Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Boom met kristallen

J.m.
6 jaar geleden

Afgelopen nacht had ik een droom dat ik wakker werd naast een grote gezonde boom. Op de stam van de boom groeide kristallen op elke kristal stond een teken gedrukt. Deze kan ik me nog maar vaag herinneren maar ik weet wel dat er zeker een uil opstond.De boom stond ook aan een groot meer. Zou iemand me kunnen helpen deze droom uit te leggen alvast bedankt !

6 jaar geleden

Een boom symboliseert nieuwe hoop, groei en verlangens. Het duidt tevens op kracht en stabiliteit. Je bent geconcentreerd op persoonlijke ontwikkeling en individuatie. Een boom langs het water is vaak een wilg. Hij symboliseert verdriet en rouw. Zo zien we dat er tegenstellingen zijn in de symboliek van de boom.
Het negatieve kan niet zonder het positieve en andersom. Zo is het leven nu eenmaal. Er zijn ups en downs. Het zijn levenslessen.

De kristal symboliseert zelfreflectie, de spiegel van het leven, je houdt de spiegel voor een situatie of de spiegel voor jezelf. Een kristal staat voor de spirituele verbinding met het hiernamaals en de engelen. Een situatie moet gezuiverd worden en het opruimen van negatieve emoties en energie. Het staat voor heelheid en reinheid in een situatie.

Het meer geeft de weerspiegeling aan van jezelf. Een meer is water en geeft de emotie weer. Door water groeien planten en mens en dier heeft het nodig voor levensenergie en daarom symboliseert het ook vruchtbaarheid.

De uil is een nachtdier en wordt, omdat het donker is wanneer hij in actie komt, als het onbewuste weergegeven. Een uil staat symbool voor wijsheid, inzicht en deugdzaamheid. De uil is daarentegen ook synoniem voor de duisternis en de dood. Het word ook gezien als een magische vogel. Je zou bepaalde situaties onder ogen kunnen zien.

6 jaar geleden
Beheerder

In het Midden-oosten/de oriƫnt kent met de paradijsboompjes.
Dat zijn miniatuur bomen behangen met edelstenen.
Nu is dat weer een symbolisch zielebeeld waar de steentjes de zielen voorstellen.
Op de steentjes staat dan een geheime naam geschreven.
Het zielenboompje komt ook voor in onze mystiek.
De grote boom is de wereldboom, tegelijk een gods-symbool.
De Uil hoort b.v. bij Athene.
Hij kan ook de bewaker van de schatten zijn.
Een Uil wordt als symbool van wijsheid gezien.
Het is een nachtdier en daarom bij uitstek een gids in het onbewuste.
De Uil is altijd omgeven geweest met magie en bijgeloof.
De Uil zelf werd ook aanbeden.
Het grote meer is het onbewuste maar ook het zielewater.
De boom staat dus op de grens van leven en dood.
De boom als symbool is oeroud en universeel. (archetype)
Bomen zijn symbool van leven. Bomen werden magische krachten toegekend.
Aan de vruchten herkent men de boom.