Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Jurken

Oogje
6 jaar geleden

Goedemorgen, ik droom altijd zeer intens en vanmorgen werd ik wakker met deze droom nog op mijn netvlies gebrand.

Ik bevond me op een soort gala, maar het kan ook een beautycontest of een feest zijn. Dit was me niet duidelijk. Er was een soort van hiërarchische trap, met op elke trede een aantal sta-plaatsen, dit werd aangeduid met een cirkel. De trap was als een soort piramide, boven aan één plek, daaronder twee, daaronder drie etc. Er waren wel 50 anderen jonge vrouwen aanwezig in de zaal. Zij hadden allemaal een roze nette gala-achtige jurk aan. De teinten roze verschilden. Iedereen zag er beeldig uit, make-up was mooi gedaan en da haren waren allemaal opgestoken. Toen ik naar mezelf naar beneden keek, zag ik dat ik als enige een blauwe jurk aanhad, een lichtblauwe jurk. Ik voelde me niet ongemakkelijk dat ik als enige een andere kleur jurk aan had, maar ik begreep het niet. Helemaal boven aan de trap was nog een plekje vrij. Hier kon maar één persoon staan, ik dus. Toen ik naar mijn plek liep, tussen de vrouwen door, ging ik nog even naar de wc. Ik was al aangekomen bij mijn plek, maar ging toch weg. Ik was me bewust dat ik op moest schieten, want we wachtte met zijn allen (die roze dragende dames en ik) ergens op. Waar we op wachtten wist ik niet. Eenmaal op de wc was het drukbezocht. Een vriend van me waar ik in de realiteit heel veel om geef en ook veel gevoelens voor heb, vertelde me dat hij me iets belangrijks moest vertellen (volgens mij ging het over iets wat hij had meegemaakt? Dit weet ik niet zeker). Maar ik had geen tijd. Ik riep dat hij het me later moest vertellen, en ik razend benieuwd was! Ik ging snel weer weg, en kwam bij een hele hoge trap die naar beneden ging. Deze trap was opgedeeld in een stuk of 10 kleinere trappen, met zo'n stukje er tussen waar geen treden zijn. Ik kon heel ver springen, van tree naar tree, van het traploze stukje, naar tree, etc. Telkens dacht ik dat het mis zou gaan, maar het ging keer op keer goed. Bij het laatste stukje trap, viel er iets uit mijn zak. Ik wilde het laten liggen, maar iets in me zei dat ik het op moest pakken. Ik liep terug, en vond een platgestampte pakje kauwgom. Toen ik terugkwam in de zaal, waren alle dames al weg van de trap. Ze liepen gewoon rond in de zaal, waarschijnlijk was ik te laat.

De droom ging al snel over in allerlei andere losse dromen, maar die vriend kwam er telkens in voor. Telkens kon hij me maar niet zeggen wat hij wilde zeggen, want de situaties lieten het telkens niet toe.

Iemand een idee wat dit kan betekenen?

6 jaar geleden

Een gala of beauty contest is een feest waar iedereen zich uitdost. Wie is hier het mooiste? De mooiste en rijkste staan op een voetstuk of balkon en de gewone man mag zich op de vloer vermaken. Zo is het altijd al geweest.
De Pyramide is een bouwwerk dat gemaakt is voor koningen of keizers. Vanaf de grond leidt het naar de hemel. Er wordt beweerd dat de Pyramide magnetische velden bezitten, die goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid. De gewone mens kon dat niet betalen.
Het kan zijn dat in je droom bewust gemaakt wordt van hiërarchische omgevingen, zoals het leger, studentenverenigingen of het ziekenhuis.

Rose is een liefelijke kleur. Een uiting van zachtheid. De kleur van prinsesje zijn, maar wel je kwetsbaarheid laten zien van het vrouwelijke geslacht. Daarom is een babykleur voor meisjes Rose. De kleur komt voor in de uitdrukking; op een roze wolk leven en door een roze bril kijken. Dit betekent in het algemeen dat bepaalde zaken mooier worden gezien dan ze in werkelijkheid zijn.
En dan loop jij uitgerekend in een Lichtblauwe jurk. Je onderscheid je van de anderen. Bewust of onbewust. Lichtblauw is de tegenhanger van Rose. Je bent in ieder geval geen meeloper. Je voelt je niet ongemakkelijk, dus is er voor jou niets aan de hand. Misschien een beetje tegendraads.

Bij de toiletruimtes kun je je neus poederen of je afval lozen. Je kunt niet half je lozing doen. Dat is ongezond. Het lozen kan ook inhouden dat je je emoties loslaat. Dat heeft ook zijn tijd nodig.

Je moet uitkijken dat je niet van de trap valt. Je bent wel in een bepaald level gestegen (hiërarchie), maar dan is het wel de bedoeling om ermee om te gaan.

De vriend is je mannelijke kant. Het mannelijke wordt geassocieerd met o.a. ratio, doorzettingsvermogen, competitief, assertief enz.

6 jaar geleden
Beheerder

Vraag mij af waarom je net als de illuminati aan de top van de piramide meent te staan?
Je plaatst je boven anderen.
Verder lijk je een beetje het imago van de hemelkoningin in te nemen.
Later komt dan dat stukje met die vele trappen waar je zelfs de treden overslaat.
Alles wijst op een wat opgeblazen ego met vermeende superieure krachten.
Roze is Eros. Het is ook een roze droom met veel gala en glitter.
Niet het gewone dagelijkse gebeuren maar een virtueel sprookje waar Assepoester waarschijnlijk een prins zoekt.
Je staat niet met beide benen op de grond dat is duidelijk.
Kauwgom geeft iets aan waarop je kauwt (verwerking?)
Kauwgom is vaak roze.
Het is ook taai en kleverig spul (klit) en het hoort totaal niet bij die galasfeer.
Het is een platgestampt stukje kauwgum waar anderen dus over hebben gelopen (gewalst)
Wie of wat is dat stukje kauwgum? Ben je het misschien zelf?
Of is het iets dat je niet los kunt laten?