Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Drukke droom

Ce
6 jaar geleden

Hoi allemaal,

Vannacht weer onrustig gedroomd,
Ik wil het even delen.

Ik droomde dat ik in een grote stad was. Er was een restaurant waar ik binnen zat. Later werd het in eens een een of ander seks caffee voor homos...
Iedereen deed t met elkaar.. het was heel raar... ik deed ik de droom ook mee.. nu denk ik echt van hoezo!!?
In de droom was t allemaal niet erg en het was gewoon gezellig.
Daarna liep ik naar buiten en kwam mijn wiskunde leraar naar binnen lopen. Ik trok snel mn cappuchon over mn hoofd heen om mezelf onherkenbaar te maken. Ik kneep mn ogen dicht. Toch nog iets van schaamte en onzekerheid.
Daarna was er een vriend van mij die buiten stond. Ik fietste een stukje met hem door een bos heen. Er was ook een politie vrouw die de weg wees.
Het bleek 2 uur fietsen naar mijn huis terwijl die vriend al in zn woonplaats was. Ik wist de weg niet en keek op zijn telefoon om de route te zien. Hij groette me en ging weg... Toen moest ik alleen de weg vinden. Ik fietste naar een plaatsje aan een groot meer.. langs een drukke boulevard. Ik stopte en ging schuilen samen met veel andere mensen die inmiddels weer aanwezig waren. Ik kon niet verder fietsen in de regen en storm... Althans ik durfde niet.. ik zag de weg die ik moest fietsen.. een smalle dijk dwars over het meer heen. Met enorme windmolens op de dijk.
Het zag er industrueel en somber uit. Tikkie angstig werd ik ervan.
Toen wilde ik met de trein ipv f8ets maar op het station gingen geen treinen naar mij woonplaats.. (of ik moest overstappen). Later stond er een kleine privee jet waar ong. 10 rijke mensen instapte. Tot mijn verbazing mocht ik mee.. het was een hele korte vlucht want waar ik heen moest was 2 uur fietsen. Toen ik thuis kwam liep ik achterom in een steeg. Daar stond mijn moeder ongerust tegen mij te praten. Plots zat mijn mond vol met pillen! Ik besefte het. Ik haalde snel mijn mond leeg. Er kwam geen einde aan! Pillen pillen en nog eens pillen. Mijn moeder dacht dat ik expres zoveel pillen nam. Het was een overdosis en iedereen dacht dat ik dood zou gaan.. het leek wel een sucidiale actie... maar ik had het ecjt niet zelf gedaan. Plotseling zat het in mijn mond... denk wel 200 kleine pilletjes.. slaappillen zei mijn moeder. Later was ik op mijn kamer en stond mijn buurvrouw aan de deur te praten met mijn moeder. Ze hadden ruzie en de buurvrouw overmeesterde mij moeder en drukte haar de tuin in, in een hoekje. Mijn moeder schreeuwde of ik kon helpen. Ik wilde naar beneden renmem vanuit mijn kamer maar alles ging enorm traag ik kwam niet vooruit. Ik wilde mn moeder juist zo graag helpen... toen werd ik badend in het zweet wakker en was ik blij dat dit alles een droom was....

6 jaar geleden

In de grote stad ben je anoniem. Je kan er je uitleven (Amsterdam – Grachtenparade). Het homocafé biedt een uitkomst als je wilt experimenteren. Het onbewuste laat je de vrije loop in je droom. Ooit wel eens van gedagdroomd?

Wiskunde is een vak met feiten. Eén en al logica. Het ratio laat je andere ideeën geven. Je geaardheid is ook een feit. Maar gevoelsmatig knijp je je ogen dicht. Het is ook niet makkelijk om dit volledig te laten bezinken. Althans voor nu niet.

Net als het fietsen, heeft het zijn tijd nodig om thuis (tot jezelf) te komen. Het weer zorgt voor obstakels, zo in je eentje. De wind laat de windmolens zijn werk doen. Het lijkt een beetje op jou, die werkt om thuis te komen. Het is een lange weg die je nog moet trotseren.

Pillen zijn voor zieke mensen. Maar jij bent niet ziek. De zelfmoord komt door manipulatie van buitenaf. Je laat je een stempel opleggen. Is niet nodig. Alles op z’n tijd!

6 jaar geleden
Beheerder

De strijd tegen de elementen en de windmolens van je gedachten.
Die tegenwind is de tegenstand die je vreest.
In het onbewuste is het vaak een ware orgie.
Maar hier lijkt de politie of het innerlijke gezag je de weg naar huis te wijzen.
Dus terug naar af? Braaf bij moeders blijven plakken of je eigen weg kiezen?
De pillen zouden je onbewust maken, dood gaan kun je in dromen immers niet.
Je vriend is wel op zichzelf gaan wonen.
Waar had je die pillen vandaan? Of waren het party pillen? Want het hele café deed het immers met elkaar?