouwelijke seksualiteit, creativiteit en kracht.
Rijden in een auto is onafhankelijkheid en mobiel zijn.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden

Dank jullie wel voor de mooie uitleg!

Ben inderdaad heel erg met mijzelf bezig en probeer vast te houden wat ik tot nu toe heb bereikt. Wat zouden die 9 levens van de kat voor mij betekenen?

Ja klopt, ik heb het schakelen wel geaccepteerd, maar nu in de vakantie zie ik hem meer ( omgangsdagen beginnen meestal met ophalen van school en dan zie ik hem niet) en dat maakt het allemaal wat beladen soms.

6 jaar geleden

Ik bedacht me nog wat. Het woord "schakelen" komt hier in je droom als beeldspraak letterlijk naar voren. Namelijk de auto waar je in rijd. Je bepaald hier je eigen koers, maar je moet altijd schakelen. Een automaat gaat natuurlijk vanzelf, maar mechanisch hoort het toch te schakelen.

6 jaar geleden
Beheerder

Er bestaan blauwe katten. De tsaar had er zelfs een.
Ook Bastet werd wel als blauw weergegeven in Egypte.
Het zou om een koninklijke kat kunnen gaan en dan zitten we weer op het spoor van Vasillisa.
Ik denk dat het om meer dan een knuffel kan gaan.
Een waardevolle eigenschap, maar vooral een zielesymbool, of een totem.
In Egypte kon Bastet ook voorkomen met een leeuwinnenhoofd.
Bastet was een vreedzame vruchtbaarheidsgodin en werd wel als gelukssymbool gezien of cadeau gegeven. (nieuwjaarsgeschenk)
Ze was ook een beeld van de beschermster van het gezin, letterlijk het nest.
Ze werd ook gezien als beschermster tegen het kwaad. Zo doodde zij met een mes de slang* van de Zonnegod. (*Apopis of Apep)
Bastet schijnt afgeleid te zijn van zalfpot of parfumhouder. (denk even aan de zalfpot van Maria die een kostbare geparfumeerde olie bevatte. Nardusolie, die een heel jaarsalaris kostte)

Katten werden wel aangebracht op schilden van soldaten die dan achter een symbolische muur van de kat of totemdieren schuilden.
Het was dus ook een krachtige amulet. In Egypte werden katten als heilig gezien en ze werden gebalsemd bij het begraven.
Of bijgezet in een Bastet tempel.

Bastet werd de godin van huis en haard.

*Kat zou afgeleid zijn van het Afrikaanse "quattah".
**Katten werden effectief ingezet tegen ratten als oorzaak van de gevreesde pest.
Of tegen andere plagen als de muis.4 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.